hits

juni 2015

Berg- og dalbane i Monsterstack (og endelig en cash)

En av turneringene jeg hadde gledet meg mest til denne sommeren var WSOP-eventen Monsterstack. I denne turneringen starter man med 15 000 chips, i motsetning til de fleste andre 1500-dollars turneringene der man starter med 7500. Dermed er det rom for mer spill.

 

Jeg hadde en berg-og-dalbaneaktig start på dagen. Etter kun et par levels hadde jeg nesten 20 000 i stacken, men dalte rett ned til 12 000 igjen etter å ha fått utdelt damepar når en annen spiller hadde kongepar. Litt irritert på megselv over at jeg ikke kom meg billigere unna i den spotten, da det på river var ganske åpenbart hva motspiller hadde. Noen ganger er det bare så innmari vanskelig å stå imot når man får nesten 1 til 5 i odds på et riversyn. Fortsatte berg og dalbane-trenden etter dette, fram til jeg floppet et set med mitt firerpar med ca. 11 000/40 bigblinds i stacken. Pengene kom på på floppen 45J, og det var ikke gledelig å se motspiller flekke opp femmerpar for høyere set. Ikke noe å gjøre med den saken, og "on to the next one".

(Kanskje er det fordi jeg har glemt bjørnelua hjemme at jeg har runna så dårlig i WSOP i år?)The next one - årets første cash

"The next one" var en 1000-dollars event med 7500 i startstack og ca. 2100 spillere fra start. Jeg var litt frustrert over at jeg hadde runna så dårlig og ikke hadde fått en eneste dag to i noen av årets WSOP-eventer, og var nå veldig sulten på et dypt run. Mitt første bord bestod nesten utelukkende av mer uerfarne spillere, og med både momentum og en del gode kort fikk jeg bygd stacken jevnt og trutt gjennom store deler av dagen. De to siste levelsene gikk det derimot helt feil vei. Jeg gjorde et par feil i to store potter, og måtte se stacken min minke til under avg. I slike situasjoner passer det utrolig dårlig å kjenne på ekstrem korttørke, noe som videre førte til at jeg blindet meg ned, og avsluttet dagen med det som ville være under 10 big blinds til dag to. 

Tilbake ved pokerbordet til dag to fikk det briste eller bære. Jeg var alt for short til å kunne "lime" meg inn i pengene, og det var bare å få på pengene med første og beste (nogenlunde) spillbare hånd. Jeg var all-in fire ganger uten syn, og plutselig var vi på bobla. Folk hadde røket i en voldsom fart, og blinder og anter jeg hadde vunnet ved å være all-in hadde holdt meg i live til pengene. Rett etter at bobla sprakk fikk jeg utdelt to pene ess. Fantastisk god timing. Jeg fikk syn av storeblind med KJ, og doblet opp. Dessverre hadde jeg fortsatt en liten stack, og klarte ikke akkumulere flere chips etter dette. Med ca. 12 big blinds i stacken fikk jeg på pengene med K7 fra knappen etter at det var kastet rundt til meg. Storeblind hadde plukket opp et nierpar, og jeg var ute av turneringen på en 162. plass.

Kjipt å ryke, men alikevel motiverende å endelig få en cash i årets WSOP. Dette gjør at jeg gleder meg enda mer til de to siste WSOP-turneringene jeg skal spille før jeg reiser hjem, 1 k. Extended play i morgen og Ladies event 26. juni. Jeg er så takknemlig for at Nordicbet har tro på meg, og har utrolig lyst til å gjøre dem stolte ved å avslutte årets Las Vegas tur med et skikkelig dypt run.

Noen som vil krysse fingrene for meg? :)

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

 

 

Roadtrip!

Den siste uken har vært litt mer ferie enn poker. Da Vimennpoker- og Betssongjengen forlot oss 4. juni var Erik og jeg allerde godt i gang med å feire Eriks bursdag. Her fra middag med gjengen kvelden før de dro:Hadde denne bursdagen blitt feiret hjemme i Oslo ville jeg brukt en evighet på å finne en kul gave, men her i Vegas er det så mye fett å finne på at jeg rett og slett hadde for mye å velge mellom. Og når valgets kval blir for vanskelig tyr jeg til gammel Ole Brumm-visdom og sier "Ja takk, begge deler". Derfor startet vi dagen på en racerbane hvor Erik fartet rundt i en skikkelig rask Porsche:
Del to av gaven var billetter for å se Beatles-showet Love på Mirage. Der var det høy gåsehudfaktor.

Etter en strategisk innlagt hviledag var det klart for Millionaire Maker. Jeg fikk et bord med flere proffer enn amatører, og nivået var en del høyere enn bordet mitt i Collossus.Jeg slet med korttørke, samt et par spotter hvor jeg ikke var helt fornøyd med spillet mitt. Endte med å få på 15 BB med KK mot 55, og med en femmer på river var det spikeren i kista for millionærdrømmen for denne gang. 

Istedet for å sture på hotellrommet stakk vi rett til Hertz, leide oss en bil og la på hjul mot California og en aldri så liten road trip.

Første stopp var San Diego. Vi tok en tur i den veldig sjarmerende gamlebyen, som faktisk var den første byen i California.

Vi var innom Gas Lamp district og Little Italy, hvor de hadde skikkelig god is: 
Etter å ha møtt på en smått forstyrret mann som krevde å få se alle bildene på telefonene min, da han mente jeg hadde tatt bilde av han, bestemte vi oss for at det var på tide å finne tilbake til bilen og hotellet. Det var enklere sagt enn gjort, da jeg tror gatene i San Diegos Gas Lamp District egentlig er en hemmelig labyrint. Lite visste jeg om at morgendagen skulle by på en synsk dame (for jeg er jo ikke synsk) som skulle fortelle meg at jeg skal bli rik, tynn og skikkelig gammel. Det kjøper jeg.

Dagen etter gikk turen til Los Angeles. Etter en nattlig drive-in på Taco Bell uten bil (fordi vi gikk. Og fordi restauranten var stengt) sluknet Erik.

Los Angeles er en helt sjukt stor by. Vi hadde ganske grei utsikt til den fra hotellrommet.Første dagen i LA gikk med til å være turister i Santa Monica, hvor det faktisk regnet. Og hva gjør man når det regner? Jo, man spiser helt sykt gode spareribs og drar på kino. Erik var så ivrig over den nye Entourage-filmen at han holdt på å snappe spoilers til alle vennene sine. Heldigvis stoppet jeg han, så han har vel egentlig bare meg å takke for at han fortsatt har venner når han kommer hjem.

På vei tilbake mot Las Vegas tok vi turen innom Six Flags. Denne er kåret til USAs beste fornøyelsespark, og er helt enorm.Eneste nedturen var at det var 1-2 timer kø på HVER ENESTE ATTRAKSJON. 50 % av reisefølget satte nok alikevel pris på dette, da Erik påstår at han blir skikkelig kvalm av å kjøre berg- og dalbane. Istedet ble vi skikkelig våte av en river-rafting attraksjon. 

Turen tilbake til Vegas tok i overkant av tre timer, og før mørket falt på var det ganske så vakkert landskap å kjøre i.I morgen er det klart for Monster Stack, en $1500 WSOP-event med 15 000 i startstack. Jeg er klar for å runne bedre og spille mitt beste. Oppdaterer som vanlig på Twitter.

Ps. Er det noen som har fått med seg pokerspalten min i Vi Menn? Tenkte jeg skulle begynne med litt leserspørsmål der. Dersom du har noen spørsmål, enten om det gjelder strategi eller generell poker, er det bare å sende meg en mail. karin2802@gmail.com

 

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

Collossal nedtur

En noe overdrevet overskrift for ordspillets skyld der, altså. Men dere skjønner tegninga. Min første WSOP-turnering denne sommeren gikk ikke veien, og jeg røk ut ca. midtveis på dag 1.

Ikke noe særlig spennende å melde (er det noengang det når man buster så tidlig?), utenom at stacken fikk lide av en stygg utdragning, litt dårlig flyt og en noe optimistisk check/raise som tilsammen bidro til å gjøre meg short og få penga i midten med AT mot en aktiv spiller som hadde funnet seg et bedre ess enn meg. Sistnevnte spiller var litt av en karakter, forresten. Han rakk i løpet av den førstre halvtimen å skryte på seg at han hadde spilt One Drop (en av de aller dyreste WSOP-turneringene), tapt 30k. dollar på et sportsbet tidligere den dagen, samt at hadde forlatt 100/200 PLO-laget for å spille Collossus istedet. Jeg vil anslå sansynligheten for at noe av dette var sant til ca. 0,001, og det hjalp ikke hans sak at han konstant søkte etter bekreftende blikk mens den uhemmede skrytingen pågikk. Han får pluss for fantasifulllhet og optimisme, men minus for troverdighet og framførelse.

Dagen før Collossus tok vi oss en liten fest i anledning Gumball 3000-avslutningen i regi av Betsson. De hadde ordet bord på XS, hvor vi tok turen etter noen drinker i lobbybaren sammen en stor samling nordmenn. Erik og jeg rakk å se skikkelig kule ut, før jetlaggen tok overhånd og fikk oss tidlig i seng. 

Ellers har det vært en rolig start på oppholdet, mye pga. denne hersens jetlaggen. I dag klarte jeg faktisk å sove helt til kl. 8 om morgenen, så det ser jo ut som det kommer seg nå. 

Senere i dag skal jeg spille en 235 dollars deepstack på Rio. Disse turneringene er kjempepopulære, i går var det hele 1200 spillere i en tilsvarende turnering. Sånt blir det prizepool av! Neste WSOP-turnering for min del er på lørdag, da Millionaire Maker går av stabelen. Den har en garantert førsteremie på hele 1 million dollar. Ja takk!

 

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET