hits

april 2015

På vei til haiburet i Monte Carlo!

I går satte jeg nesen mot sydligere breddegrader, nærmere bestemt Monaco og Monte Carlo. Her er jeg for å spille inn (og i) The Shark Cage (herregud, jeg skal spille Shark Cage!!) samt for å spille flere andre sideeventer til EPT Grand Final som går av stabelen på Casino Monte Carlo den kommende uken. Her er utsikten fra hotellrommet mitt:

Det er sikkert noen av dere som ikke vet hva The Shark Cage er, eller hva det går ut på. Heldigvis vet jeg det, og skal i korte trekk forklare det for dere. The Shark Cage er et TV-program som blir sendt på både engelsk og norsk TV (første sesong ble ikke sendt på norsk TV, men andre sesong som spilles inn bl.a. i her i Monaco vil bli sendt på Viasat 4 rundt jul). Konseptet er et pokerprogram bygget opp rundt 7 episoder, hvor det totalt vil være 36 personer som kjemper om en pricepool på 1 million dollar. I de seks første episodene vil det være 6 forskjelliger personer som spiller en pokerturnering, der vinneren går videre til finalen. De 6 spillerne vil bestå av en online qualifier (som er meg i mitt heat), en kjendis, og fire profesjonelle pokerspillere. Vinneren av hvert heat går videre til finalen, der den som står igjen til slutt stikker av med rundt 800 000 dollar. Det er også et ekstra element med i spillet, der man kan få 2000 dollar i bonus hvis man klarer å bløffe en annen spiller på river. Den som blir bløffet må i tillegg stå over en hel runde og havner i "the shark cage". Dersom man prøver å bløffe noen på river, men blir synt av en bedre hånd vil man også havne i "the shark cage", og den som synte vil få cash-bonusen. Dette kortet må man legge face down på bordet når man bløffer:

Og disse "haitennene" er verdt 2000 dollar. Jeg vil ha alle sammen!Jeg kommer nå rett fra intervju og fotoshoot, og er klar for å spille mitt heat fredag 1. mai. I tillegg fikk jeg vite hvem jeg møter i mitt heat (tør ikke si det til dere enda, for jeg vet ikke om jeg har lov!) men jeg kan si så mye som at det virker som en veldig hyggelig line-up med en del kjente fjes, og jeg har tro på at det vil bli god stemning rundt bordet. Dersom noen er i Monte Carlo er det bare å komme å raile på fredag. Det starter kl. 12.00

De andre turneringene her spiller jeg for Nordicbet, og i kveld skal jeg spille en satelitt til main event. Jeg får dessverre ikke spilt France Poker Tour, fordi dag 2 krasjer med innspillingen av Shark Cage. Heldigvis er det flust av andre gode turneringer å spille her den kommende uken.

Kryss fingrene for meg a folkens!

 

Mitt beste Norgesmesterskap (hittil) og norsk pokerfeber!

Norgesmesterskapet i poker 2015 er i historiebøkene, og FOR et NM det har vært. Ikke bare slo det rekord i deltakerantall for 14. året på rad (på tross av at flere hundre spillere ble forhindret fra å komme pga. snøstorm) men det ble også livestreamet på TV2 for aller første gang, noe som i tillegg viste seg å bli en seeresuksess. Jeg aner konturene av en aldri så liten pokerfeber i Norge, noe jeg syns er svært gledelig.

 

Jeg hadde et godt NM på flere måter. Jeg har allerede blogget om min 2. plass i heads up-øvelsen, hvor jeg var veldig nære en norgesmestertittel, men jeg fikk også et ganske dypt run i main event. Både dag 1 og dag 2 var fine dager for meg, og jeg startet tidlig å bygge stack. Etter kun et par timer var jeg oppe på ca. dobbel startstack, og på tross av at jeg tapte en monsterpot (som også må ha vært chippie-pot på det tidspunktet, slutten av dag 1) var jeg aldri under average stack. 

De første timene av dag 2 bygget jeg stack ganske jevnt og trutt uten de helt store pottene. Etter hvert fikk jeg Johnny Lodden rett til høyre for meg.

Når jeg først skulle få "JLo" på bordet er jeg veldig glad for at jeg fikk direkte posisjon på han, noe som også skulle vise seg å bli til min fordel da fikk plukket en del chips av han og tilslutt busta han med QQ mot A9. Dette bordet var også Tv-bord en stund, og det var så hyggelig med alle meldingene og snappene fra alle som satt hjemme og fulgte med. Særlig alle de som ikke følger med på poker til vanlig! 

Mot slutten av dag 2 spilte jeg et par store potter som gjorde at jeg kom meg videre til dag 3 med en topp 8 stack og nesten dobbel average. Den første potten var egentlig totalt feilspilt fra min side, da min read på en spiller viste seg å være helt feil. Kort fortalt var det en blindekrig der jeg floata et c-bet på flop, for å bluffe turn, noe jeg også gjorde ved å raise. Grunnen til at jeg trodde motspiller var svak her og ville kaste til et bet eller en raise på turn var, i tillegg til betsizingen hans, at jeg plukket opp noen live reads som jeg veldig ofte syns er tegn på svakhet. Hatet livet mitt ganske mye da han synte min på turn, og skjønte at jeg var helt på bærtur. Men iblant er pokergudene på min side, og gutshoten jeg plukket opp på turn fylte på river, slik at jeg fikk en straight og dertil godt betalt av to par, da hånden min (forøvrig 73 off-suit) var godt kamuflert og generelt ganske absurd egentlig. Syns på generell basis ikke det er noe galt i å gå med readsene sine og magefølelsen iblant, men er alikevel ikke fornøyd med dette spillet fordi jeg investerte for mye av stacken min i potten uten noe nevneverdig equity. 

Etter denne showdownen fikk jeg ikke mye respekt på bordet (de må ha trodd jeg var helt pling i bollen), noe som viste seg å være helt ok da jeg traff ganske godt og fikk betalt i et par større potter, noe som resulterte i at jeg endte dag 2 på en veldig god måte.

Dag 3 startet litt tyngre. Etter et noen timers spill, hvor ting hadde gått litt opp og ned, satt jeg på ca. 700 000 i stacken. Tror det var litt under average stack da denne hånden kom opp. Martin Riseng var short, ca. 15 bb (+/- 240 k.) og jamma fra midtpos etter en open fra aktiv spiller i tidlig midtpos. Han hadde tidligere vist at han jammet ganske wide, og da jeg så ned på JJ fra HJ tenkte jeg at dette er en hånd som gjør det veldig godt mot hans jamming-range. Alikevel er det en sårbar hånd, slik at jeg vil helst ikke ha flere involvert i potten. Dette, kombinert med min stacksize gjør at det ikke var noe alternativ å bare syne her. Jeg gikk all-in, og hatet livet ganske mye da OR også fikk på sin stack, som dekket meg ganske godt. Han hadde plukket opp et damepar, og da Martin Riseng viste opp QJ var det klart at jeg hadde ett kort i hele kortstokken å vinne på. I tråd med alle sansynligheter dukket ikke det opp. Surt, tung, æsj og fysj. Forferdelig tungt, faktisk. Syns alikevel ikke de andre alternativene jeg har i denne spotten er noe bedre enn den avgjørelsen jeg endte på, og at det bare er en cooler at OR har en av de tre hendene jeg absolutt ikke vil se. (har forresten sett replay av denne hånden i ettertid, og sånn det ser ut på opptaket ser det ut som om jeg limpet UTG, noe jeg aldri gjør. Enten er det noe feil med grafikken eller så har jeg posta BB utg fordi jeg har trodd at jeg satt i BB)

Etter at jeg fikk meg et par glass vin var jeg ved godt mot igjen, og klar for å spille VIP-turnering. Der fikk jeg sete rett ved siden av skuespiller Fritjof Såheim (Jan Johansen fra Lilyhammer!), noe som var ganske så hyggelig fram til han bestemte seg for å hero-calle min bløff og buste meg. Ble faktisk litt imponert over at han hadde det i seg, og var ikke så ille å buste fra den turneringen da det var klart for spillerfest senere på kvelden.

(her med min kjære roomie Elisabeth Hille)Fikk dog tid til å kommentere en times tid på Tv2s livestream før det var klart for fest, noe som var veldig moro. Hadde jo ikke hatt tid til å feste og være veldig sosial under dette Norgesmesterskapet enda fordi jeg hadde spilt mange og lange dager med poker, og holdt meg unna alkohol de dagene jeg visste det ville komme en lang morgendag rundt filten. Nå fortjente Kua en skikkelig fest, og det tok hun seg også. 

Det samme gjorde Tv2s smørblide reporter etter lange dager i spillelokalet i Dublin:

De siste dagene i Dublin ble mer sosiale for min del, i tillegg til at jeg fikk muligheten til å kommentere et par timer på Tv2s livestream av finalebordet fra 3-veis til det ble kåret en vinner. Veldig gøy å være vitne til så mye god poker, samt å få vise det norske folk hvilket komplekst tankespill dette egentlig er. Under streamen meldte Davy Wathne på Twitter at han var veldig gira på å lære seg poker, derfor har jeg nå lovet han noen coaching-sessions slik at han kan stille på det aller første Norgesmesterskapet som blir arrangert på norsk jord i Oslo til høsten. 
Nå skal det spilles mye online og jobbes videre her hjemme før turen går til Monte Carlo 28. april. Der skal jeg spille France Poker Tour og en haug med andre sideeventer. I tillegg er det noe annet meget spennende som kommer til å foregå i Monaco, som jeg har skikkelig lyst til å fortelle dere om. Men det får jeg ikke lov til helt enda, så dere får smøre dere med litt tålmodighet.

Karinkua spiller for Nordicbet