hits

februar 2015

For en helg! (JEG VANT!)

Denne helgen gikk Freeroll NM 2015 og Vi Menns gullhånda av stabelen i Posthallen.  Evenementet sto til en klar sekser på terningen, og  i tillegg til en ganske kraftig hodepine satt jeg igjen med flust av gode minner og et par veldig fine premier på søndagen. 
Jeg spilte dag 1 C av freeroll-NM på fredag. Dette ble en kort prosess for min del, da jeg røk ut før første pause. Planen min var å prøve å få meg en stor stack tidlig eller buste, uheldigvis ble det siste alternativet denne gang.Heldigvis er det ikke så ille å ryke ut fra freeroll-NM når det er så mye morsomme folk i lokalet å henge med (som han fyren med tunga ute på forrige bilde), og etter hvert som folk røk ut ble den gjengen større og større.

Etter hvert gikk turen til Barfly, der det var så stappet til randen av pokerfolk at det nesten føltes som en hjemme-fest. Så ikke noen hæler i taket, men er ganske sikker på at jeg så DonkrDjay stå i hjørnet med tenna i tapeten.

Jeg vil ikke påstå at jeg var opplagt dagen derpå, men klarte allikevel å komme meg ned til Posthallen igjen rundt 5-tiden. Da startet nemlig Vi Menns gallturnering Gullhånden. Til denne turneringen blir de 50 beste på Vi menn-lista invitert (årlige rankingen over de beste turneringsspillerne i Norge) samt 100 andre personer som enten har vunnet plass eller blitt invitert. Her er noen av de som hadde tatt turen:

Morten Klein:

Elisabeth Hille (i storform):


Pål Løvik og Michel Sterk:

Og Tellef, som også agerte dealer på mitt bord:


 

 


Frode, Aylar, Meg og Ingrid Marie (Foto: Ingrid Marie - Ingriddoll.com)

Gullhånda ble også delt ut, og som vi allerede visste var det Felix Stephensen som stakk av med årets gjeveste, norske pokerpris for sin innsats i Las Vegas. Ikke annet enn sykt fortjent, gratulerer så mye. I år ble Gullhånda online også delt ut, for aller første gang. Denne stakk Ola Amundsgård av med, også meget velfortjent.Både Felix og Ola var blant deltakerne i Gallaturneringen, men de røk ut før finalebordet.

Det finalebordet klarte imidlertid jeg å karre meg til, og etter at både Frode Fagerli, Pål ?Deltidspoker? Løvik samt fem andre hadde røket ut var det bare Martin ?DonkrDjay? Iversen og meg som satt igjen og skulle spille heads up.

Det ble en ganske kort match, da blindene var veldig høye. Martin hadde ca. 1 bb mer enn meg da han gikk all-in fra button med et par i femmere. Jeg fant synet med K8 off, og ble ikke trist da floppen kom K-høy og femmerne holdt seg unna. Martin var cripla og røk i neste hånd mot min A4, og jeg satt dermed igjen som vinneren av Vi Menns pokergalla 2015! DET VAR GØY!

Jeg vant en gullring fra Pokerringer.no, samt en feriereise til Tyrkia. Og jeg skal ikke si at det ikke var ekstra gøy å slå Martin heads-up!


 

Turen gikk igjen til Barfly for hjemme-fest med alle pokerfolkene. Det skulle vise seg å bli en enda mer innbringende aften da jeg ble utfordret av Frode Fagerli til å drikke en ?Flatliner?, også kjent som verdens verste shot. Om jeg klarte å holde jævelskapen nede i en halvtime ville jeg bli belønnet med sete i Heads-up eventen under NM. Det var uten tvil noe av det jævligste jeg har drukket i hele mitt liv, men jeg klarte faktisk å holde den nede og er nå klar for å spille NM i Heads-up i Dublin!

Her shottes det (syns jeg holder maska ganske bra, om jeg skal si det selv:Post-shotte foto:Avslutningsvis vil jeg få lov til å takke Frode Fagerli, alle de frivillige og Vi Menn for en fantastisk helg og et smertefritt arrangement. NM i Dublin er nå bare en drøy måned unna, og jeg kan ikke si jeg gleder meg mindre nå.

 

Skal du til Dublin?

UKIPT London, Online-NM på Betsafe og Freeroll-NM (og NM i kjip, men informativ, og egentlig ganske lang overskrift)

Dere som har fulgt med på mine tweets vet allerede hvordan det gikk i UKIPT London. For dere andre som ikke er like oppdatert kan jeg informere om at det gikk skikkelig dritt.


(stjålet bildet av stacken til Ylva/jevakim.com)

Her blir det litt pokerprat.

Jeg fikk et ganske greit bord på starten av dag 1, med en del mindre erfarne spillere og ikke alt for sterk motstand. Hadde dog en ganske aggressiv og god øst-europeer i direkte pos på meg. Det digget jeg ikke, og vi klinsjet et par ganger, men det ble heldigvis til min fordel i de to større pottene vi spilte. Bl.a. en pot der jeg åpnet small blind med A4 off, fikk syn av aggressiv øst-europeer i big blind og skjøt tre kuler på lavt, tørt bord. Han synte meg ned med par i to, en hånd som ganske ofte (faktisk alltid) slår ess høy ved showdown. Men som den luckboxen jeg er klarte jeg å spike gutshoten på river og få ok betalt.

Siste hånden før pause klarte jeg å flatte hans 3-bet fra small blind med 35 off på knappen (absurd? Å ja.) Hvis vi skal være resultatorienterte kan vi rope hurra, men skal jeg først ut der å røre med 35 off (mot hans ekstremt vide 3-bet range i den spotten, vel å merke) er det vel strengt tatt bedre å slenge inn et 4-bet enn å flatte. Selv om jeg nok tror han syns fin flatcall så sterk ut, siden han check/folda til et bet på AK6 rainbow bord.

Tighta til litt etter pausen, og tenkte at neste gang jeg skal spille 35 får de i det minste være suita.


Holdt meg lenge rundt average stack, til jeg begynte å kjenne på korttørken mot slutten av dagen. Hadde heller ingen gode spots å finne på noe gøy i (plukket heller aldri opp noe suita 35) så da var det bare å smøre seg med tålmodighet. Det hjalp visst ikke, og jeg begynte å bli short. Hver gang jeg var klar for å få det på med en ok hånd å openjamme, var det plutselig mange andre som hadde rørt seg inn i potten og jeg måtte kaste og vente en bedre spot.

Endte med å folde meg ned til 6 bb og få det på med K5 hjerter fra cutoff. Møtte KJ og dealeren var dessverre ikke tryllekunstner, så det ble ingen reddende 5-er engel i bordet.

Alle som spiller poker vet hvor kjipt det er å buste en stor turnering. Jeg får alltid et ekstremt behov for sjokolade når dette skjer, men siden jeg er på lavkarbo for tiden var ikke dette aktuelt. Så jeg fikk nøye meg med å spise ost uten brød til. Det ble ikke helt det samme. Vi endte i hvert fall på en veldig hyggelig restaurant; Elisabeth, Ylva, Kim-Erik og meg. Tro det eller ei, men ingen av oss klarte å komme oss videre til dag to.

Romantisk bilde av meg og Sjokolade på tivoli i våre glade dager. Vi har for tiden en pause i forholdet:Heldigvis var ikke UKIPT main siste sjanse for å få spilt poker. Dagen etter gikk London Cup av stabelen, en 330 punds turnering med to start-flighter, hvor man kan kjøpe seg inn i andre flight hvis man ryker fra første. Long story short, det måtte to kuler til for meg å komme til dag 2.

Jeg hadde ca. 15 bb til starten av dag to, og med bratt struktur var det bare å prøve å finne noe å få det på med. Pushet Q7 etter at det var kast til meg i small blind og fikk fold, før jeg plukket opp A8 på knappen en orbit-ish senere og fikk det på. Kjedelig at small blind fant A9, enda kjedeligere at det var ca. 90 % sjanse for split pot på turn, hvor small blind istedet dro på straighten. For en tease!

Bustout-sjokoladesuget meldte seg igjen, men heldigvis møtte jeg Jake og kjæresten Alex i baren, så da ble det Bloody Mary i stedet.Dagen etter var det klart for Ladies event. Røk ut etter ca. 3 timers spill, da min akk så vellykkede felle ikke gikk slik den skulle. Plukket opp AA i midtpos, og da en veldig short stack gikk all in fra UTG synte jeg bare for å prøve å lure noen bak meg til å få på pengene sine.  Side»kvinnen» gikk rett i baret, og jamma sitt tierpar over. Dere som har hørt en badbeat-story før kjenner vel katta på lunta nå tenker jeg? Jada, tiern kom og jeg var sjokoladesugen igjen.

Jeg dro hjem til Elisabeth for å sture, mens de andre dro på restaurant. Neida, ikke helt, jeg dro hjem for å spille litt søndagsturneringer på nett, og syntes egentlig det var helt greit å slippe å måtte forholde meg til folk i noen timer. Tro det eller ei, men en gang iblant kan jeg være litt gretten når ingenting går min vei. Heldigvis er det ikke ofte, og heldigvis går det fort over. Hyggelig med et par semi-dype runs i søndagsturrene da. 

Bevis på at jeg ikke var gretten så lenge:Siste dagen min i London brukte Elisabeth og jeg på en litta cashgame-grind på The Vic, hvor det har vært en del penger å hente for meg i de små cashlagene før. Veldig god verdi og hyggelig casino, men en smule slitsomt når Gary på 50 skal begynne å adde meg på Face og sende litt for hyggelige meldinger mens vi begge sitter ved bordet. Sånt blir jeg skikkelig flau av, men det føles liksom enda kleinere å rejecte friendrequesten når han sitter rett ovenfor meg på bordet.

Her er meg treveis i turnering fra forrige besøk på The Vic. Endte på 2. plass.


Hadde noe cash å veksle ut etter sessionen, selv om det ikke ble helt den store plussdagen. Må øve meg på å få hendene mine til å stå.

Og dere! Det kommer videodagbok fra London altså, men klipping av alt for mange timer film tar tid. Dessuten har saksen min blitt så sløv, så må få kjøpt meg en ny en. Hørt Fiskars skal være bra?

Online NM på Betsafe

Jeg kan tenke meg at det var mange av dere som spilte online-NM main event på Betsafe i går? Jeg spilte selvfølgelig, men klarte å ryke ut sånn ca. 100 unna pengene. Hadde KK to ganger, og AA èn, men endte opp med å bli nødt til å kaste på turn i alle pottene. Jobbet meg opp igjen, før jeg havnet i en klinsj med QQ på labben. Motstander hadde plukket opp KK, og ble nok ikke like glad som meg da jeg dro på straighten på river. Lå rundt average stack lenge, før jeg tapte et par potter og satt og jobbet på 18 bb. I bustout-hånden min var det kast til button, som satt på noe mer enn meg, og som hadde åpnet en del hender derifra. Small blind, som satt på ca. 50 bb flatter, og jeg titter ned på 66. Perfekt spot for en litta sqeeze tenker jeg, og får på pengene.  Small blind viser seg å være en slu liten rakker, for han dukker opp med QQ. DRIT I DET DER A tenker jeg, og får lyst på sjokolade idet han soper inn alle sjetongene mine. Tenk, hvis jeg hadde dratt på en sekser der, hadde jeg hatt ca. så mange chips:


 

Syns vel egentlig det bare var en cooler, og ville gjort det samme spillet igjen alle dager i uken (kanskje utenom mandager, for da driver jeg med andre ting).

Freeroll NM

Nå er det faktisk under to uker til Freeroll-NM og Gullhånda. DET GLEDER JEG MEG TIL! (skrev det med store bokstaver jeg, så dere liksom skal skjønne tegninga) OG DERE BØR BLI MED FORDI DET ER SKIKKELIG GØY! Ok, nok caps lock for denne gang, men hvis dere lurer på hvorfor det var nødvendig i denne sammenheng så kan dere finne min forklarende blogpost om Freeroll-NM her.

Et annet evenement som også nærmer seg med stormskritt er jo NM i Poker i Dublin. Caps lock strekker ikke engang til for å kunne forklare hvor gøy dèt blir, derfor lover jeg å komme med en liten post snart om hvorfor du ikke kan gå glipp av det.


Ses vi i Posthallen om 11 dager? Jeg spiller på fredag!