hits

desember 2014

Små gleder, stor lykke

Gjør dine gleder små, og du vil gledes ofte. Dette sa min morfar. Dessverre var mange av hans små gleder, ca. 40 av dem om dagen faktisk, Pall Mall-sigaretter uten filter. Dette er som kjent ingen sunn vane, og førte til at "Offa" fikk kreft, slik at han dessverre ikke er her lenger og kan glede seg over små (eller store) ting.

Men han hadde et veldig godt poeng. Hvem vil vel ikke gledes ofte? Og hvordan gjør man egentlig sine gleder små, er det noe man kan øve seg på? Jeg tror det.

Stor mann - små gleder (stefaren min):I dag har det kanskje blitt litt av en klisjé, og jeg hører og leser ofte om folk som sier de har hoppet av "kjøpesamfunnet" og sagt fuck you til "tidsklemma". De har ofte flyttet ut i skauen til et eller annet gudsforlatt sted "der ingen skulle tru at nokon kunne bu", og igjen funnet roen, lykken og seg sjæl der ute i ødemarken; uten strøm, vann, Netflix eller Candycrush. Bare for å kunne lære seg å glede seg over de små tingene.

Dette er vel strengt tatt ikke nødvendig for de fleste av oss, hvis vi bare tar litt tid iblant til å tenke over det vi faktisk setter pris på. Akkurat det tror jeg mange av oss har gjort i julen, meg selv inkludert. Men hvorfor begrense oss til å glede oss i julen? Jeg har laget en liste over små ting som gleder meg, og lovt meg selv å ta fram denne listen iblant (ikke bare i julen) for å bli skikkelig flink til å gjøre mine gleder små og for å slippe å måtte flytte ut i skauen eller et eller annet gudsforlatt sted "der ingen skulle tru at nokon kunne bu" når jeg blir 40; uten strøm, vann, Netflix eller Candycrush.

Her er noen av mine små gleder (i tilfeldig rekkefølge):

-Å gå tur i skogen med Fanny, verdens gladeste hund

-Å kjenne seg helt ferdig etter en treningsøkt

-Å skrive et litt klissete blogginnlegg om å glede seg over små ting (dette er forresten meg fra en enda mer klissete situasjon for et par år siden)-Å drikke vin

-Å ha folk jeg liker rundt meg (venner og familie)-Melkesjokolade som har ligget i kjøleskapet
-Å komme hjem etter å ha vært på reise

-Hunden min Fanny (ja, hun fortjener faktisk å være med på to punkter på denne listen. Kunne til og med vært med på fler, men da blir det liksom en liste om Fanny og det blir jo litt ensformig.)

-Dobbel americano med tre suketter

-Å spise masse mat når jeg er skikkelig sulten-Å møte igjen en person jeg har savnet (dette er mammaen min (hun uten pels) som jeg noen ganger savner litt)-Å sende meningsløse Snaps som jeg ler av selv 

Hva er dine små gleder?

Polkagris og recap fra Praha

Ladies event gikk av stabelen Praha på søndag, og hele 92 damer stillte til start. Selv om det alltid er en del ferske spillere i disse turneringen, var det også både pro's og mer erfarne damer i dette feltet. Jeg fikk en veldig aggressiv, kababel russer til høyre for meg, som jeg har spillt med før. (hun som gjemmer seg for kamera av en eller annen grunn)

I tillegg hadde Pokerstars Mind Sports Ambassor Jennifer Shahade tatt turen, samme gjaldt tyske Natalie Hof og rumenske Luciana Manolea, sistnevnte med veldig gode resultater online.

Jeg holdt meg rundt average stack lenge, før jeg tapte en ganske stor pot mot straight med mine topp to par. Var short og all-in pre ved et par anledninger. Først på button, hvor jeg openjamma Q4 suit med ca. 9 bb, og fikk syn av bigblind som hadde J7 off. En noe løs syn der, men heldigvis sto hånden min og jeg doblet opp. Etter hvert ble det høye blinder og anter, og med et par limpere i front jamma jeg AJ suit med ca. 20 bb og doblet mot A9 off. Ikke noe særlig spennende å melde, fram til jeg byttet bord. Med ca. 22 BB åpnet jeg KQ utg+1, fikk syn av mp med rundt 35 bb, og ble jamma på av en dame med stor stack som hadde gjort akkurat det samme for et par hender siden. Jeg fant synet, hun viste 22, og den sto.

Trøstet meg med litt god vin og mat etterpå, og var straks i godt humør igjen.


Biff tartar <3

Dagen etter spilte jeg en 550 euros sideturnering, og her er historien ganske lik resten av turneringene jeg spilte de påfølgende dagene; generelt motbakke og ingen ingen flips som gikk min vei. Litt synd med tanke på at motstanden ikke var den tøffeste i noen av turneringene, men hey; that's poker. Dette gjald forresten ikke alle turneringene. I Grasel Sweets Superstack gjorde jeg nok det engelskmennene ville beskrevet slik; punted off my chips. Bestemte meg for å late som at jeg hadde noe alá aces når jeg egentlig bare hadde A6 suit på knappen og litt for shallow stack, og etter at villain i BB flatta min 4-beit pre ble jeg nødt til å kaste til hans all-in på 10-høy flop og se en stor del av stacken min forsvinne feil vei. Dårlig timing, sa folk, og ca. sånn så stacken min plutselig ut:

Heldigvis var det mye gøy å finne på i Praha for oss som hadde punta off chipsene våre, og etter Grasel Sweets Superstack dro jeg og møtte noen pokervenner; Ash, Jamie, Jonas og Jennifer, i leiligheten som de engelske gutta hadde leid.

Jeg ga gjengen en rask intro til det helnorske kortspillet Polkagris, som ble funnet opp under NM i fjor (dette ble spillt hyppig i Betsson-loungen, noen som husker?).Craig og Toby var fortsatt med i highrolleren, så dessverre for dem gikk de glipp av sjansen for å lære Polkagris for denne gang. Jeg og Jonas delte førsteplassen, men det regnet litt penger på Jen også, siden vi hadde swappa 10%. Som takk fikk jeg låne lua hennes.

Hvem i huleste var det som satset Visa-kortet sitt i et slag Polkagris?? Jeg selvfølgelig. (det var jo tomt!)

Ash og Jamie er forresten verter for den nye Bluff Europe Podcast'en. De er kjempemorsomme og har mange spennende gjester. Dere kan finne den her. Ash er forresten veldig glad i krem:

Og hallo, jeg var ute med Vanessa Selbst! Her er gjengen samlet den kvelden. Fra venstre: Simon, Jonas, Ash, Vanessa, Craig. Foran: Jamie og Sam. Jeg var fotograf, åpenbart.

 

Praha må være en av de vakreste byene i Europa, så den siste dagen bestemte Jennifer Shahade og jeg oss for å være turister, og tok turen til slottet i sentrum av byen. Det er hele 1000 år gammelt. Se, så fint a:

Jennifer er forresten en skikkelig kul og smart dame. Hun er to ganger Womens chess champion i USA, skribent, sjakk-kommentator, feminist og Mind Sports Ambassador for pokerstars.

En liten tur innom et moderne-kunst galleri på sightseeing-runden:

Til slutt fant vi noe skikkelig god mat:

På tross av at jeg ikke cashet i én eneste turnering i Praha, noe som selvfølgelig er dritkjipt, hadde jeg en utrolig fet tur takket være både gamle og nye venner. Syns også det var veldig gøy at VG hadde livestream fra EPT for aller første gang, og jeg må få lov å gi litt creds til dere flinke gutta som kommenterte streamen. Neste gang må dere få med noen damer i studio også! Dere som fulgte med på streamen husker sikkert at Craig satt på tv-bordet på dag 2, og det ble nevnt at han er den stolte eier av en lusekofte han kjøpte seg i Oslo for ikke lenge siden. Den nylig utnevnte norgesvennen lovte også å bruke lusekoften hvis han kom videre til dag 3, noe som dessverre ikke skjedde. Som trøst for alle skuffede nordmenn skal dere her få et bilde av Craig McCorkell i sin lusekofte, eksklusivt på karinkua.blogg.no:

Nå gjenstår det bare å ønske alle mine lesere en God Jul og et Godt Nytt år. Husk at du fortsatt kan kvalifisere deg til NM i Dublin på NordicBet, dette lover jeg å komme tilbake til. Rett over nyttår er det også klart for Online-NM i poker, hvor Fixed Limit og Ladies vil gå av stabelen på Nordicbet-klienten 11. januar, mens main event vil forgå hos Betsafe 8. februar. Vi spilles!For my english readers:

I bricked every turney in Prague, and it was kind of the same, boring story in all of them. Nothing went the right way, and I just couldn't win any flips. Except for the Grasel Sweets Superstack maybe, where I guess you could say I punted off my chips while trying to represent a big hand from button with a bit too short stack. Guess it was bad timing when BB flatted my 4-bet and jammed over my c-bet on the flop. I didn't manage to recover from that hit. In spite of tourneys not going well, I had a great time in Prague with both old and new friends, and a lot of nice food and drinks as you can se from the pics.

I also went on a little sightseeing in Prague with Jennifer Shahade. We went to see the castle, stopped by a modern arts gallery, and had some really nice Czhech food. She is a really smart woman, by the way. 2 times Womens Chess champion in the US, writer, feminist and Mind Sports Ambassador for Pokerstars.

The cardgame you can see us playing in some of the photos is a Norwegian cardgame called "Polkapig", that was invented by some norwegians during the norwegian championships of poker last year. So fun when everyone has had a little to drink. Maybe I'll post the rules of the game here one day. Jamie and Ash, who you can see in the pic from when we were playing Polkapig are hosts of Bluff Europe's new podcast. They are really funny, and have some very exciting guests on their show. You can find the podcast here.

EPT Prague was livestreamed on one of the biggest norwegian newssites, for the first time ever. We had some great norwegian commentators, and when the norwegian guy on the feature table busted, the commentators soon got a new favourite. This was Craig McCorkell, since the commentators learned that he was the proud owner of a  "Lusekofte", a norwegian, traditional sweater, which he promised to wear if he proceeded to day 3. Unfortunately, he didn't, but I am of course providing a pic for you of Craig in his lusekofte (the knitted sweater he's wearing in the last pic).

Until next time peeps! I would also like to wish you guys a merry Christmas and a happy new year!

 

Tornerose på tur

Ingenting er bedre enn det å sovne med en gang du setter deg i flysetet, og våkne til lyden av at hjulene treffer rullebanen i full fart. Dermed gikk min reise til Praha i en fei, og klokka var bare 12.30 da jeg ankom Hilton i gamlebyen av vakre Praha i går. Som du skjønner av klokkeslettet startet min reise tidlig, så jeg var langt ifra uthvilt da jeg kom fram. Dette, i kombinasjon med en heftig hodepine drev meg mot avgjørelsen om å ta en liten blund. Jeg våknet fra min "lille blund" rundt kl. 20 på kvelden, av at min roomie her hadde middagspause i EPT Main, og vi bestillte roomservice og spiste middag (frokost for meg da) i sengen. Tror roomservice må være det beste ved å bo på hotell.

Etter "frokost" tok jeg turen opp i Skybaren, hvor det var Pokerstarsfest, og Felix og Leo allerede hadde inntatt "looser lounge" etter å ha røket ut av EPT. Etterhvert var resten av folka ferdige med å spille dag 1b av EPT, det var mange kjente fjes å se i Skybaren og god stemning.

I dag skal jeg få tatt en titt på Praha og kjøpt litt julegaver. I morgen er det er klart for Ladies Event, som jeg gleder meg veldig til og som også blir første turnering jeg spiller som Nordicbet-spiller. Her har dere Felix fullt tildekket og klar for å spille dag 1 i går (ble visst litt varmt med lua så den fikk ikke være med til pokerbordet):

 

Og dere! VGTV sender livestream fra EPT for første gang noensinne, med norske kommentarer gjort av Martin Iversen og Kjetil Flåten! Har også hørt rykter om at de skal ha noen veldig spennende gjester i studio etterhvert. Streamen ser du her: http://www.vgtv.no/#!/video/105346/direkte-ept-praha-main-event-dag-2

 

 

 

 

 

Julestemning i Praha og Twitter-konkurranse

På et meget ukristelig tidspunkt fredag setter jeg meg på Torpekspressen med Praha som det endelige målet for reisen (hvis jeg ikke sovner på bussen eller på annen måte roter meg bort på flyplassen). La oss gå utifra at ingen av disse uheldige hendelsene, eller andre uforusette hindringer skulle oppstå, og at jeg ankommer Julebyen Praha tidlig på ettermiddagen.Jeg skal bo på Hilton, der European Poker Tour allerede er i full gang, men den første dagen skal det ikke spilles noe poker. Den dagen er ene og alene viet til Julekos (julekos er enda høyere opp på koseskalen enn både lørdagskos, bursdagskos og 17. mai kos) og jeg skal ut å Julekose meg i Prahas gater med noen venner som allerede er der. For de påfølgende dagene blir det ikke mye tid til dette, da jeg skal spille sideturneringer til EPT hver dag. 

Womens event er første turnering på skjema, og siden det snart er jul har jeg bestemt meg for å gi bort 10 % av eventuell gevinst i denne turneringen til et veldedig formål som dere bestemmer. For selv om vi alle Julekoser oss gløgg ihjel, syns jeg det er viktig å ikke glemme alle de som ikke har det så bra som oss, både dyr og mennesker.

Du kan være med å bestemme hvem som skal motta penger fra en eventuell gevinst, opptil kr. 3 500, ved å gå inn på Twitter og retweete denne Tweeten (som du ser er brukernavnet mitt @H_Montana13. Du må nok kutte noe i den opprinnerlige teksten for å få plass til å skrive navnet på ønsket mottakerorganisasjon):
Jeg kommer til å offentliggjøre vinneren lørdag 14. des. kl. 11.

Fram til fredag jobber jeg med julestemningen hjemmenifra:

Og drikker svensk Julmust fra Nordicbet:
Karinkua spiller for Nordicbet

 

For my english readers:

Way too early friday morning, I'll be on my way to Prague (if I don't fall asleep on the bus to the airport or in some other way manage to get lost at the airport). Prague most be one of the most beautiful cities around christmas-time, and I'm looking forward to spending the first day only doing cozy christmas-stuff, drinking mulled wine and buy some chistmas presents. I really love this time of the year, so much cozy-ness all around.

The first tournament I'll be playing will be the Womens Event on the 14th.  If I cash in this one I will be giving away 10% of my winnings to a charity, and I'm letting one of you decide what cheritable organization will receive the money. Just retweet the tweet I posted a photo of in this blog (my Twitter name is @H_Montana13) with the name of your favourite organization (feel free to shorten the original text in your retweet) I think it's important, especially around Christmas, not to forget about all the people (and animals) around the world that are suffering, and maybe we'll be reminding more people about this if a lot of you retweet.

I'll be announcing the winner before play starts on the 14th. 

As you can see from the photos, I'm really full of Chritmas spirit these days, and my little Santa Claus (who enjoyed sitting on my forehead for the sake of the photo) is coming with me to Prague ('cause my mother said it's a lucky Santa. And if my mother says it's a lucky Santa, it must be a lucky Santa, right?)

 

John Carew og Per Sandberg i samme NM! Wait, what?

Det er ikke akkurat hverdagskost å se John Carew og Per Sandberg konkurrere mot hverandre i et NM, men i Posthallen i februar var dette reellt. De spilte nemlig Gratis-NM i Poker, sammen med ca. 1000 andre nordmenn. Gikk du glipp av det kanskje? Da kan jeg trøste deg med at du får muligheten igjen fra 19. februar 2015! Det er nemlig datoen for første dag av Gratis-NM 2015 i Posthallen, og det eneste kravet for å være med er at du er medlem av Norsk Pokerforbund! (du kan melde deg inn her)


(Magrethe, Ylva og meg på TV-bordet)

Jeg gleder meg allerede til februar, da jeg har flust av gode minner fra årets poker(fest)arrangement. Ikke bare fordi jeg kom på 12. plass (brag!) og det er gøy å spille, men fordi det er så sosialt og gøy og jeg får drikke masse drinker og det er helt greit fordi det gjør alle andre også.


(Eirik Rud Iversen, Thor Hansen og meg under Vi Menns gallaturnering)

Jeg ser ingen grunn til at du skal sitte hjemme og se på Skavlan når du kan komme til Posthallen og spille poker HELT GRATIS! (Drinkene er dessverre ikke gratis, men de er verdt pengene!) Og premiene er faktisk ganske fete. De 6 beste får innkjøp til årets NM i Poker i Dublin, og hvis du er like heldig som Rolf Woods var i fjor kan du ta med deg en tredemølle hjem og begynne arbeidet med Sommerkroppen 2015.

Her gliser jeg fært etter dag 1 under årets arrangement. Fordi jeg var chipleader, så klart.


I forbindelse med Gratis-NM avholdes også Gullhånden, som er Vi Menns kåring av årets beste, norske turneringsspiller i liveturneringer rundt om i verden. I fjor vant Yngve Steen, og i år scooper Felix Stephensen gullhånden etter sin historiske prestasjon i WSOP/VM i Poker. Etter utdelingen av Gullhånden arrangeres Vi Menns årlige gallaturnering, som er en invitational for kjente pokerfjes i Norge og andre som av en eller annen grunn har smisket seg til en plass av Vi Menn (som jeg gjorde i fjor, og som endte med en niende plass og en pose full av kosttilskudd for menn). For de som ikke er et kjent pokerfjes eller gode til å smiske, vil det trekkes om plasser i Sit?n?Goes (ett-bords turneringer) hvor man kan vinne litt av hvert fra sponsorene. Disse er åpne for alle, samme gjelder festen etterpå!

Aylar hadde også tatt turen under årets arrangement:

Samme gjelder pokerstjerner som Johny Lodden og Thor Hansen:Og her den regjerende mesteren, Erik Bjørdal: 

Vi ses i Posthallen i februar!

 

 

For my english readers:

In Norway it's illegal to play poker for money, and even though the authorities recently have allowed some poker to be played (a few, strictly regulated tournaments a year) we still have a long way to go. Because of this, the Norwegian championship that takes place in Norway is a freeroll (we have our main tournaments with buy-in in Dublin in march) It's recently been announced that next years Freeroll-championship will be held on February 26., and there is expected at least as many runners as this years tourney, which attracted over 1000 players. It's a great event, with a lot of focus on the social aspect  and you'll see stars as Johnny Lodden and Thor Hansen in the field, playing alongside Norwegian celebrities like John Carew, some norwegian politicians and a lot of experienced and not-so-experienced players.

The pricepool is also quite nice, with buy-in for the Norwegian Championship in Dublin for the top 6 finishes, and other nice sponsored prices for the rest. I finished 12th in this tournament this year, and I think february 2015 is a great time for me to break that personal record :)

Not only am I looking forward to meet a lot of friends from all over Norway, party with them and play some poker. The Norwegian Pokerawards is also taking place the same weekend, where Norway's best live tournament player will be awarded and there will be held an invitational party-tournament for some of the most well known players in Norway and some qualifiers. So much fun! Btw, can you guess who is top on the leaderboard and the winner of this years Pokerward (sponsored by Vi Menn)? It's Felix Stephensen, of course!