hits

mars 2015

Nesten norgesmester!

De siste dagene har nesten utelukkende blitt tilbragt rundt filten. Det startet med Heads-up, der jeg slo ut Jacob Sørensen i første runde. Forøvrig en veldig hyggelig fyr. Deretter spilte jeg mot Henrik Tollefsen, som de fleste i pokermiljøet kjenner som en steinsolid proff. Det ble en seig og veldig interessant match, hvor jeg til slutt trakk lengste strået. Det betydde at jeg skulle spille mot Arlid Moldøy fra Bergen, som jeg aldri har møtt før. Sjetongene gikk riktig vei også i denne matchen, og jeg var dermed i pengene og klar for semifinale mot min gode venn Eirik Rud Iversen. Jeg har faktisk aldri spilt turneringspoker mot Eirik før, men jeg vet jo at han har spesialisert seg på heads up poker online, og var forberedt på en tøff match. Det ble det, men jeg klarte faktisk å slå også han og var videre til kvartfinale mot Even Mikkelsen.

(Her mot Arild Moldøy)
Jeg kjenner Even litt fra før etter å ha hengt en del sammen i Vegas i sommer, men har aldri spilt mot han før. Han er et noe mer ubeskrevet blad en Eirik og Henrik, men spilte alikevel god og solid poker. I denne matchen runna jeg som en gud, og hadde virkelig både kortene og treffene med meg. Det tok faktisk bare i overkant av tre kvarter før jeg satt med alle sjetongene og var klar for finale mot Tor Anton Welo fra Trondheim, som jeg også kjenner fra før. Han er en del av trøndergjengen, som er kjent som en farlig gjeng å treffe rundt filten.

Finalen startet dårlig for min del. Var ned et par tusen før jeg tapte en 50/50 situasjon med AK mot Tor Antons 99. Etter å ha reloada floppa jeg to par da Tor Anton floppet flush, og var nede på min aller siste kule. Denne gikk dessverre også til Tor Anton da han fikk hus mot mitt tress i damer.

Kjempetungt å tape på målstreken, og de avgjørelsene man har tatt i de forskjellige hendene kverner selvfølgelig mye rundt i hodet de påfølgende dagene. Jeg syns ikke jeg gjorde noen store feil, men hadde kanskje kunnet klare å komme meg unna i den siste hånden dersom jeg hadde hatt mer sjetonger i stacken. Men som de sier, du skal ikke gråte over spilt melk, og jo mer jeg får det på avstand, jo mer er jeg fornøyd og stolt over å ha kommet på andre plass i en av de mest prestisjetunge og tøffeste øvelsene under NM i poker. Jeg har jobbet veldig hardt med spillet mitt de siste månedene, og det er ingenting som er mer motiverende enn når hardt arbeid betaler seg.

Et stort gratulerer til Tor Anton fra meg.Om 30 små minutter skal jeg bort til pokerromet igjen for å spille dag 2 av main event. Jeg har 87 400 i stacken, noe over gjennomsnittet og ca 70 big blinds. Spilte et par ganske syke potter i går som jeg lover å fortelle om senere, men jeg kan si så mye som at jeg hadde vært nesten helt i toppen sjetongmessig om jeg hadde vunnet den siste potten der jeg tapte med hus mot høyere hus. Det legger jeg bak meg i dag og starter med blanke ark og en fin stack.

Følg med på www.tv2.no/sport/poker samt www.vimennpoker.no for oppdateringer gjennom dagen.

Karinkua spiller for Nordicbet

Gudfaren Thor Hansen deler hemmeligheter under NM i poker

Jeg er godt installert i Dublin, i likhet med en haug med andre nordmenn samt stjerna Thor Hansen som i år spiller for Nordicbet. Sistnevnte traff jeg på i lobbyen på Citywest idet han var på vei bort til turneringsrommet for å spille årets aller første NM-øvelse, Fixed Limit Hold'em.Heldigvis hadde han ikke dårlig tid, så jeg fikk tid til å stille han noen spørsmål og dele noen av hans gode råd til ferske NM-deltakere og folk som vil begynne å spille.Dette er Thors femte NM, og når jeg ber han sammenlikne nivået i år mot de første årene NM ble arrangert sier han følgende:

-I No Limit Hold'em har vi så mange sterke norske spillere, og nivået har vært på topp hele tiden. Konkurransen er like hard, men alle har utviklet seg. Poker er et spill i utvikling, pluss at de fleste som er gode i dette er unge spillere så de blir bare bedre og bedre.

Hvilken øvelse gleder du deg mest til?

-Jeg gleder meg til alle sammen. Har ikke en utpreget favoritt, men syns 8-game er en veldig morsom øvelse.

Thor ser veldig fram til 10 dager med det norske pokermiljøet i Dublin. Han sier at det norske pokermiljøet er verdens desidert beste pokermiljø, at atmosfæren under NM er helt fantastisk  og noe av det han ser aller mest fram imot.

For ferske spillere og de av dere som spiller NM for første gang har Thor følgende råd:

-Ha masse tålmodighet. Ikke prøv å gjøre for mye på dag én, for det er ingen som vinner turneringen på dag én. Ta det med ro og la situasjonene komme til deg. Ikke spill for mange hender, det er det beste rådet jeg har til en uerfaren spiller. Man kommer bedre inn i det etter hvert og på dag to.

Noen fallgruver man bør passe seg for?

-For ferske spillere har de for lett for å spille halvgode hender ute av posisjon. Spill heller halvgode hender i posisjon hvis du først skal gjøre det. Ikke drikk for mye alkohol!

Hva tror du om TV2 sin dekning av poker-NM? Er det starten på en pokerfeber i Norge?

-Absolutt, det er helt fantastisk. Vi håper at det hjelper til at poker skal bli mer lovlig i Norge. I tillegg at folk får opp øynene for at dette er en fantastisk sport, og at så mange mennesker har en hobby som de elsker.

Thor tror det kommer til å bli gode seertall fordi det er så mange som har spilt eller spiller poker rundt om i Norges land, og at det er en stor interesse for spillet. I tillegg er jo poker verdens mest populære tankesport, sier han. (Poker er faktisk tatt opp i Det Internasjonale Tankesportforbundet, les mer om det her.)

Hvorfor bør man begynne å spille poker?

-Fordi det er et veldig sosialt spill, verdens fineste miljø, og man bruker hodet hele tiden. Man utvikler seg mentalt og lærer et spill som folk tror er lettere enn det er. Poker er et spill man kan ta med seg rundt i verden og gjennom hele livet.

(noe Thor jo er et levende eksempel på)

Etter å ha bodd mange år i USA kan han fortelle at det mest populære valgfaget på UCLA i California er poker. I Amerikansk næringsliv er pokerspillere ettertraktet, særlig i finanskretser og på Wall Street.

-Er du flink i poker, kan du føre dette over på veldig mange andre ting i livet. Dette vet jo vi som har spilt mye poker, men allmennheten i Norge er enda ikke klar over dette, avslutter Thor. Kanskje blir de det snart?

Hvis du vil vite mer om  hvilke elementer i poker som gjør at pokerspillere er ettertraktet i amerikansk næringsliv, og hvilke gode egenskaper pokerspillere kan utvikle som gagner dem på andre felt anbefaler jeg deg å ta en titt på denne artikkelen: "Poker is good for you".  Den er skrevet av den meget respekterte pokerskribenten David Sklansky sammen med Alan Schoonmaker som har en Ph.D. i industrial psychology fra Berkley, California.

Dersom du vil følge Thor og alle de andre spillerne som i dag spiller første event av NM i Poker 2015 kan du klikke deg inn her og se TV2s liveoppdateringer og stream.

Der kan du også følge med i morgen når jeg setter meg rundt filten og skal spille min første NM øvelse som er Heads Up kl. 12.00

Karinkua spiller for Nordicbet.

NM rett rundt hjørnet (og et spennende prosjekt)!

Julaften for alle pokerinteresserte i Norge (inkludert megsjæl, åpenbart!) er rett rundt hjørnet, og det er faktisk kun  dager til Norgesmesterskapet i poker går av stabelen i Dublin. Det blir en underdrivelse å si at jeg gleder meg.

Se så gøy det var i fjor a:

Jeg spiller for Nordicbet, og i år skal jeg spille heads-up, ladies event, main event og turbo- eventen (sistnevnte kun hvis jeg skulle være så teit å ryke ut av main event). Jeg har aldri spilt heads up eventen før, så nå er det vel på tide å "pop the cherry" på den fronten. Drømmen er buste Eirik Rud Iversen, helst på en skikkelig stygg bad beat. Neida (joda). Men fra spøk til revolver; jeg regner med å ta hjem en NM-tittel i år, og har faktisk allerede ryddet god plass på peishyllen slik at pokalen kan få skinne alene i all sin prakt. Lover å poste bilder når den er på plass.

Her er Shibby og meg i kommentatorboksen i fjor:Dere som har fulgt med på bloggen vet bakgrunnen for hvorfor jeg fikk sete i heads up-eventen (hvis du er så slapp at du ikke har fått det med deg anbefaler jeg deg å scrolle litt ned på bloggen. Der kan du faktisk finne videobevis, også) 

Jeg er ikke alene om å representere Nordicbet under NM, da både vår alles kjære Thor Hansen samt søte Linni Meister skal spille NM med Nordicbet-patch på brystet. Jeg gleder meg til å treffe både dem og en hel haug med andre folk jeg ikke har sett på en evighet i Dublin.

Se så gøy jeg hadde det da jeg fikk lov å bruke turneringsleder JP som hest i fjor:Dette var forresten bare en liten forsmak på alt NM-pratet det blir på bloggen framover. Derfor er det kanskje like greit å avslutte det tema for denne gang.

På andre fronter kan jeg fortelle dere at episodene fra EPT Barcelona (ja, den turneringen hvor jeg kom ganske så langt, ja) har begynt å sendes, og du kan finne de tre første på Pokertube nå. Neste episode tror jeg kommer ut på tirsdag, og jeg har en følelse av at det er episoden der jeg buster. De gjorde et par intervjuer med meg som fort kan komme på skjermen (kan godt hende det blir litt kleint å se på. Og kleint er gøy, ikke sant? For alle andre enn megselv da).

Jeg har også et annet stort prosjekt på trappene, og får svar innen to uker på om det blir noe av. Så forhåpentligvis har jeg en veldig stor og spennende nyhet å komme med innen to uker. Hvis det derimot ikke går gidder jeg ikke skrive noe om det for da blir jeg så skuffet at jeg helst vil glemme det så da hopper jeg på havet og blir forhåpentligvis spist av haier (et lite hint der om hva det er snakk om kanskje? Hvem vet.)

 Men folkens! Vi ses i Dublin! GLEDER MEG (skrev det en gang til jeg)