hits

august 2014

Karinkua - last woman standing i EPT Barcelona

European Poker Tour Barcelona 2014 er i historiebøkene, og jeg sitter igjen med gode minner, masse lærdom og en aldri så liten slump med euro. EPT Barcelona viste seg å knuse alle rekorder, og main eventen ble den største noensinne holdt på europeisk jord med så mange som 1496 spillere til start.

Jeg kom på 52. plass, og ble med dette beste kvinne og nest beste nordmann etter Markus Garberg. Selv om man alltid skulle ønske at man klarte å karre seg helt til topps, er jeg kjempefornøyd med at jeg kom så dypt, og ikke minst veldig happy med spillet mitt og utviklingen min. Noen som husker at jeg blogget om hvor nerd jeg har blitt? Det lønner seg tydligvis. I dag kommer jeg til å være litt mer pokerteknisk enn jeg pleier her på bloggen, fordi dette er en turnering det er verdt å snakke om, og fordi jeg tror mange av dere som skjønner noe av lingoen kan synes det er interessant å høre hvordan det forløp seg og hvordan jeg tenkte.

Jeg startet å spille på dag 1 B. Bordet mitt var ganske sammensatt, med to spillere jeg anså måtte være profesjonelle, et par middels gode spillere, og ellers et noe lavere nivå på de andre. De føste timene, om ikke hele første dagen, med spill bærer preg av å være dag én av en maratonturnering som går over seks dager. Stackene er veldig dype, og det er ingen grunn til å bygge store potter og dermed øke variansen unødvendig på dag én. Jeg tok det ganske rolig, men løp tidlig inn i et tress med mine to par. Heldigvis ble ikke potten så stor, og mitt valubet på river ble bare synt, så jeg slapp en stor decision og en alt for stor pot feil vei. Jeg satt på bord med Nick Rampone hele dagen, en proff som lager videoer for treningssiden Run It Once og som kom på 22. plass i turneringen. Visste ikke før senere at det var Rampone som satt der, selv om jeg har sett flere av videoene hans, men jeg husker jeg la merke til at han spilte steinsolid. Det er faktisk helt uvurderlig god læring i å sitte så lenge å kunne observere gode spillere, og se hva de gjør i forskjellige spots. Ekstra kult var det han skrev til meg senere (brag!): I was asking Markus about you because I hadn't come across your name or picture or anything before, and I told him how is it possible there is a pretty girl in poker who plays pretty damn well? Haha. I thought you played strong on day 1. You did a good job in particular of putting pressure on preflop with some 3 bets and squeezes. Good run here yourself! Kult å kunne skryte av til dere, men også fint for en som kanskje trenger å få litt mer tro på egne evner rundt filten. Jeg avsluttet dagen med nesten akkurat gjennomsnittlig chipsstack.


(Lina Olofsson, Martin Finger og meg. Hadde heldigvis aldri Finger på bordet mitt)

På dag 2 var bordet mye mer aggressivt og løst. Jeg plukket opp AA ganske tidlig, og bustet en shortstack. Deretter bestemte jeg meg visst for å kjøre på med en 3-barrel bløff i SB mot en button raise fra en ganske aktiv spiller. 3-bettet pre med A3 suit, og han synte meg ned med tredjeparet til river, etter å ha tanket en evighet. Denne hånden har kvernet mye rundt i hodet mitt senere. Bordet traff min range godt, og jeg hadde ikke tidligere blitt synt ned, kun vist gode hender. Bet-sizingen min syns jeg var fin og balansert, og fram til han tanket på river var jeg ganske sikker på at jeg skulle få han av den type hånd han viste seg å sitte med. Eneste forklaring jeg har klart å komme fram til er at han hadde en fysisk tell, for jeg ble faktisk en smule nervøs. Et par hender senere plukket jeg opp JJ og 3-bettet en open fra button. Floppen kom QQ7 rainbow, og button check-callet mitt c-bet. Turn er nydelige J, og jeg fortsetter å bette. Jeg har hånden hvor jeg ble synt ned ganske friskt i minne, og prøver å size betsene mine omtrent likt, samtidig som jeg prøver å se nervøs ut som jeg kanskje gjorde i den hånden. Det funket tydeligvis, for jeg ble check-raiset all in av 7-2! Denne potten var ganske stor, og jeg var ikke lenger like irritert over at jeg ble synt ned noen hender tidligere, da jeg aldri hadde fått så godt betalt for mitt fulle hus ellers.


Rett etter brøt bordet, og jeg ble sittende rett til venstre for Pokerstars-proffen Liv Boeree. Hun var veldig short, og jeg doblet henne opp med min QQ mot hennes AK en gang før hun busta. Ellers var det et ganske tøft bord, og jeg tok det rolig siden jeg hadde ganske god stack og helst ville slippe å bli innblandet i noen store potter med bl.a. Team Pokerstars online proffen DaWarsaw som satt to plasser til høyre for meg, og den østeuropeiske gærningen som satt til høyre for han igjen.Plukket alikevel opp et par greie potter, og avsluttet dagen med litt under gjennomssnittsstack.

På dag 3 var det klart for boblespill. Det var ca. 80 spillere som skulle ut før vi var 239 igjen som ville få betalt. Jeg hadde skikkelig uflyt, og vant nesten ikke en pot før bobla, som var ganske nervepirrende siden jeg satt med 12 BB. Jeg kastet nesten alt i ca. 40 minutter til bobla sprakk og vi var i pengene. Deretter synte jeg et oppspill fra tidlig pos med 99 på button. Noen mener kanskje at jeg burde pushet her, men 10-12 BB er fortsatt en del chips, og et oppspill fra så tidlig posisjon kan fort tyde på en sterk hånd. Jeg ville derfor ta meg en flop, og dersom det var mange overkort i floppen hadde jeg fortsatt muligheten til å legge meg og finne en bedre spot å pushe i. Floppen kom derimot 774, jeg check-raiset all in og fikk syn av AQ. Hyggelig dobling. Fikk en like hyggelig dobling med AA mot nutflush- og hullstraightedrag all in på flop. Essene sto, åpenbart. Resten av dagen mener jeg at jeg spilte mitt absolutte A-game, jeg fant roen og jeg tok ned en del gode potter. Følte at jeg fikk et godt table image og aldri så lite fear-equity etter å ha fått noen gode hender til showdown og satt en del press preflop. Tapte en ganske stor pott mot slutten i en flip mot en shortstack, samt en litt mindre pott hvor jeg løp inn i hus med mitt tress, men avsluttet alikevel dagen med ca. 40 BB.


På dag 4 begynte det virkelig å dra seg til, og det var kun 106 spillere igjen. Dagen startet bra, og jeg bygget meg greit opp. Etterhvert som shortstackene røk kom det inn flere gode spillere med sine berg av sjetonger, og ting var ikke like gøy lenger. Særlig Dominik Panka, som kom inn som supershortstack, skulle vise seg å bli en skikkelig plage å ha på bordet etter at han vant hver flip, samt noen 30/70 situasjoner (i hans disfavør altså). Han var ikke glad i å folde, og jeg husker særlig en pot hvor han synte min midtpos-open fra BB. Jeg hadde 99, og floppen kom 10-8-X rainbow. Jeg c-better litt over halv pot, han syner. 2 på turn, jeg fortsetter å beite, han syner. Landet dame eller noe på river, det går check-check, og han mucker. Ble en ganske fin pot der, men det skulle bli siste store jeg fikk på en stund.

Fikk etterhvert chipleaderen rett til venstre for meg, og livet mitt ble vanskelig å leve. Ble hamret på av han hver gang jeg prøvde å åpne, og måtte bare tighte til. Det er dessverre ikke så lett når man ikke får noen spillbare hender eller gode spots, og jeg ble etter hvert nødt til å prøve å ta ned noen potter alikevel. Åpnet med QJ suit fra midtpos (tror jeg) og ble 3-betta av chippien til venstre (forøvrig en meget kapabel polsk spiller) som gikk til nesten 70 k. hvis jeg husker riktig. Med ca. 580 k i stacken går jeg til 160 k., kun for å bli bulldosa over med et 5-bet push. Da var det bare å rive seg i håret og kaste mens jeg mumlet ukvemsord til megselv.


Thor: "Nå må du ikke bløffe så mye da, jenta mi" Karin: "Neida, Thor, skal bare inn å 4-bet/folde QJ og litt sånt. Dette går veien skjønner du"

Jeg begynte å bli småshort, og ble etter hvert flyttet til TV-bordet. Etter å ha kastet en evighet plukket jeg opp KJ i ganske tidlig pos. Med tanke på at jeg ikke hadde spillt en hånd på evigheter, og at jeg åpnet i tidlig pos, tenkte jeg at jeg ville få mye respekt for denne raisen og at de andre tenker at rangen min her er 10-10/AQ og bedre. Fikk syn av blindene, bl.a. Panka i SB. Floppen kom lav med flushedrag, og jeg c-bettet. Noe jeg i retrospekt ikke er veldig happy med, for jeg better inn i to stykker med air, og med mindre de setter meg på en monster er det ikke mange hender jeg får av her. Samtidig har jeg lite i stacken. BB legger seg og panka syner. Tror turn var en nier eller noe. Det går check-check, og på river kommer det et ess, samt at flushen fyller. Jeg tenker at dette egentlig var et veldig godt kort for meg, for det er veldig sansynlig at jeg har AQ/AK her, og derfor kan få Panka av alle hender som ikke slår dette. Jeg better ut litt under halv pot, så det skal se ut som et valubet, men får litt deja vu når jeg kun blir møtt med en all in i fleisen. Da var det bare å rive seg i håret og kaste mens jeg mumlet ukvemsord til megselv. Satt med 10 BB og lette etter en hånd å pushe med da jeg plukket opp AK og øynet et håp. Med raise fra Panka og reraise fra button var jeg ihvertfall sikker på å få et syn, men jeg var ikke så veldig skremt av dette da dynamikken på bordet og de to imellom kunne tilsi at det var videre ranger ute å gikk enn bettingen kanskje skulle tilsi. Jeg fikk det på, og fikk syn av Pankas AA og buttons JJ. Elsket livet, rev meg i håret (neida, jeg var jo på tv! Men gjorde det senere, altså) og mumlet noen ukvemsord til megselv før jeg tok bena fatt og tuslet av scenen.


Kort oppsummert er jeg for det meste fornøyd med eget spill og prestasjon, selv om det alltid er hender man kunne spilt annerledes og feil man gjør på veien. Tror allikevel aldri jeg har spilt en turnering hvor jeg har lært så mye over 4 dager som jeg gjorde i Barcelona, og jeg tror heller ikke jeg overdriver når jeg sier at jeg har blitt en bedre spiller etter dette.


Til venstre for meg her sitter han som vant turneringen. Han hatet fortografene og det å være på Tv-bordet, og var ikke redd for å si ifra om det. Noterer meg også at han vant i samme outfit som han hadde på dag 4. Minst 3 dager i samme outfit altså. Men må si jeg forstår det litt da, den joggedressen var jo utrolig kul.

Siden jeg ble beste kvinne i turneringen ble jeg intervjuet av Pokerstars Tv senere på kvelden. De lagde også en feature på meg som kommer til å komme med i episodene fra Barcelona når disse blir sluppet.

Og dere! Jeg har blitt overveldet av massiv støtte mens jeg spilte, og gratulasjoner etterpå. Det var skikkelig hyggelig, og jeg må si det norske pokermiljøet (og dere vanlige vennene mine da, dere er ikke glemt) er noe for seg selv. Se, her får dere et hjerte fra meg: <3


Ps. Del gjerne meninger om hendene i kommentarfeltet.

Dypt run i EPT Barcelona

Dette blogges fra en middels hard seng på et middels ok hotell i Barcelona, av en ikke middels opplagt Karinkua. Det har vært lange, og tildels nervepirrende timer ved pokerbordet i dag. Jeg har spilt dag 3 i EPT Barcelona, en 5000 euro buy in-turnering, som har slått deltakerrekord som største EPT noensinne på europeisk jord, målt i deltakerantall. Med rett under 1500 startende, er vi nå 105 stykker igjen som kjemper om førsteplassen på 1 260 000 euro, og vi er alle garantert minst 12050 euro hver. Dette er fantastisk gøy, og særlig morro er det med den massive støtten og heiingen fra folk der hjemme. Følg med i morgen fra kl. 12, jeg oppdaterer på twitter: @H_Montana13 og du kan følge livestream på donkr.com, samt liveupdates på vimennpoker.no. Kommer tilbake med mer detaljert story når vi nærmer oss et resultat. Følg med! I mellomtiden får dere et par bilde fra de siste dagene ved pokerbordet.

Pokerstars-proffen Liv Boeree til venstre, meg til høyre. Var ikke så ille å ha henne rett til venstre, for hun hadde veldig lite sjetonger hele tiden mens vi satt der og røk etterhvert ut.

Mine beste venner om dagen

Ferdig for dagen. 405 000 chips.

"Skjerf i Spania?" Sier du? Ja, sier jeg. Blitt min gode følgesvenn disse dagene, godt å ha noe å gjemme seg bak når hjertet hamrer og man har halve stacken i midten av bordet.

Og det siste bildet la jeg egentlig bare med for å vise verden at jeg er bedre enn Elisabeth Hille i polkagris. Et spill som forøvrig ble funnet opp under Poker-NM, og som jeg lover å forklare reglene til ved en senere anledning.

Baluba i Barcelona

Vi er godt inne i pokerfestivalen i Barcelona, med både Estrellas Poker tour og Barcelona Cup bak oss. Ikke noe dypt run for meg i noen av dem, men en god prestasjon av Endre Sagstuen som endte på en 12. plass i Estrellas. Well played!

En annen prestasjon det står stor respekt av er Morten Kleins 7. plass i superhighrolleren. Feltet han møtte her er et av de aller tøffeste man kan møte, så vi var ganske stolte av Morten på railen selv om det dessverre ikke holdt helt inn når han møtte AA med sin AQ.

I dag har jeg spillt dag 1 b av EPT main event og er videre til dag 2 med 40 100 i stacken, rett under average. I morgen kl. 12 spiller vi 50/400/800, og du kan følge streamen på pokerstars.tv samt liveupdates på vimennpoker.no.

Jeg gar masse gode historier fra de siste dagene i Barca, men de sparer jeg til et litt mer utførlig reisebrev når jeg kommer hjem. Dere skal alikevel få noen bilder fra de siste dagene.

Elisabeth, meg og en fyr som sovnet før avgang fra Oslo (i bakgrunnen)

Vi har vært på gatefestival

Dette var det beste bildet fra Pokerstars-middagen. Nuff said. Følg meg på twitter for updates fra dag 2 i morgen. @H_Montana13.

Følg meg i Estrellas Poker Tour og vinn!

Om noen få dager, nærmer bestemt lørdag, setter jeg snuten mot Barcelona og Pokerstars Estrellas Poker Tour. Den vil jeg spille som en del av Team Vimennpoker.no og Pokerstars Norge, i likhet med Ørjan Skommo. Estrellas tar plass ifb. med European Poker Tour Barcelona, og det er lagt opp til en uke full av pokeraction og morro, med tusenvis av spillere fra hele verden.Estrellas er en 1100-euros turnering hvor det er forventet et massivt deltakerantall. I fjor var det nesten 1800 spillere, og i år vil jeg tippe det blir godt over 2000 (tror det er noe sånt som 60 nordmenn som tar turen, det er gøy!)

Jeg vil dele litt spenning med dere, mine kjære lesere, og samtidig gi dere sjansen til å vinne en skikkelig fin pokerpakke fra Pokerutstyr.no til en verdi av kr. 1 200,- Pakken inneholder bordplate, 500 sjetonger, og alt annet stæsj dere trenger for å spille poker hjemme. Her kan du se pakken, samt alle de andre fete pokerproduktene som Pokerutstyr.no tilbyr.
Det eneste du trenger å gjøre er å tippe hvilken plassering jeg får i Estrellas Main Event.

Den som kommer nærmest vinner pakken, og dersom flere skulle ha tippet riktig vil jeg foreta loddtrening mellom disse. (i fjor kom jeg på 79. plass)

Skriv svaret på Twitter; @H_Montana13 med hashtag #heiakua. Jeg starter å spille søndag 17/8 kl. 12.00, og tar imot svar helt frem til det. (jeg godtar også svar i kommentarfeltet dersom du ikke har Twitter, men da må du legge igjen mailadresse)

Du kan følge turneringen på vimennpoker.no, ved å følge meg på Twitter @H_Montana13, eller ta en titt på disse hashtaggene for updates fra de norske:

#pokerstarsno

#estrellasnor

#vimennpoker

Og dere! Jeg kan melde om gode vinnersjanser i denne konkurransen!

Konkurransen er sponset av pokerutstyr.no.


 

Et tilbakeblikk i snaps

De siste par ukene har det skjedd lite i mitt liv av almenn interesse. Generelt er vel mitt liv lite av almenn interesse, unntatt når jeg spiller poker i bikini, da. Og når jeg vinner Estrellas Poker Tour i Barcelona (slapp av, det har ikke skjedd enda, derfor jeg ikke har blogget om det). Sitter du virkelig her Karin, en uke før Estrellas i Barcelona, og jinxer degselv så hardt som det går an å jinxe segselv, tenker du sikkert nå. Men nei da, jeg skal ikke jinxe megselv og jeg skal ikke være skråsikker og eplekjekk. Tingen er bare den at jeg har endret mitt tankesett en smule, jeg skal sikte høyere og har fått mer tro på megselv. Dette som følge av at jeg har studert spillet intenst den siste tiden, både den psykologiske delen i form av boken "Mental game of poker", rent strategisk i form av boken "Raisers Edge" og utallige turneringsstrategi-podcasts, håndanalyser, samt praktisk i både live- og internetturneringer. Med resultater. Og herreminhatt, det er gøy og motiverende når nerdingen min bærer frukter. Vurderer å melde overgang fra ku til heltidsnerd.

Utenom dette har jeg selvfølgelig sendt en horde med snapchats, for å late som jeg har et liv og at ingen skal tro at jeg sitter hjemme hele tiden og vurderer å bli heltidsnerd. For jeg har ikke bare sittet hjemme, altså. Jeg har nemlig sittet under pulten også, når vi var rimelig sikre på å bli bombet her en stund.

Jeg tok ingen sjanser under den økte terrorberedskapen, og beveget meg aldri utendørs uten hjelm.

Kom borti en lykkelig, liten familie

En stund var det helt sykt varmt. Da er det hyggelig å ha en fan.

Bilen holdt koken, bokstavelig talt.

Byen var jo ikke til å holde ut, så jeg emigrerte til Kragerø for en liten periode.

Var så varmt inni båten at melken gikk ut.

Jeg lot meg overtale til å drikke champagne.

Må ha vært noe rart med den chapagnen, for plutselig ble jeg en gris.

 

Og møtte en slange i trappa!

Lasken er jo som kjent en lokal Kragerø-helt. Han er akkurat som VG og Dagbladet i fellesferien, ikke noe av nyhetsverdi å melde.

Deretter var det tilbake til byen og tilbake på jobb.

Men det var greit, for der var Trond Larsen. Han hadde lagt på seg litt i ferien.

Og fått seg ny, fetere stil.

Lot han passe Fanny noen timer, viser seg etterhvert at han hele tiden har trodd hun var en løve. Men det er hun jo ikke, fordi hun er en hund.

På fredag var jeg på Orange Carpet, og så premieren på Børning. Både filmen Børning og ekte børning, og så følte jeg et lite øyeblikk at jeg sto i sentrum av Jessheim.

 

Senere på kvelden møtte jeg en mann som jeg var helt sikker på var Julenissen. Da jeg våknet dagen etter var jeg alikevel litt i tvil, fordi julenissen har jo sånne små, runde briller og han her hadde store, runde briller. Finnes selvfølgelig en mulighet for at Julenissen har et visst utvalg i briller, og at dette liksom var de kule brillene som han tar på seg når han skal på Sollihagen, men det, kjære lesere, får vi aldri vite.

Takk for at dere tok dere tid til å skrolle igjennom mine totalt meningsløse snaps, og bidro til at livet mitt for et øyeblikk ble bittelitt av almenn interesse.
Noe som faktisk er av almenn interesse er at det er meldt en horde med nordmenn til Estrellas Barcelona (jeg reiser på lørdag) tror det må være rundt 70 pers, og jeg lover å blogge så mye som mulig derifra, kanskje tilogmed litt før jeg drar og.
Vi snappes!