hits

Poker

Hola Barcelona!

Avreise til en av mine absolutte favorittbyer nærmer seg med stormskritt. Ikke bare er Barcelona en skikkelig kul by, men jeg har også hatt et par ganske god turneringer der tidligere. I fjor kom jeg på 52. plass i EPT Main Event, og året før kom jeg ganske dypt i Estrellas Main event. Slik så det ut da jeg prøvde å vinne masse penger i fjor:Jeg hopper på et fly i morgen tidlig, og møter min kjære hotell-roomie Elisabeth på flyplassen i Barcelona. Jeg tipper på at vi kommer til å ha det like gøy som vi hadde i fjor: 
Første turnering for vår del blir Estrellas main event den 21. august. Deretter skal jeg prøve å vinne litt penger i diverse sideturneringer, til Vi Menn Open går av stabelen den 29. august. Turneringen heter egentlig Saturday Superstack, og har en buy-in på 220 euro, der Vi Menn Open er en last longer-konkurranse blant nordmennene. Vinneren tar med seg en pakke til Battle of Malta i November, pluss at det finnes litt knockout-premier å ta med seg. I tillegg til en morsom turnering er det lagt opp til masse sosialt denne helgen, og det ser ut til at en hel bråte med nordmenn tar turen (Inkludert Tone Damli). Jeg gleder meg! 

Jeg spiller som vanlig for NORDICBET, og kommer til å oppdatere fra turneringene på Twitter: @karinbruteig.

 

Håper å se mange av dere i Barcelona!

 

Snipp, snapp - snute(n) hjemover

Jeg har gått ut av dørene på Rio for aller siste gang i år. WSOP 2015 er tilbakelagt for min del, og selv om jeg fikk meg én cash er jeg ikke helt fornøyd.

I nest siste turnering, Extended play, hadde jeg en veldig god dag 1. Bordet mitt var et fint bord å akkumulere sjetonger på, og jeg hadde grei flyt. Mot slutten av dagen fyltes dog bordet med noen skikkelig agressive, amerikanske pros, og det var plutselig ikke så lett å samle sjetonger lenger. Når jeg da løp inn i noen veldig gode hender hver gang jeg var involvert i en pot måtte jeg se stacken tynnes ut og avsluttet dagen med det som ville være 15 big blinds til dag 2. 

Dag 2 doblet jeg meg ganske kjapt, vant et par flipper og hadde plutselig nesten gjennomsnittstack. Dessverre holdt ikke dette lenge, og med et par potter feil vei var jeg nedi gjørma og jobbet igjen. Jeg klarte til slutt å ryke ut ca. 70 fra pengene og var skikkelig tilta resten av dagen, mest på megselv egentlig.Heldigvis hadde jeg ladies event å se fram til. Mye hyggelige damer, og for det meste ferske spillere ved bordet mitt med unntak av en amerikansk proff ved navn Jamie Kerstetter. Her fikk jeg også en veldig god start, men ble dratt ut i to store potter og var plutselig short til middagspausen. Jeg kom meg aldri tilbake, og måtte til slutt få på ca 5 bigblinds med A10. Jamies AJ holdt, og jeg var ute av årets siste WSOP-turnering for min del. 

Det ble mange timer rundt filten i Vegas, og hodet kverner poker non-stop, særlig etter at jeg buster fra turneringer. Selv om jeg syns jeg spilte mye god poker, er det de spottene jeg gjorde feil i som jeg tenker mest over. Det eneste jeg kan gjøre er å ta det med seg videre, diskutere med andre spillere, og lære av det. Det kan utvilsomt være tøft for selvtilliten å spille turneringspoker når det går dårlig, og jeg tror ikke jeg er den eneste som setter spørsmålstegn ved litt for mye ved mitt eget spill i slike situasjoner.

Men dere! Det er faktisk en annen Nordicbet-spiller som har hatt et ganske så bra WSOP i år. Thor Hansen har cashet tre ganger hittil i år, og kom på en meget respektabel 15. plass i event nr. 45. Thor har med dette hele 51 WSOP-casher i sin karriere. Det står det respekt av!Nå skal jeg nyte sommeren i Norge, mens jeg gleder meg til Vi Menn Open i Barcelona i august. Det har du vel ikke tenkt til å gå glipp av? Datoer og annen info finner du her: http://vimennpoker.no/strand-vann-og-pokerfilt

Etter Barcelona har vi Battle of Malta å se fram til i starten av november, jeg har allerede begynt å spille satelittene som går på Nordicbet for tiden.

 Vi spilles!

 

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

Berg- og dalbane i Monsterstack (og endelig en cash)

En av turneringene jeg hadde gledet meg mest til denne sommeren var WSOP-eventen Monsterstack. I denne turneringen starter man med 15 000 chips, i motsetning til de fleste andre 1500-dollars turneringene der man starter med 7500. Dermed er det rom for mer spill.

 

Jeg hadde en berg-og-dalbaneaktig start på dagen. Etter kun et par levels hadde jeg nesten 20 000 i stacken, men dalte rett ned til 12 000 igjen etter å ha fått utdelt damepar når en annen spiller hadde kongepar. Litt irritert på megselv over at jeg ikke kom meg billigere unna i den spotten, da det på river var ganske åpenbart hva motspiller hadde. Noen ganger er det bare så innmari vanskelig å stå imot når man får nesten 1 til 5 i odds på et riversyn. Fortsatte berg og dalbane-trenden etter dette, fram til jeg floppet et set med mitt firerpar med ca. 11 000/40 bigblinds i stacken. Pengene kom på på floppen 45J, og det var ikke gledelig å se motspiller flekke opp femmerpar for høyere set. Ikke noe å gjøre med den saken, og "on to the next one".

(Kanskje er det fordi jeg har glemt bjørnelua hjemme at jeg har runna så dårlig i WSOP i år?)The next one - årets første cash

"The next one" var en 1000-dollars event med 7500 i startstack og ca. 2100 spillere fra start. Jeg var litt frustrert over at jeg hadde runna så dårlig og ikke hadde fått en eneste dag to i noen av årets WSOP-eventer, og var nå veldig sulten på et dypt run. Mitt første bord bestod nesten utelukkende av mer uerfarne spillere, og med både momentum og en del gode kort fikk jeg bygd stacken jevnt og trutt gjennom store deler av dagen. De to siste levelsene gikk det derimot helt feil vei. Jeg gjorde et par feil i to store potter, og måtte se stacken min minke til under avg. I slike situasjoner passer det utrolig dårlig å kjenne på ekstrem korttørke, noe som videre førte til at jeg blindet meg ned, og avsluttet dagen med det som ville være under 10 big blinds til dag to. 

Tilbake ved pokerbordet til dag to fikk det briste eller bære. Jeg var alt for short til å kunne "lime" meg inn i pengene, og det var bare å få på pengene med første og beste (nogenlunde) spillbare hånd. Jeg var all-in fire ganger uten syn, og plutselig var vi på bobla. Folk hadde røket i en voldsom fart, og blinder og anter jeg hadde vunnet ved å være all-in hadde holdt meg i live til pengene. Rett etter at bobla sprakk fikk jeg utdelt to pene ess. Fantastisk god timing. Jeg fikk syn av storeblind med KJ, og doblet opp. Dessverre hadde jeg fortsatt en liten stack, og klarte ikke akkumulere flere chips etter dette. Med ca. 12 big blinds i stacken fikk jeg på pengene med K7 fra knappen etter at det var kastet rundt til meg. Storeblind hadde plukket opp et nierpar, og jeg var ute av turneringen på en 162. plass.

Kjipt å ryke, men alikevel motiverende å endelig få en cash i årets WSOP. Dette gjør at jeg gleder meg enda mer til de to siste WSOP-turneringene jeg skal spille før jeg reiser hjem, 1 k. Extended play i morgen og Ladies event 26. juni. Jeg er så takknemlig for at Nordicbet har tro på meg, og har utrolig lyst til å gjøre dem stolte ved å avslutte årets Las Vegas tur med et skikkelig dypt run.

Noen som vil krysse fingrene for meg? :)

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

 

 

Roadtrip!

Den siste uken har vært litt mer ferie enn poker. Da Vimennpoker- og Betssongjengen forlot oss 4. juni var Erik og jeg allerde godt i gang med å feire Eriks bursdag. Her fra middag med gjengen kvelden før de dro:Hadde denne bursdagen blitt feiret hjemme i Oslo ville jeg brukt en evighet på å finne en kul gave, men her i Vegas er det så mye fett å finne på at jeg rett og slett hadde for mye å velge mellom. Og når valgets kval blir for vanskelig tyr jeg til gammel Ole Brumm-visdom og sier "Ja takk, begge deler". Derfor startet vi dagen på en racerbane hvor Erik fartet rundt i en skikkelig rask Porsche:
Del to av gaven var billetter for å se Beatles-showet Love på Mirage. Der var det høy gåsehudfaktor.

Etter en strategisk innlagt hviledag var det klart for Millionaire Maker. Jeg fikk et bord med flere proffer enn amatører, og nivået var en del høyere enn bordet mitt i Collossus.Jeg slet med korttørke, samt et par spotter hvor jeg ikke var helt fornøyd med spillet mitt. Endte med å få på 15 BB med KK mot 55, og med en femmer på river var det spikeren i kista for millionærdrømmen for denne gang. 

Istedet for å sture på hotellrommet stakk vi rett til Hertz, leide oss en bil og la på hjul mot California og en aldri så liten road trip.

Første stopp var San Diego. Vi tok en tur i den veldig sjarmerende gamlebyen, som faktisk var den første byen i California.

Vi var innom Gas Lamp district og Little Italy, hvor de hadde skikkelig god is: 
Etter å ha møtt på en smått forstyrret mann som krevde å få se alle bildene på telefonene min, da han mente jeg hadde tatt bilde av han, bestemte vi oss for at det var på tide å finne tilbake til bilen og hotellet. Det var enklere sagt enn gjort, da jeg tror gatene i San Diegos Gas Lamp District egentlig er en hemmelig labyrint. Lite visste jeg om at morgendagen skulle by på en synsk dame (for jeg er jo ikke synsk) som skulle fortelle meg at jeg skal bli rik, tynn og skikkelig gammel. Det kjøper jeg.

Dagen etter gikk turen til Los Angeles. Etter en nattlig drive-in på Taco Bell uten bil (fordi vi gikk. Og fordi restauranten var stengt) sluknet Erik.

Los Angeles er en helt sjukt stor by. Vi hadde ganske grei utsikt til den fra hotellrommet.Første dagen i LA gikk med til å være turister i Santa Monica, hvor det faktisk regnet. Og hva gjør man når det regner? Jo, man spiser helt sykt gode spareribs og drar på kino. Erik var så ivrig over den nye Entourage-filmen at han holdt på å snappe spoilers til alle vennene sine. Heldigvis stoppet jeg han, så han har vel egentlig bare meg å takke for at han fortsatt har venner når han kommer hjem.

På vei tilbake mot Las Vegas tok vi turen innom Six Flags. Denne er kåret til USAs beste fornøyelsespark, og er helt enorm.Eneste nedturen var at det var 1-2 timer kø på HVER ENESTE ATTRAKSJON. 50 % av reisefølget satte nok alikevel pris på dette, da Erik påstår at han blir skikkelig kvalm av å kjøre berg- og dalbane. Istedet ble vi skikkelig våte av en river-rafting attraksjon. 

Turen tilbake til Vegas tok i overkant av tre timer, og før mørket falt på var det ganske så vakkert landskap å kjøre i.I morgen er det klart for Monster Stack, en $1500 WSOP-event med 15 000 i startstack. Jeg er klar for å runne bedre og spille mitt beste. Oppdaterer som vanlig på Twitter.

Ps. Er det noen som har fått med seg pokerspalten min i Vi Menn? Tenkte jeg skulle begynne med litt leserspørsmål der. Dersom du har noen spørsmål, enten om det gjelder strategi eller generell poker, er det bare å sende meg en mail. karin2802@gmail.com

 

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

Collossal nedtur

En noe overdrevet overskrift for ordspillets skyld der, altså. Men dere skjønner tegninga. Min første WSOP-turnering denne sommeren gikk ikke veien, og jeg røk ut ca. midtveis på dag 1.

Ikke noe særlig spennende å melde (er det noengang det når man buster så tidlig?), utenom at stacken fikk lide av en stygg utdragning, litt dårlig flyt og en noe optimistisk check/raise som tilsammen bidro til å gjøre meg short og få penga i midten med AT mot en aktiv spiller som hadde funnet seg et bedre ess enn meg. Sistnevnte spiller var litt av en karakter, forresten. Han rakk i løpet av den førstre halvtimen å skryte på seg at han hadde spilt One Drop (en av de aller dyreste WSOP-turneringene), tapt 30k. dollar på et sportsbet tidligere den dagen, samt at hadde forlatt 100/200 PLO-laget for å spille Collossus istedet. Jeg vil anslå sansynligheten for at noe av dette var sant til ca. 0,001, og det hjalp ikke hans sak at han konstant søkte etter bekreftende blikk mens den uhemmede skrytingen pågikk. Han får pluss for fantasifulllhet og optimisme, men minus for troverdighet og framførelse.

Dagen før Collossus tok vi oss en liten fest i anledning Gumball 3000-avslutningen i regi av Betsson. De hadde ordet bord på XS, hvor vi tok turen etter noen drinker i lobbybaren sammen en stor samling nordmenn. Erik og jeg rakk å se skikkelig kule ut, før jetlaggen tok overhånd og fikk oss tidlig i seng. 

Ellers har det vært en rolig start på oppholdet, mye pga. denne hersens jetlaggen. I dag klarte jeg faktisk å sove helt til kl. 8 om morgenen, så det ser jo ut som det kommer seg nå. 

Senere i dag skal jeg spille en 235 dollars deepstack på Rio. Disse turneringene er kjempepopulære, i går var det hele 1200 spillere i en tilsvarende turnering. Sånt blir det prizepool av! Neste WSOP-turnering for min del er på lørdag, da Millionaire Maker går av stabelen. Den har en garantert førsteremie på hele 1 million dollar. Ja takk!

 

KARINKUA SPILLER FOR NORDICBET

Waking up in Vegas

Du vet du har jet lag når du våkner kl. 05.55 om morgenen og er lys våken. Men det er faktisk helt greit når jeg kan våkne opp på en av mine favorittsteder i hele verden. Gårsdagen ble ikke helt som i Katy Perry-videoen, da vi var sånn passe slitne etter en lang reise fra Oslo til Las Vegas. Jeg har var så heldig å få en hel seterad for megselv på flyet, og sov som et lite barn store deler av reisen. Hadde vært fornøyd om den glien fortsatte resten av turen! Drømte forresten at jeg vant den første turneringen jeg spilte og tok hjem en bracelet. Om bare jeg var sanndrømt...I reisefølget var en del av gjengen fra Team Vimennpoker.no; Stephan Kjerstad, Stine Marie Bringsli og Mats Ulshagen, samt John Arne Riise & co. som reiser som ambassadør for Betsson. Erik Bjørdal møtte oss i Vegas etter å ha tatt en liten tur om San Francisco.Vi ble møtt av en Hummer-limo på flyplassen, og det smakte ikke fælt med litt champagne i bilen på vei til hotellet.

Første WSOP-turnering vi skal spille er Collossus på lørdag, en 565-dollars re-entry, som ser ut til å bli den største turneringen noensinne avholdt med et forventet deltakerantall på rundt 17 000 mennesker. 17 000!! Hvor sjukt er ikke det?

I kveld er det klart for Gumball-fest på XS med Betsson- og Betsafegjengen, etter at Gumball 3000-løpet ender i Las Vegas i dag. Helt greit at morgendagens turnering ikke starter før 7 på kvelden.

Følg med på Twitter for oppdateringer fra turneringene, @karinbruteig, og her på bloggen.

Ciao Monte Carlo - Neste stopp Vegas (vil du være med?)

Innspillingen av Shark Cage er i historiebøkene for denne sesongen, noe som også betyr at finalen er ferdig og en vinner er kåret. Selv om både heatene og finalen gikk for åpen scene i Monte Carlo ønsker ikke produsentene at vi skal kringkaste hvem som vant, så jeg skal derfor ikke avsløre utfallet av hverken mitt heat eller finalen. Jeg kan si så mye som at det var en spennende opplevelse, og moro å få være en del av.

I dagene etter innspillingen spilte jeg mange sideeventer, samt en satelitt til main event som dessverre ikke gikk veien. I Womens event, hvor det var noe sånt som 65 spillere, kom jeg meg til finalebordet.

Dessverre tapte jeg to flipper på rad, med AQ<77 og KQ<TT og måtte ta hatten min og gå. Syns forøvrig det var et mye høyere nivå i Womens event her i Monte Carlo enn de jeg har spilt i Barcelona og Praha, og hun som vant viste seg å ha nesten en halv mill. dollar i turneringspremier fra før.

I tillegg spilte jeg en 1 k. deepstack, som egentlig viste seg å være mer turbo enn deepstack. Syns ikke jeg gjorde noe spesielt galt, men hadde ikke marginene på min side, og tapte til slutt en flip for hele stacken min. På kvelden spilte jeg en 300 euros turbo, hvor jeg med ca. 15 bb (og avg.) plukket opp JJ og løp rett inn i KK. Litt lignende historier i de andre turneringene jeg har spilt, unntatt i en 100 euros flipout turnering. Den turneringen er mer bingo enn poker, og mer for moro enn noe annet egentlig. Jeg vant den innledende fliout-runden, der man flipper to ganger. De fire vinnerne går videre til en sit'n'go, og ingen ringere enn Felix Stephensen var en av de som hadde vært like gode til å flippe som meg og fått et sete i finalen. Dessverre klarte jeg ikke opprettholde min gode flipping her, og røk på tredje plass. Heldigvis klarte Felix å forsvare moderlandets ære, og tok ned turneringen som også skulle bli Felix aller første live-win noensinne!

Mens jeg var i Monte Carlo gjorde jeg et intervju med Lina Olofsson, som skriver for PokerStars blog. Det kan dere lese her. Dette var et av bildene Lina tok av meg:

Jeg hadde også tid til å se litt av området rundt Monaco, og tok en tur innom den fantastiske franske middelalderlandsbyen Eze. Sjekk den utsikten a!


Jeg kunne vel strengt tatt bare rullet hjem etter å ha inntatt en voldsom 10-retters, men syns skråningen så litt steinete ut så valget falt på taxi i stedet.

Den siste dagen var det klart for finalebord i EPT Main Event, og for andre gang på tre år hadde Johnny Lodden klart å spille seg til finalebordet i denne turneringen. Bare det i seg selv er litt av en prestasjon.

Jeg tok turen ned for å raile sammen med Erik, Felix og Ulsa. Fatima De Melo (som var en av spillerne i mitt Shark Cage-heat) hadde også dukket opp for å raile Johnny, og benyttet anledningen til å lære seg norske banneord som hun etterhvert hadde nærmest perfekt uttale av. De av dere som har sett Fatima på tv, vet at hun er litt av et fyrverkeri rundt filten i form av et skikkelig drøyt vokabular.

Dessverre røk Johnny på 4. plass i en ganske kjip utdragning der han var all in med AQ mot A9. En god vinflaske, 3-retters og fantastisk utsikt fra Fairmont Hotell var ikke annet enn veldig fortjent for Johnny. Om vi andre fortjente det er en helt annen sak. 

Ferden gikk videre til årets wrap-party for EPT-sesongen. Planen om å ta en rolig kveld, da jeg hadde en flight hjem til Oslo kl. 10.00 dagen etter, gikk i vasken, og jeg var ikke så veldig høy i hatten på vei til flyplassen kl. 7. 

Nå blir det et par rolige uker hjemme, før turen går til Vegas sammen med Nordicbet- og Betssongjengen 28. mai. Dit kan du også bli med! Sjekk ut Vimennpoker sin konkurranse HER. Jeg blir i Vegas en måneds tid, og skal spille 5 bracelet-eventer. (Mer om det senere)

I andre nyheter kan jeg fortelle at jeg har begynt å skrive en ukentlig pokerspalte i Vi Menn. Noen som har sett det?

 Karinkua spiller for Nordicbet

På vei til haiburet i Monte Carlo!

I går satte jeg nesen mot sydligere breddegrader, nærmere bestemt Monaco og Monte Carlo. Her er jeg for å spille inn (og i) The Shark Cage (herregud, jeg skal spille Shark Cage!!) samt for å spille flere andre sideeventer til EPT Grand Final som går av stabelen på Casino Monte Carlo den kommende uken. Her er utsikten fra hotellrommet mitt:

Det er sikkert noen av dere som ikke vet hva The Shark Cage er, eller hva det går ut på. Heldigvis vet jeg det, og skal i korte trekk forklare det for dere. The Shark Cage er et TV-program som blir sendt på både engelsk og norsk TV (første sesong ble ikke sendt på norsk TV, men andre sesong som spilles inn bl.a. i her i Monaco vil bli sendt på Viasat 4 rundt jul). Konseptet er et pokerprogram bygget opp rundt 7 episoder, hvor det totalt vil være 36 personer som kjemper om en pricepool på 1 million dollar. I de seks første episodene vil det være 6 forskjelliger personer som spiller en pokerturnering, der vinneren går videre til finalen. De 6 spillerne vil bestå av en online qualifier (som er meg i mitt heat), en kjendis, og fire profesjonelle pokerspillere. Vinneren av hvert heat går videre til finalen, der den som står igjen til slutt stikker av med rundt 800 000 dollar. Det er også et ekstra element med i spillet, der man kan få 2000 dollar i bonus hvis man klarer å bløffe en annen spiller på river. Den som blir bløffet må i tillegg stå over en hel runde og havner i "the shark cage". Dersom man prøver å bløffe noen på river, men blir synt av en bedre hånd vil man også havne i "the shark cage", og den som synte vil få cash-bonusen. Dette kortet må man legge face down på bordet når man bløffer:

Og disse "haitennene" er verdt 2000 dollar. Jeg vil ha alle sammen!Jeg kommer nå rett fra intervju og fotoshoot, og er klar for å spille mitt heat fredag 1. mai. I tillegg fikk jeg vite hvem jeg møter i mitt heat (tør ikke si det til dere enda, for jeg vet ikke om jeg har lov!) men jeg kan si så mye som at det virker som en veldig hyggelig line-up med en del kjente fjes, og jeg har tro på at det vil bli god stemning rundt bordet. Dersom noen er i Monte Carlo er det bare å komme å raile på fredag. Det starter kl. 12.00

De andre turneringene her spiller jeg for Nordicbet, og i kveld skal jeg spille en satelitt til main event. Jeg får dessverre ikke spilt France Poker Tour, fordi dag 2 krasjer med innspillingen av Shark Cage. Heldigvis er det flust av andre gode turneringer å spille her den kommende uken.

Kryss fingrene for meg a folkens!

 

Mitt beste Norgesmesterskap (hittil) og norsk pokerfeber!

Norgesmesterskapet i poker 2015 er i historiebøkene, og FOR et NM det har vært. Ikke bare slo det rekord i deltakerantall for 14. året på rad (på tross av at flere hundre spillere ble forhindret fra å komme pga. snøstorm) men det ble også livestreamet på TV2 for aller første gang, noe som i tillegg viste seg å bli en seeresuksess. Jeg aner konturene av en aldri så liten pokerfeber i Norge, noe jeg syns er svært gledelig.

 

Jeg hadde et godt NM på flere måter. Jeg har allerede blogget om min 2. plass i heads up-øvelsen, hvor jeg var veldig nære en norgesmestertittel, men jeg fikk også et ganske dypt run i main event. Både dag 1 og dag 2 var fine dager for meg, og jeg startet tidlig å bygge stack. Etter kun et par timer var jeg oppe på ca. dobbel startstack, og på tross av at jeg tapte en monsterpot (som også må ha vært chippie-pot på det tidspunktet, slutten av dag 1) var jeg aldri under average stack. 

De første timene av dag 2 bygget jeg stack ganske jevnt og trutt uten de helt store pottene. Etter hvert fikk jeg Johnny Lodden rett til høyre for meg.

Når jeg først skulle få "JLo" på bordet er jeg veldig glad for at jeg fikk direkte posisjon på han, noe som også skulle vise seg å bli til min fordel da fikk plukket en del chips av han og tilslutt busta han med QQ mot A9. Dette bordet var også Tv-bord en stund, og det var så hyggelig med alle meldingene og snappene fra alle som satt hjemme og fulgte med. Særlig alle de som ikke følger med på poker til vanlig! 

Mot slutten av dag 2 spilte jeg et par store potter som gjorde at jeg kom meg videre til dag 3 med en topp 8 stack og nesten dobbel average. Den første potten var egentlig totalt feilspilt fra min side, da min read på en spiller viste seg å være helt feil. Kort fortalt var det en blindekrig der jeg floata et c-bet på flop, for å bluffe turn, noe jeg også gjorde ved å raise. Grunnen til at jeg trodde motspiller var svak her og ville kaste til et bet eller en raise på turn var, i tillegg til betsizingen hans, at jeg plukket opp noen live reads som jeg veldig ofte syns er tegn på svakhet. Hatet livet mitt ganske mye da han synte min på turn, og skjønte at jeg var helt på bærtur. Men iblant er pokergudene på min side, og gutshoten jeg plukket opp på turn fylte på river, slik at jeg fikk en straight og dertil godt betalt av to par, da hånden min (forøvrig 73 off-suit) var godt kamuflert og generelt ganske absurd egentlig. Syns på generell basis ikke det er noe galt i å gå med readsene sine og magefølelsen iblant, men er alikevel ikke fornøyd med dette spillet fordi jeg investerte for mye av stacken min i potten uten noe nevneverdig equity. 

Etter denne showdownen fikk jeg ikke mye respekt på bordet (de må ha trodd jeg var helt pling i bollen), noe som viste seg å være helt ok da jeg traff ganske godt og fikk betalt i et par større potter, noe som resulterte i at jeg endte dag 2 på en veldig god måte.

Dag 3 startet litt tyngre. Etter et noen timers spill, hvor ting hadde gått litt opp og ned, satt jeg på ca. 700 000 i stacken. Tror det var litt under average stack da denne hånden kom opp. Martin Riseng var short, ca. 15 bb (+/- 240 k.) og jamma fra midtpos etter en open fra aktiv spiller i tidlig midtpos. Han hadde tidligere vist at han jammet ganske wide, og da jeg så ned på JJ fra HJ tenkte jeg at dette er en hånd som gjør det veldig godt mot hans jamming-range. Alikevel er det en sårbar hånd, slik at jeg vil helst ikke ha flere involvert i potten. Dette, kombinert med min stacksize gjør at det ikke var noe alternativ å bare syne her. Jeg gikk all-in, og hatet livet ganske mye da OR også fikk på sin stack, som dekket meg ganske godt. Han hadde plukket opp et damepar, og da Martin Riseng viste opp QJ var det klart at jeg hadde ett kort i hele kortstokken å vinne på. I tråd med alle sansynligheter dukket ikke det opp. Surt, tung, æsj og fysj. Forferdelig tungt, faktisk. Syns alikevel ikke de andre alternativene jeg har i denne spotten er noe bedre enn den avgjørelsen jeg endte på, og at det bare er en cooler at OR har en av de tre hendene jeg absolutt ikke vil se. (har forresten sett replay av denne hånden i ettertid, og sånn det ser ut på opptaket ser det ut som om jeg limpet UTG, noe jeg aldri gjør. Enten er det noe feil med grafikken eller så har jeg posta BB utg fordi jeg har trodd at jeg satt i BB)

Etter at jeg fikk meg et par glass vin var jeg ved godt mot igjen, og klar for å spille VIP-turnering. Der fikk jeg sete rett ved siden av skuespiller Fritjof Såheim (Jan Johansen fra Lilyhammer!), noe som var ganske så hyggelig fram til han bestemte seg for å hero-calle min bløff og buste meg. Ble faktisk litt imponert over at han hadde det i seg, og var ikke så ille å buste fra den turneringen da det var klart for spillerfest senere på kvelden.

(her med min kjære roomie Elisabeth Hille)Fikk dog tid til å kommentere en times tid på Tv2s livestream før det var klart for fest, noe som var veldig moro. Hadde jo ikke hatt tid til å feste og være veldig sosial under dette Norgesmesterskapet enda fordi jeg hadde spilt mange og lange dager med poker, og holdt meg unna alkohol de dagene jeg visste det ville komme en lang morgendag rundt filten. Nå fortjente Kua en skikkelig fest, og det tok hun seg også. 

Det samme gjorde Tv2s smørblide reporter etter lange dager i spillelokalet i Dublin:

De siste dagene i Dublin ble mer sosiale for min del, i tillegg til at jeg fikk muligheten til å kommentere et par timer på Tv2s livestream av finalebordet fra 3-veis til det ble kåret en vinner. Veldig gøy å være vitne til så mye god poker, samt å få vise det norske folk hvilket komplekst tankespill dette egentlig er. Under streamen meldte Davy Wathne på Twitter at han var veldig gira på å lære seg poker, derfor har jeg nå lovet han noen coaching-sessions slik at han kan stille på det aller første Norgesmesterskapet som blir arrangert på norsk jord i Oslo til høsten. 
Nå skal det spilles mye online og jobbes videre her hjemme før turen går til Monte Carlo 28. april. Der skal jeg spille France Poker Tour og en haug med andre sideeventer. I tillegg er det noe annet meget spennende som kommer til å foregå i Monaco, som jeg har skikkelig lyst til å fortelle dere om. Men det får jeg ikke lov til helt enda, så dere får smøre dere med litt tålmodighet.

Karinkua spiller for Nordicbet

Nesten norgesmester!

De siste dagene har nesten utelukkende blitt tilbragt rundt filten. Det startet med Heads-up, der jeg slo ut Jacob Sørensen i første runde. Forøvrig en veldig hyggelig fyr. Deretter spilte jeg mot Henrik Tollefsen, som de fleste i pokermiljøet kjenner som en steinsolid proff. Det ble en seig og veldig interessant match, hvor jeg til slutt trakk lengste strået. Det betydde at jeg skulle spille mot Arlid Moldøy fra Bergen, som jeg aldri har møtt før. Sjetongene gikk riktig vei også i denne matchen, og jeg var dermed i pengene og klar for semifinale mot min gode venn Eirik Rud Iversen. Jeg har faktisk aldri spilt turneringspoker mot Eirik før, men jeg vet jo at han har spesialisert seg på heads up poker online, og var forberedt på en tøff match. Det ble det, men jeg klarte faktisk å slå også han og var videre til kvartfinale mot Even Mikkelsen.

(Her mot Arild Moldøy)
Jeg kjenner Even litt fra før etter å ha hengt en del sammen i Vegas i sommer, men har aldri spilt mot han før. Han er et noe mer ubeskrevet blad en Eirik og Henrik, men spilte alikevel god og solid poker. I denne matchen runna jeg som en gud, og hadde virkelig både kortene og treffene med meg. Det tok faktisk bare i overkant av tre kvarter før jeg satt med alle sjetongene og var klar for finale mot Tor Anton Welo fra Trondheim, som jeg også kjenner fra før. Han er en del av trøndergjengen, som er kjent som en farlig gjeng å treffe rundt filten.

Finalen startet dårlig for min del. Var ned et par tusen før jeg tapte en 50/50 situasjon med AK mot Tor Antons 99. Etter å ha reloada floppa jeg to par da Tor Anton floppet flush, og var nede på min aller siste kule. Denne gikk dessverre også til Tor Anton da han fikk hus mot mitt tress i damer.

Kjempetungt å tape på målstreken, og de avgjørelsene man har tatt i de forskjellige hendene kverner selvfølgelig mye rundt i hodet de påfølgende dagene. Jeg syns ikke jeg gjorde noen store feil, men hadde kanskje kunnet klare å komme meg unna i den siste hånden dersom jeg hadde hatt mer sjetonger i stacken. Men som de sier, du skal ikke gråte over spilt melk, og jo mer jeg får det på avstand, jo mer er jeg fornøyd og stolt over å ha kommet på andre plass i en av de mest prestisjetunge og tøffeste øvelsene under NM i poker. Jeg har jobbet veldig hardt med spillet mitt de siste månedene, og det er ingenting som er mer motiverende enn når hardt arbeid betaler seg.

Et stort gratulerer til Tor Anton fra meg.Om 30 små minutter skal jeg bort til pokerromet igjen for å spille dag 2 av main event. Jeg har 87 400 i stacken, noe over gjennomsnittet og ca 70 big blinds. Spilte et par ganske syke potter i går som jeg lover å fortelle om senere, men jeg kan si så mye som at jeg hadde vært nesten helt i toppen sjetongmessig om jeg hadde vunnet den siste potten der jeg tapte med hus mot høyere hus. Det legger jeg bak meg i dag og starter med blanke ark og en fin stack.

Følg med på www.tv2.no/sport/poker samt www.vimennpoker.no for oppdateringer gjennom dagen.

Karinkua spiller for Nordicbet

Gudfaren Thor Hansen deler hemmeligheter under NM i poker

Jeg er godt installert i Dublin, i likhet med en haug med andre nordmenn samt stjerna Thor Hansen som i år spiller for Nordicbet. Sistnevnte traff jeg på i lobbyen på Citywest idet han var på vei bort til turneringsrommet for å spille årets aller første NM-øvelse, Fixed Limit Hold'em.Heldigvis hadde han ikke dårlig tid, så jeg fikk tid til å stille han noen spørsmål og dele noen av hans gode råd til ferske NM-deltakere og folk som vil begynne å spille.Dette er Thors femte NM, og når jeg ber han sammenlikne nivået i år mot de første årene NM ble arrangert sier han følgende:

-I No Limit Hold'em har vi så mange sterke norske spillere, og nivået har vært på topp hele tiden. Konkurransen er like hard, men alle har utviklet seg. Poker er et spill i utvikling, pluss at de fleste som er gode i dette er unge spillere så de blir bare bedre og bedre.

Hvilken øvelse gleder du deg mest til?

-Jeg gleder meg til alle sammen. Har ikke en utpreget favoritt, men syns 8-game er en veldig morsom øvelse.

Thor ser veldig fram til 10 dager med det norske pokermiljøet i Dublin. Han sier at det norske pokermiljøet er verdens desidert beste pokermiljø, at atmosfæren under NM er helt fantastisk  og noe av det han ser aller mest fram imot.

For ferske spillere og de av dere som spiller NM for første gang har Thor følgende råd:

-Ha masse tålmodighet. Ikke prøv å gjøre for mye på dag én, for det er ingen som vinner turneringen på dag én. Ta det med ro og la situasjonene komme til deg. Ikke spill for mange hender, det er det beste rådet jeg har til en uerfaren spiller. Man kommer bedre inn i det etter hvert og på dag to.

Noen fallgruver man bør passe seg for?

-For ferske spillere har de for lett for å spille halvgode hender ute av posisjon. Spill heller halvgode hender i posisjon hvis du først skal gjøre det. Ikke drikk for mye alkohol!

Hva tror du om TV2 sin dekning av poker-NM? Er det starten på en pokerfeber i Norge?

-Absolutt, det er helt fantastisk. Vi håper at det hjelper til at poker skal bli mer lovlig i Norge. I tillegg at folk får opp øynene for at dette er en fantastisk sport, og at så mange mennesker har en hobby som de elsker.

Thor tror det kommer til å bli gode seertall fordi det er så mange som har spilt eller spiller poker rundt om i Norges land, og at det er en stor interesse for spillet. I tillegg er jo poker verdens mest populære tankesport, sier han. (Poker er faktisk tatt opp i Det Internasjonale Tankesportforbundet, les mer om det her.)

Hvorfor bør man begynne å spille poker?

-Fordi det er et veldig sosialt spill, verdens fineste miljø, og man bruker hodet hele tiden. Man utvikler seg mentalt og lærer et spill som folk tror er lettere enn det er. Poker er et spill man kan ta med seg rundt i verden og gjennom hele livet.

(noe Thor jo er et levende eksempel på)

Etter å ha bodd mange år i USA kan han fortelle at det mest populære valgfaget på UCLA i California er poker. I Amerikansk næringsliv er pokerspillere ettertraktet, særlig i finanskretser og på Wall Street.

-Er du flink i poker, kan du føre dette over på veldig mange andre ting i livet. Dette vet jo vi som har spilt mye poker, men allmennheten i Norge er enda ikke klar over dette, avslutter Thor. Kanskje blir de det snart?

Hvis du vil vite mer om  hvilke elementer i poker som gjør at pokerspillere er ettertraktet i amerikansk næringsliv, og hvilke gode egenskaper pokerspillere kan utvikle som gagner dem på andre felt anbefaler jeg deg å ta en titt på denne artikkelen: "Poker is good for you".  Den er skrevet av den meget respekterte pokerskribenten David Sklansky sammen med Alan Schoonmaker som har en Ph.D. i industrial psychology fra Berkley, California.

Dersom du vil følge Thor og alle de andre spillerne som i dag spiller første event av NM i Poker 2015 kan du klikke deg inn her og se TV2s liveoppdateringer og stream.

Der kan du også følge med i morgen når jeg setter meg rundt filten og skal spille min første NM øvelse som er Heads Up kl. 12.00

Karinkua spiller for Nordicbet.

NM rett rundt hjørnet (og et spennende prosjekt)!

Julaften for alle pokerinteresserte i Norge (inkludert megsjæl, åpenbart!) er rett rundt hjørnet, og det er faktisk kun  dager til Norgesmesterskapet i poker går av stabelen i Dublin. Det blir en underdrivelse å si at jeg gleder meg.

Se så gøy det var i fjor a:

Jeg spiller for Nordicbet, og i år skal jeg spille heads-up, ladies event, main event og turbo- eventen (sistnevnte kun hvis jeg skulle være så teit å ryke ut av main event). Jeg har aldri spilt heads up eventen før, så nå er det vel på tide å "pop the cherry" på den fronten. Drømmen er buste Eirik Rud Iversen, helst på en skikkelig stygg bad beat. Neida (joda). Men fra spøk til revolver; jeg regner med å ta hjem en NM-tittel i år, og har faktisk allerede ryddet god plass på peishyllen slik at pokalen kan få skinne alene i all sin prakt. Lover å poste bilder når den er på plass.

Her er Shibby og meg i kommentatorboksen i fjor:Dere som har fulgt med på bloggen vet bakgrunnen for hvorfor jeg fikk sete i heads up-eventen (hvis du er så slapp at du ikke har fått det med deg anbefaler jeg deg å scrolle litt ned på bloggen. Der kan du faktisk finne videobevis, også) 

Jeg er ikke alene om å representere Nordicbet under NM, da både vår alles kjære Thor Hansen samt søte Linni Meister skal spille NM med Nordicbet-patch på brystet. Jeg gleder meg til å treffe både dem og en hel haug med andre folk jeg ikke har sett på en evighet i Dublin.

Se så gøy jeg hadde det da jeg fikk lov å bruke turneringsleder JP som hest i fjor:Dette var forresten bare en liten forsmak på alt NM-pratet det blir på bloggen framover. Derfor er det kanskje like greit å avslutte det tema for denne gang.

På andre fronter kan jeg fortelle dere at episodene fra EPT Barcelona (ja, den turneringen hvor jeg kom ganske så langt, ja) har begynt å sendes, og du kan finne de tre første på Pokertube nå. Neste episode tror jeg kommer ut på tirsdag, og jeg har en følelse av at det er episoden der jeg buster. De gjorde et par intervjuer med meg som fort kan komme på skjermen (kan godt hende det blir litt kleint å se på. Og kleint er gøy, ikke sant? For alle andre enn megselv da).

Jeg har også et annet stort prosjekt på trappene, og får svar innen to uker på om det blir noe av. Så forhåpentligvis har jeg en veldig stor og spennende nyhet å komme med innen to uker. Hvis det derimot ikke går gidder jeg ikke skrive noe om det for da blir jeg så skuffet at jeg helst vil glemme det så da hopper jeg på havet og blir forhåpentligvis spist av haier (et lite hint der om hva det er snakk om kanskje? Hvem vet.)

 Men folkens! Vi ses i Dublin! GLEDER MEG (skrev det en gang til jeg)

For en helg! (JEG VANT!)

Denne helgen gikk Freeroll NM 2015 og Vi Menns gullhånda av stabelen i Posthallen.  Evenementet sto til en klar sekser på terningen, og  i tillegg til en ganske kraftig hodepine satt jeg igjen med flust av gode minner og et par veldig fine premier på søndagen. 
Jeg spilte dag 1 C av freeroll-NM på fredag. Dette ble en kort prosess for min del, da jeg røk ut før første pause. Planen min var å prøve å få meg en stor stack tidlig eller buste, uheldigvis ble det siste alternativet denne gang.Heldigvis er det ikke så ille å ryke ut fra freeroll-NM når det er så mye morsomme folk i lokalet å henge med (som han fyren med tunga ute på forrige bilde), og etter hvert som folk røk ut ble den gjengen større og større.

Etter hvert gikk turen til Barfly, der det var så stappet til randen av pokerfolk at det nesten føltes som en hjemme-fest. Så ikke noen hæler i taket, men er ganske sikker på at jeg så DonkrDjay stå i hjørnet med tenna i tapeten.

Jeg vil ikke påstå at jeg var opplagt dagen derpå, men klarte allikevel å komme meg ned til Posthallen igjen rundt 5-tiden. Da startet nemlig Vi Menns gallturnering Gullhånden. Til denne turneringen blir de 50 beste på Vi menn-lista invitert (årlige rankingen over de beste turneringsspillerne i Norge) samt 100 andre personer som enten har vunnet plass eller blitt invitert. Her er noen av de som hadde tatt turen:

Morten Klein:

Elisabeth Hille (i storform):


Pål Løvik og Michel Sterk:

Og Tellef, som også agerte dealer på mitt bord:


 

 


Frode, Aylar, Meg og Ingrid Marie (Foto: Ingrid Marie - Ingriddoll.com)

Gullhånda ble også delt ut, og som vi allerede visste var det Felix Stephensen som stakk av med årets gjeveste, norske pokerpris for sin innsats i Las Vegas. Ikke annet enn sykt fortjent, gratulerer så mye. I år ble Gullhånda online også delt ut, for aller første gang. Denne stakk Ola Amundsgård av med, også meget velfortjent.Både Felix og Ola var blant deltakerne i Gallaturneringen, men de røk ut før finalebordet.

Det finalebordet klarte imidlertid jeg å karre meg til, og etter at både Frode Fagerli, Pål ?Deltidspoker? Løvik samt fem andre hadde røket ut var det bare Martin ?DonkrDjay? Iversen og meg som satt igjen og skulle spille heads up.

Det ble en ganske kort match, da blindene var veldig høye. Martin hadde ca. 1 bb mer enn meg da han gikk all-in fra button med et par i femmere. Jeg fant synet med K8 off, og ble ikke trist da floppen kom K-høy og femmerne holdt seg unna. Martin var cripla og røk i neste hånd mot min A4, og jeg satt dermed igjen som vinneren av Vi Menns pokergalla 2015! DET VAR GØY!

Jeg vant en gullring fra Pokerringer.no, samt en feriereise til Tyrkia. Og jeg skal ikke si at det ikke var ekstra gøy å slå Martin heads-up!


 

Turen gikk igjen til Barfly for hjemme-fest med alle pokerfolkene. Det skulle vise seg å bli en enda mer innbringende aften da jeg ble utfordret av Frode Fagerli til å drikke en ?Flatliner?, også kjent som verdens verste shot. Om jeg klarte å holde jævelskapen nede i en halvtime ville jeg bli belønnet med sete i Heads-up eventen under NM. Det var uten tvil noe av det jævligste jeg har drukket i hele mitt liv, men jeg klarte faktisk å holde den nede og er nå klar for å spille NM i Heads-up i Dublin!

Her shottes det (syns jeg holder maska ganske bra, om jeg skal si det selv:Post-shotte foto:Avslutningsvis vil jeg få lov til å takke Frode Fagerli, alle de frivillige og Vi Menn for en fantastisk helg og et smertefritt arrangement. NM i Dublin er nå bare en drøy måned unna, og jeg kan ikke si jeg gleder meg mindre nå.

 

Skal du til Dublin?

UKIPT London, Online-NM på Betsafe og Freeroll-NM (og NM i kjip, men informativ, og egentlig ganske lang overskrift)

Dere som har fulgt med på mine tweets vet allerede hvordan det gikk i UKIPT London. For dere andre som ikke er like oppdatert kan jeg informere om at det gikk skikkelig dritt.


(stjålet bildet av stacken til Ylva/jevakim.com)

Her blir det litt pokerprat.

Jeg fikk et ganske greit bord på starten av dag 1, med en del mindre erfarne spillere og ikke alt for sterk motstand. Hadde dog en ganske aggressiv og god øst-europeer i direkte pos på meg. Det digget jeg ikke, og vi klinsjet et par ganger, men det ble heldigvis til min fordel i de to større pottene vi spilte. Bl.a. en pot der jeg åpnet small blind med A4 off, fikk syn av aggressiv øst-europeer i big blind og skjøt tre kuler på lavt, tørt bord. Han synte meg ned med par i to, en hånd som ganske ofte (faktisk alltid) slår ess høy ved showdown. Men som den luckboxen jeg er klarte jeg å spike gutshoten på river og få ok betalt.

Siste hånden før pause klarte jeg å flatte hans 3-bet fra small blind med 35 off på knappen (absurd? Å ja.) Hvis vi skal være resultatorienterte kan vi rope hurra, men skal jeg først ut der å røre med 35 off (mot hans ekstremt vide 3-bet range i den spotten, vel å merke) er det vel strengt tatt bedre å slenge inn et 4-bet enn å flatte. Selv om jeg nok tror han syns fin flatcall så sterk ut, siden han check/folda til et bet på AK6 rainbow bord.

Tighta til litt etter pausen, og tenkte at neste gang jeg skal spille 35 får de i det minste være suita.


Holdt meg lenge rundt average stack, til jeg begynte å kjenne på korttørken mot slutten av dagen. Hadde heller ingen gode spots å finne på noe gøy i (plukket heller aldri opp noe suita 35) så da var det bare å smøre seg med tålmodighet. Det hjalp visst ikke, og jeg begynte å bli short. Hver gang jeg var klar for å få det på med en ok hånd å openjamme, var det plutselig mange andre som hadde rørt seg inn i potten og jeg måtte kaste og vente en bedre spot.

Endte med å folde meg ned til 6 bb og få det på med K5 hjerter fra cutoff. Møtte KJ og dealeren var dessverre ikke tryllekunstner, så det ble ingen reddende 5-er engel i bordet.

Alle som spiller poker vet hvor kjipt det er å buste en stor turnering. Jeg får alltid et ekstremt behov for sjokolade når dette skjer, men siden jeg er på lavkarbo for tiden var ikke dette aktuelt. Så jeg fikk nøye meg med å spise ost uten brød til. Det ble ikke helt det samme. Vi endte i hvert fall på en veldig hyggelig restaurant; Elisabeth, Ylva, Kim-Erik og meg. Tro det eller ei, men ingen av oss klarte å komme oss videre til dag to.

Romantisk bilde av meg og Sjokolade på tivoli i våre glade dager. Vi har for tiden en pause i forholdet:Heldigvis var ikke UKIPT main siste sjanse for å få spilt poker. Dagen etter gikk London Cup av stabelen, en 330 punds turnering med to start-flighter, hvor man kan kjøpe seg inn i andre flight hvis man ryker fra første. Long story short, det måtte to kuler til for meg å komme til dag 2.

Jeg hadde ca. 15 bb til starten av dag to, og med bratt struktur var det bare å prøve å finne noe å få det på med. Pushet Q7 etter at det var kast til meg i small blind og fikk fold, før jeg plukket opp A8 på knappen en orbit-ish senere og fikk det på. Kjedelig at small blind fant A9, enda kjedeligere at det var ca. 90 % sjanse for split pot på turn, hvor small blind istedet dro på straighten. For en tease!

Bustout-sjokoladesuget meldte seg igjen, men heldigvis møtte jeg Jake og kjæresten Alex i baren, så da ble det Bloody Mary i stedet.Dagen etter var det klart for Ladies event. Røk ut etter ca. 3 timers spill, da min akk så vellykkede felle ikke gikk slik den skulle. Plukket opp AA i midtpos, og da en veldig short stack gikk all in fra UTG synte jeg bare for å prøve å lure noen bak meg til å få på pengene sine.  Side»kvinnen» gikk rett i baret, og jamma sitt tierpar over. Dere som har hørt en badbeat-story før kjenner vel katta på lunta nå tenker jeg? Jada, tiern kom og jeg var sjokoladesugen igjen.

Jeg dro hjem til Elisabeth for å sture, mens de andre dro på restaurant. Neida, ikke helt, jeg dro hjem for å spille litt søndagsturneringer på nett, og syntes egentlig det var helt greit å slippe å måtte forholde meg til folk i noen timer. Tro det eller ei, men en gang iblant kan jeg være litt gretten når ingenting går min vei. Heldigvis er det ikke ofte, og heldigvis går det fort over. Hyggelig med et par semi-dype runs i søndagsturrene da. 

Bevis på at jeg ikke var gretten så lenge:Siste dagen min i London brukte Elisabeth og jeg på en litta cashgame-grind på The Vic, hvor det har vært en del penger å hente for meg i de små cashlagene før. Veldig god verdi og hyggelig casino, men en smule slitsomt når Gary på 50 skal begynne å adde meg på Face og sende litt for hyggelige meldinger mens vi begge sitter ved bordet. Sånt blir jeg skikkelig flau av, men det føles liksom enda kleinere å rejecte friendrequesten når han sitter rett ovenfor meg på bordet.

Her er meg treveis i turnering fra forrige besøk på The Vic. Endte på 2. plass.


Hadde noe cash å veksle ut etter sessionen, selv om det ikke ble helt den store plussdagen. Må øve meg på å få hendene mine til å stå.

Og dere! Det kommer videodagbok fra London altså, men klipping av alt for mange timer film tar tid. Dessuten har saksen min blitt så sløv, så må få kjøpt meg en ny en. Hørt Fiskars skal være bra?

Online NM på Betsafe

Jeg kan tenke meg at det var mange av dere som spilte online-NM main event på Betsafe i går? Jeg spilte selvfølgelig, men klarte å ryke ut sånn ca. 100 unna pengene. Hadde KK to ganger, og AA èn, men endte opp med å bli nødt til å kaste på turn i alle pottene. Jobbet meg opp igjen, før jeg havnet i en klinsj med QQ på labben. Motstander hadde plukket opp KK, og ble nok ikke like glad som meg da jeg dro på straighten på river. Lå rundt average stack lenge, før jeg tapte et par potter og satt og jobbet på 18 bb. I bustout-hånden min var det kast til button, som satt på noe mer enn meg, og som hadde åpnet en del hender derifra. Small blind, som satt på ca. 50 bb flatter, og jeg titter ned på 66. Perfekt spot for en litta sqeeze tenker jeg, og får på pengene.  Small blind viser seg å være en slu liten rakker, for han dukker opp med QQ. DRIT I DET DER A tenker jeg, og får lyst på sjokolade idet han soper inn alle sjetongene mine. Tenk, hvis jeg hadde dratt på en sekser der, hadde jeg hatt ca. så mange chips:


 

Syns vel egentlig det bare var en cooler, og ville gjort det samme spillet igjen alle dager i uken (kanskje utenom mandager, for da driver jeg med andre ting).

Freeroll NM

Nå er det faktisk under to uker til Freeroll-NM og Gullhånda. DET GLEDER JEG MEG TIL! (skrev det med store bokstaver jeg, så dere liksom skal skjønne tegninga) OG DERE BØR BLI MED FORDI DET ER SKIKKELIG GØY! Ok, nok caps lock for denne gang, men hvis dere lurer på hvorfor det var nødvendig i denne sammenheng så kan dere finne min forklarende blogpost om Freeroll-NM her.

Et annet evenement som også nærmer seg med stormskritt er jo NM i Poker i Dublin. Caps lock strekker ikke engang til for å kunne forklare hvor gøy dèt blir, derfor lover jeg å komme med en liten post snart om hvorfor du ikke kan gå glipp av det.


Ses vi i Posthallen om 11 dager? Jeg spiller på fredag!

London calling!

Til helgen går UKIPT, eller UK and Ireland poker tour, av stabelen i London. Turneringen har en buy-in på 770 pund, og i fjor var det over 1000 spillere med. Jeg tar turen over på torsdag, samme gjør Ylva Thorsrud. Vi skal sjekke inn på "Hotell Elisabeth Hille", som egentlig ikke er et hotell i det hele tatt, men et kollektiv hvor bl.a. Elisabeth Hille bor. Og vi skal bo tre jenter på hennes rom, som bare har èn dobbeltseng. Fritt for å ikke ligge på gulvet!

Jeg gleder meg til å sjekke inn hos Elisabeth igjen, det er jo nesten alltid hyggelig.  Unntatt når hun lager suppe. Altså, Elisabeth er en veldig grei jente, og hun har absolutt mange gode sider, men som mange andre har hun dessverre også en mørk side. Elisabeths mørke side er at hun er fiksert på å putte masse chilipulver i supper. Har ikke noe å si om det er Heinz Kyllingsuppe eller Heinz sjampignonsuppe, chilli skal i. Og det i mengder. (Som du skjønner går det som regel i ferdigsuppe. Er det forsøk på et lite innslag av matlagning som er bakgrunnen for dette chili-hysteriet? Ikke vet jeg...) Jeg tror rett og slett jeg skal legge ned chili-veto på Hotell Elisabeth Hille denne gangen, ellers kommer jeg til å spy flammer på noen. (Noen ville kanskje argumentert med at jeg er overfølsom for chili. Og noen ville kanskje hatt rett i det. MEN JEG HVA SKAL JEG GJØRE MED DET DA??)

Elisabeth, Ylva og meg (heretter omtalt som trekløveret, for enkelhets skyld) skal alle spille dag 1C av UKIPT, som vil foregå på fredag. Denne gangen skal jeg lage en litt annerledes reportasje fra min pokertur, for jeg skal nemlig snekre sammen en videodagbok for Nordicbet. Dere skal få være med på alt som skjer fra jeg drar hjemmefra på torsdag morgen, til jeg kommer hjem igjen, forhåpentligvis med lomma full av spenn. Dette blir gøy/kleint/utleverende/spennende! (stryk det som ikke passer) Videodagboken vil dere også finne på Vimennpoker.no når den er klar.

Jeg oppdaterer som vanlig på Twitter; @H_Montana13.


For my english readers:

This week, it's time for UKIPT London, and I'll be flying over there on Thursday with my friend Ylva Thorsrud. We'll be staying at Hotel Elisabeth Hille, which actually isn't a hotel at all, but a flat that Elisabeth shares with two other girls. We'll be three girls in her room, and she only has one double bed. I hope I won't be the one sleeping on the floor. Despite this, I'm looking forward to checking in at Hotel Elisabeth Hille again. Exept for one thing though. I mean, Elisabeth is a really nice girl and all, but she actually has a really dark side to her. This dark side is her need to always add a lot of chili-powder in to soups. It doesn't matter if its Heinz Chicken Soup og Heinz Mushroom Soup, the chili goes in. (as you probably figured out, it's usually ready-made soups at Hotel Elisabeth Hille. Maybe the chili-fixation is a little attemp of cooking? I don't know.) I actually think I have to veto the use of chili at Hotel Elisabeth Hille this time, or else I'm gonna be breathing fire at people. (Some people might argue that I'm over-sensitive to chili. Some people might be right. BUT WHAT CAN I DO ABOUT THAT, HUH?)

Ylva, Elisabeth and I will all be playing day 1C of the UKIPT. This time I will be making a video-diary from my poker trip for Nordicbet. You'll be able to follow me troughout my whole journey (the video-diary will be in norwegian, but if there's of any interest I might put subtitles) and I'm sure this will be fun and exciting! (but also embarrassing and maybe a bit revealing)

As usual, I'll be updating on Twitter; @H_Montana13

Polkagris og recap fra Praha

Ladies event gikk av stabelen Praha på søndag, og hele 92 damer stillte til start. Selv om det alltid er en del ferske spillere i disse turneringen, var det også både pro's og mer erfarne damer i dette feltet. Jeg fikk en veldig aggressiv, kababel russer til høyre for meg, som jeg har spillt med før. (hun som gjemmer seg for kamera av en eller annen grunn)

I tillegg hadde Pokerstars Mind Sports Ambassor Jennifer Shahade tatt turen, samme gjaldt tyske Natalie Hof og rumenske Luciana Manolea, sistnevnte med veldig gode resultater online.

Jeg holdt meg rundt average stack lenge, før jeg tapte en ganske stor pot mot straight med mine topp to par. Var short og all-in pre ved et par anledninger. Først på button, hvor jeg openjamma Q4 suit med ca. 9 bb, og fikk syn av bigblind som hadde J7 off. En noe løs syn der, men heldigvis sto hånden min og jeg doblet opp. Etter hvert ble det høye blinder og anter, og med et par limpere i front jamma jeg AJ suit med ca. 20 bb og doblet mot A9 off. Ikke noe særlig spennende å melde, fram til jeg byttet bord. Med ca. 22 BB åpnet jeg KQ utg+1, fikk syn av mp med rundt 35 bb, og ble jamma på av en dame med stor stack som hadde gjort akkurat det samme for et par hender siden. Jeg fant synet, hun viste 22, og den sto.

Trøstet meg med litt god vin og mat etterpå, og var straks i godt humør igjen.


Biff tartar <3

Dagen etter spilte jeg en 550 euros sideturnering, og her er historien ganske lik resten av turneringene jeg spilte de påfølgende dagene; generelt motbakke og ingen ingen flips som gikk min vei. Litt synd med tanke på at motstanden ikke var den tøffeste i noen av turneringene, men hey; that's poker. Dette gjald forresten ikke alle turneringene. I Grasel Sweets Superstack gjorde jeg nok det engelskmennene ville beskrevet slik; punted off my chips. Bestemte meg for å late som at jeg hadde noe alá aces når jeg egentlig bare hadde A6 suit på knappen og litt for shallow stack, og etter at villain i BB flatta min 4-beit pre ble jeg nødt til å kaste til hans all-in på 10-høy flop og se en stor del av stacken min forsvinne feil vei. Dårlig timing, sa folk, og ca. sånn så stacken min plutselig ut:

Heldigvis var det mye gøy å finne på i Praha for oss som hadde punta off chipsene våre, og etter Grasel Sweets Superstack dro jeg og møtte noen pokervenner; Ash, Jamie, Jonas og Jennifer, i leiligheten som de engelske gutta hadde leid.

Jeg ga gjengen en rask intro til det helnorske kortspillet Polkagris, som ble funnet opp under NM i fjor (dette ble spillt hyppig i Betsson-loungen, noen som husker?).Craig og Toby var fortsatt med i highrolleren, så dessverre for dem gikk de glipp av sjansen for å lære Polkagris for denne gang. Jeg og Jonas delte førsteplassen, men det regnet litt penger på Jen også, siden vi hadde swappa 10%. Som takk fikk jeg låne lua hennes.

Hvem i huleste var det som satset Visa-kortet sitt i et slag Polkagris?? Jeg selvfølgelig. (det var jo tomt!)

Ash og Jamie er forresten verter for den nye Bluff Europe Podcast'en. De er kjempemorsomme og har mange spennende gjester. Dere kan finne den her. Ash er forresten veldig glad i krem:

Og hallo, jeg var ute med Vanessa Selbst! Her er gjengen samlet den kvelden. Fra venstre: Simon, Jonas, Ash, Vanessa, Craig. Foran: Jamie og Sam. Jeg var fotograf, åpenbart.

 

Praha må være en av de vakreste byene i Europa, så den siste dagen bestemte Jennifer Shahade og jeg oss for å være turister, og tok turen til slottet i sentrum av byen. Det er hele 1000 år gammelt. Se, så fint a:

Jennifer er forresten en skikkelig kul og smart dame. Hun er to ganger Womens chess champion i USA, skribent, sjakk-kommentator, feminist og Mind Sports Ambassador for pokerstars.

En liten tur innom et moderne-kunst galleri på sightseeing-runden:

Til slutt fant vi noe skikkelig god mat:

På tross av at jeg ikke cashet i én eneste turnering i Praha, noe som selvfølgelig er dritkjipt, hadde jeg en utrolig fet tur takket være både gamle og nye venner. Syns også det var veldig gøy at VG hadde livestream fra EPT for aller første gang, og jeg må få lov å gi litt creds til dere flinke gutta som kommenterte streamen. Neste gang må dere få med noen damer i studio også! Dere som fulgte med på streamen husker sikkert at Craig satt på tv-bordet på dag 2, og det ble nevnt at han er den stolte eier av en lusekofte han kjøpte seg i Oslo for ikke lenge siden. Den nylig utnevnte norgesvennen lovte også å bruke lusekoften hvis han kom videre til dag 3, noe som dessverre ikke skjedde. Som trøst for alle skuffede nordmenn skal dere her få et bilde av Craig McCorkell i sin lusekofte, eksklusivt på karinkua.blogg.no:

Nå gjenstår det bare å ønske alle mine lesere en God Jul og et Godt Nytt år. Husk at du fortsatt kan kvalifisere deg til NM i Dublin på NordicBet, dette lover jeg å komme tilbake til. Rett over nyttår er det også klart for Online-NM i poker, hvor Fixed Limit og Ladies vil gå av stabelen på Nordicbet-klienten 11. januar, mens main event vil forgå hos Betsafe 8. februar. Vi spilles!For my english readers:

I bricked every turney in Prague, and it was kind of the same, boring story in all of them. Nothing went the right way, and I just couldn't win any flips. Except for the Grasel Sweets Superstack maybe, where I guess you could say I punted off my chips while trying to represent a big hand from button with a bit too short stack. Guess it was bad timing when BB flatted my 4-bet and jammed over my c-bet on the flop. I didn't manage to recover from that hit. In spite of tourneys not going well, I had a great time in Prague with both old and new friends, and a lot of nice food and drinks as you can se from the pics.

I also went on a little sightseeing in Prague with Jennifer Shahade. We went to see the castle, stopped by a modern arts gallery, and had some really nice Czhech food. She is a really smart woman, by the way. 2 times Womens Chess champion in the US, writer, feminist and Mind Sports Ambassador for Pokerstars.

The cardgame you can see us playing in some of the photos is a Norwegian cardgame called "Polkapig", that was invented by some norwegians during the norwegian championships of poker last year. So fun when everyone has had a little to drink. Maybe I'll post the rules of the game here one day. Jamie and Ash, who you can see in the pic from when we were playing Polkapig are hosts of Bluff Europe's new podcast. They are really funny, and have some very exciting guests on their show. You can find the podcast here.

EPT Prague was livestreamed on one of the biggest norwegian newssites, for the first time ever. We had some great norwegian commentators, and when the norwegian guy on the feature table busted, the commentators soon got a new favourite. This was Craig McCorkell, since the commentators learned that he was the proud owner of a  "Lusekofte", a norwegian, traditional sweater, which he promised to wear if he proceeded to day 3. Unfortunately, he didn't, but I am of course providing a pic for you of Craig in his lusekofte (the knitted sweater he's wearing in the last pic).

Until next time peeps! I would also like to wish you guys a merry Christmas and a happy new year!

 

Tornerose på tur

Ingenting er bedre enn det å sovne med en gang du setter deg i flysetet, og våkne til lyden av at hjulene treffer rullebanen i full fart. Dermed gikk min reise til Praha i en fei, og klokka var bare 12.30 da jeg ankom Hilton i gamlebyen av vakre Praha i går. Som du skjønner av klokkeslettet startet min reise tidlig, så jeg var langt ifra uthvilt da jeg kom fram. Dette, i kombinasjon med en heftig hodepine drev meg mot avgjørelsen om å ta en liten blund. Jeg våknet fra min "lille blund" rundt kl. 20 på kvelden, av at min roomie her hadde middagspause i EPT Main, og vi bestillte roomservice og spiste middag (frokost for meg da) i sengen. Tror roomservice må være det beste ved å bo på hotell.

Etter "frokost" tok jeg turen opp i Skybaren, hvor det var Pokerstarsfest, og Felix og Leo allerede hadde inntatt "looser lounge" etter å ha røket ut av EPT. Etterhvert var resten av folka ferdige med å spille dag 1b av EPT, det var mange kjente fjes å se i Skybaren og god stemning.

I dag skal jeg få tatt en titt på Praha og kjøpt litt julegaver. I morgen er det er klart for Ladies Event, som jeg gleder meg veldig til og som også blir første turnering jeg spiller som Nordicbet-spiller. Her har dere Felix fullt tildekket og klar for å spille dag 1 i går (ble visst litt varmt med lua så den fikk ikke være med til pokerbordet):

 

Og dere! VGTV sender livestream fra EPT for første gang noensinne, med norske kommentarer gjort av Martin Iversen og Kjetil Flåten! Har også hørt rykter om at de skal ha noen veldig spennende gjester i studio etterhvert. Streamen ser du her: http://www.vgtv.no/#!/video/105346/direkte-ept-praha-main-event-dag-2

 

 

 

 

 

Julestemning i Praha og Twitter-konkurranse

På et meget ukristelig tidspunkt fredag setter jeg meg på Torpekspressen med Praha som det endelige målet for reisen (hvis jeg ikke sovner på bussen eller på annen måte roter meg bort på flyplassen). La oss gå utifra at ingen av disse uheldige hendelsene, eller andre uforusette hindringer skulle oppstå, og at jeg ankommer Julebyen Praha tidlig på ettermiddagen.Jeg skal bo på Hilton, der European Poker Tour allerede er i full gang, men den første dagen skal det ikke spilles noe poker. Den dagen er ene og alene viet til Julekos (julekos er enda høyere opp på koseskalen enn både lørdagskos, bursdagskos og 17. mai kos) og jeg skal ut å Julekose meg i Prahas gater med noen venner som allerede er der. For de påfølgende dagene blir det ikke mye tid til dette, da jeg skal spille sideturneringer til EPT hver dag. 

Womens event er første turnering på skjema, og siden det snart er jul har jeg bestemt meg for å gi bort 10 % av eventuell gevinst i denne turneringen til et veldedig formål som dere bestemmer. For selv om vi alle Julekoser oss gløgg ihjel, syns jeg det er viktig å ikke glemme alle de som ikke har det så bra som oss, både dyr og mennesker.

Du kan være med å bestemme hvem som skal motta penger fra en eventuell gevinst, opptil kr. 3 500, ved å gå inn på Twitter og retweete denne Tweeten (som du ser er brukernavnet mitt @H_Montana13. Du må nok kutte noe i den opprinnerlige teksten for å få plass til å skrive navnet på ønsket mottakerorganisasjon):
Jeg kommer til å offentliggjøre vinneren lørdag 14. des. kl. 11.

Fram til fredag jobber jeg med julestemningen hjemmenifra:

Og drikker svensk Julmust fra Nordicbet:
Karinkua spiller for Nordicbet

 

For my english readers:

Way too early friday morning, I'll be on my way to Prague (if I don't fall asleep on the bus to the airport or in some other way manage to get lost at the airport). Prague most be one of the most beautiful cities around christmas-time, and I'm looking forward to spending the first day only doing cozy christmas-stuff, drinking mulled wine and buy some chistmas presents. I really love this time of the year, so much cozy-ness all around.

The first tournament I'll be playing will be the Womens Event on the 14th.  If I cash in this one I will be giving away 10% of my winnings to a charity, and I'm letting one of you decide what cheritable organization will receive the money. Just retweet the tweet I posted a photo of in this blog (my Twitter name is @H_Montana13) with the name of your favourite organization (feel free to shorten the original text in your retweet) I think it's important, especially around Christmas, not to forget about all the people (and animals) around the world that are suffering, and maybe we'll be reminding more people about this if a lot of you retweet.

I'll be announcing the winner before play starts on the 14th. 

As you can see from the photos, I'm really full of Chritmas spirit these days, and my little Santa Claus (who enjoyed sitting on my forehead for the sake of the photo) is coming with me to Prague ('cause my mother said it's a lucky Santa. And if my mother says it's a lucky Santa, it must be a lucky Santa, right?)

 

John Carew og Per Sandberg i samme NM! Wait, what?

Det er ikke akkurat hverdagskost å se John Carew og Per Sandberg konkurrere mot hverandre i et NM, men i Posthallen i februar var dette reellt. De spilte nemlig Gratis-NM i Poker, sammen med ca. 1000 andre nordmenn. Gikk du glipp av det kanskje? Da kan jeg trøste deg med at du får muligheten igjen fra 19. februar 2015! Det er nemlig datoen for første dag av Gratis-NM 2015 i Posthallen, og det eneste kravet for å være med er at du er medlem av Norsk Pokerforbund! (du kan melde deg inn her)


(Magrethe, Ylva og meg på TV-bordet)

Jeg gleder meg allerede til februar, da jeg har flust av gode minner fra årets poker(fest)arrangement. Ikke bare fordi jeg kom på 12. plass (brag!) og det er gøy å spille, men fordi det er så sosialt og gøy og jeg får drikke masse drinker og det er helt greit fordi det gjør alle andre også.


(Eirik Rud Iversen, Thor Hansen og meg under Vi Menns gallaturnering)

Jeg ser ingen grunn til at du skal sitte hjemme og se på Skavlan når du kan komme til Posthallen og spille poker HELT GRATIS! (Drinkene er dessverre ikke gratis, men de er verdt pengene!) Og premiene er faktisk ganske fete. De 6 beste får innkjøp til årets NM i Poker i Dublin, og hvis du er like heldig som Rolf Woods var i fjor kan du ta med deg en tredemølle hjem og begynne arbeidet med Sommerkroppen 2015.

Her gliser jeg fært etter dag 1 under årets arrangement. Fordi jeg var chipleader, så klart.


I forbindelse med Gratis-NM avholdes også Gullhånden, som er Vi Menns kåring av årets beste, norske turneringsspiller i liveturneringer rundt om i verden. I fjor vant Yngve Steen, og i år scooper Felix Stephensen gullhånden etter sin historiske prestasjon i WSOP/VM i Poker. Etter utdelingen av Gullhånden arrangeres Vi Menns årlige gallaturnering, som er en invitational for kjente pokerfjes i Norge og andre som av en eller annen grunn har smisket seg til en plass av Vi Menn (som jeg gjorde i fjor, og som endte med en niende plass og en pose full av kosttilskudd for menn). For de som ikke er et kjent pokerfjes eller gode til å smiske, vil det trekkes om plasser i Sit?n?Goes (ett-bords turneringer) hvor man kan vinne litt av hvert fra sponsorene. Disse er åpne for alle, samme gjelder festen etterpå!

Aylar hadde også tatt turen under årets arrangement:

Samme gjelder pokerstjerner som Johny Lodden og Thor Hansen:Og her den regjerende mesteren, Erik Bjørdal: 

Vi ses i Posthallen i februar!

 

 

For my english readers:

In Norway it's illegal to play poker for money, and even though the authorities recently have allowed some poker to be played (a few, strictly regulated tournaments a year) we still have a long way to go. Because of this, the Norwegian championship that takes place in Norway is a freeroll (we have our main tournaments with buy-in in Dublin in march) It's recently been announced that next years Freeroll-championship will be held on February 26., and there is expected at least as many runners as this years tourney, which attracted over 1000 players. It's a great event, with a lot of focus on the social aspect  and you'll see stars as Johnny Lodden and Thor Hansen in the field, playing alongside Norwegian celebrities like John Carew, some norwegian politicians and a lot of experienced and not-so-experienced players.

The pricepool is also quite nice, with buy-in for the Norwegian Championship in Dublin for the top 6 finishes, and other nice sponsored prices for the rest. I finished 12th in this tournament this year, and I think february 2015 is a great time for me to break that personal record :)

Not only am I looking forward to meet a lot of friends from all over Norway, party with them and play some poker. The Norwegian Pokerawards is also taking place the same weekend, where Norway's best live tournament player will be awarded and there will be held an invitational party-tournament for some of the most well known players in Norway and some qualifiers. So much fun! Btw, can you guess who is top on the leaderboard and the winner of this years Pokerward (sponsored by Vi Menn)? It's Felix Stephensen, of course!

I got news for you!

Du trenger ikke kikke på kalenderen for å skjønne at vinteren har kommet med full styrke, og at julen nærmer seg. Det holder å ta en titt ut av vinduet (vil jo helst ikke gå ut i denne kulden) og se rimet som har lagt seg som et hvitt teppe på alt som pleide å være grønt. Noen av dere har kanskje fått snø allerede, også?

Jeg skal ihvertfall ikke fryse på ørene i vinter:Selv om denne årstiden kan være kald, mørk og trist, er det en perfekt tid for å kose seg innendørs med kakao og poker. Det gjør i hvert fall jeg.

(og noen ganger et glass vin da)

Siden jeg blogget sist har vi fått en ny, norsk pokerstjerne i Felix Stephensen (som spiller for Betsafe) etter hans 2. plass i WSOP Main Event (VM i poker). Dette er utvilsomt tidenes største, norske pokerprestasjon, og den har blitt behørig dekket i både internasjonal media, pokermedia, og ikke minst norske i riksmedier. Jeg gratulerer Felix på det varmeste, og syns samtidig det er utrolig kult at Felix? prestasjon fikk den oppmerksomhet den fortjente i norske medier. TV2 har kjøpt rettighetene til Poker NM, og jeg har tro på at dette kan starte en aldri så liten pokerboom i Norge. Endelig får folk flest mulighet til å se hvor fantastisk gøy tankesporten poker er!Ingenting av det jeg har skrevet om hittil er vel egentlig noen nyhet lenger, men som lovet i overskriften har jeg en faktisk nyhet å komme med. Jeg har nemlig inngått en avtale med Nordicbet, og vil være stolt representant for dem i tiden framover.


I tillegg til poker, kan de tilby sportsbetting og casinospill. Dette tror jeg kommer til å bli et veldig spennende samarbeid. Jeg ser særlig fram mot NM i Poker, der Nordicbet er hovedsponsor og vil sende en haug med spillere som kommer til å kvalifisere seg gjennom dem. Her kan du lese mer om hvordan du kan kvalifisere deg gjennom Nordicbet. De kommer også til å ha last longer for alle som spiller for Nordicbet under NM, hvor førstepremien er tur til New York for å se NY Rangers, mens 2. og 3. plass er Superweekend pakke i Tallinn.Mitt første stopp som Nordicbet-spiller vil bli Praha i desember, hvor jeg skal spille flere sideturneringer til EPT, bl.a. Ladies Event. Kanskje får jeg litt ekstra gli med Nordicbet-patch på brystet? 

 

 

For my english readers:

Since I've blogged the last time, we have gotten a new, norwegian pokerstar in Felix Stephensen after his 2nd place finish in the WSOP Main Event. This is by far the best norwegian poker achievement ever. I'm very glad that the norwegian press gave this achievement the attention it deserved, and that both the national newspaper and TV-channel had livestreams from the finaltable. After this, one of our national TV-channels bought the rights to broadcast the Norwegian Championship of poker, and i feel this might be the start of a norwegian poker boom. Finally we get to show the norwegian people how much fun the mindgame poker is!

I also have quite big news, as I recently made a deal with Nordicbet, and I'm proud to announce that I will be representing them in the future. My first stop with a Nordicbet-patch on my chest will be Prague, where I will be playing some sideevents to the EPT. Maybe the patch will bring some rungood?

This one time, at fat camp...

Jeg liker å være tidlig ute. Hater å stresse på flyplasser, og har faktisk aldri mistet et fly før. Men på lørdag var det skikkelig nære på. Det er så flaut at jeg ikke vil gå inn på det engang, så vi nøyer oss med noen cliffnotes: 1. Jeg var trøtt 2. Jeg satt på feil gate 3. De fant ikke bagasjen min da de skulle hive den av 4. Fikk kjeft av SAS. 5. Måtte drikke rødvin på flyet.

Mot alle odds kom jeg meg fram til London og hjem til Elisabeth, hvor hun hadde lagt fram kalkulatoren på pulten for å vise at hun faktisk er en ordentlig internettstudent og at det absolutt ikke betyr å drive med netflix på heltid.

I like to be early when I'm flying, and have actually never missed a flight before. But on Saturday, it was really close. What happened was actually so embarrassing that I will not go into detail, so you'll just get some cliff notes: 1. I was tired2. I was sitting at the wrong gate. 3. They did not find my luggage when they we're gonna remove it from the plane 4. Was yelled at by SAS. 5. Had to have red wine on the plane.

Against all odds, I got to London and went home to Elisabeth, where she had put her calculator on the desk to show that she is actually a real internet student and 
that it absolutely doesn't mean to be watching Netflix full time.


Jeg sa "Det går bra, Elisabeth. Liker deg uansett. Ta et kinderegg!" (lite visste jeg om at dette skulle bli starten på noen dagers voldsom fråtsing, og at jeg i realiteten hadde sjekket inn på fatcamp)

I said "That's fine Elisabeth, I like you regardless. Here, have a Kinder Surprise!" (little did I know, that this would be the start of a couple of days of excessive eating, and that I in reality had checked in to fatcamp)

Jeg fikk den kuleste leken.

I got the coolest toy.

Etter å ha kost oss med kindereggene dro vi ut med Jonas, Karen og Felix. De oppførte seg merkelig.

After enjoying the Kinder-Surprises, we went out to meet Jonas, Karen and Felix. Their behaviour was kind of odd.
Men det gjorde jeg og:

But so was mine:Matlysten steg i takt med promillen, og vi fant oss etterhvett et sted å stagge denne. (Matlysten altså. Jeg har tilgode å finne en måte å stagge promillen på) Note to self: Restauranter som er åpne kl. 03.30 om natten er som regel ikke verdt å besøke. Elisabeth var ikke helt enig.

After a while it was time for a midnight snack. Note to self: Restaurants open at 3:30 at night is usually not worth visiting. Elisabeth did not entirely agree.Felix ble kastet ut. Neida. Joda?

Dagen etter var jeg sulten igjen. Rart med det.

The day after, I was hungry again. Peculiar.

Underholdt Elisabeth med bad beat-stories under måltidet. Hun elsker det.

I was entertaining Elisabeth with some bad beat-stories while we were eating. She loved it.Senere på kvelden gikk ferden til Hippodrome Casino med en del engelske venner. Anledningen var en memorial-turnering for en pokervenn av dem som gikk bort i sommer. Ifølge de som kjente han var den høylytte, gode stemningen under turneringen helt i hans ånd, og shotte-faktoren var høy (de som noen gang har opplevd et Poker-NM ville fått deja-vu) Craig sin geniale idé om "win a pot, get a shot" slo litt tilbake på han selv. Glad jeg ikke satt på det bordet.

Later, we went to the Hippodrome Casino with some english friends, to play in a memorial tourney for their friend who passed away this summer. It was a real cheerful atmosphere the whole night, and according to those who knew him this was very in his spirit. Craig's genious idea of "win a pot, get a shot" tourned out to backfire a little.

Her er Kate, Toby, Elisabeth, Craig, Sam og Jonas.

Matlysten steg som vanlig med promillen, og fråtsingen fortsatte. Heldigvis var vi med noen lokale, som faktisk visste om en restaurant som, på tross av at den var åpen kl. 03.30, var verdt å besøke. Jeg begynte å innse at denne London-turen skulle vise seg å bli en reinspikka fatcamp.

Suddenly we were hungry again. Peculiar. Luckily, we had some locals to guide us, who actually knew of a restaurant open at 3.30 that was worth visiting. I started to realize that this whole London trip was actually turning into a real fatcamp.


Dagen etter var vi en smule bakfulle og sultne igjen. Rart med det. Så da plukket vi opp telefonen,

A bit hungover the day after, and of course hungry again. So we picked up the phone,

bestillte pizza, og tilbragte resten av dagen i sengen med pizza, poker og Netflix.

ordered pizza, and spent the rest of the day in bed with pizza, poker and Netflix.Nå må jeg bruke dagen i dag på å slutte å være mett, for i morgen står UKIPT for tur. Jeg oppdaterer på Twitter; @H_Montana13

Today I'm trying to stop feeling stuffed from the past few days, so that I'll be ready to play UKIPT tomorrow. I'll be updating on Twitter, @H_Montana13

 

Hello world!

I can say that now because we recently held a staff meeting at Karinkua.blogg.no (with a staff consisting of me, myself and I) where we decided that this little blog-universe needs to be expanded! It's totally unfair for the rest of the world to not be able to follow the life, adventures, and pokers of Karinkua. And some of the meaningless, silly humour of course. (The latter might annoy you after some time, though. Consider yourself warned.) Therefore, we will now run a test-project that involves blogging in English. I have been very comfortable writing in Norwegian, and would go as far as to say that I have been quite entertaining at times, but as all of the inspiring (bullshit?) Instagram-accounts say: Life begins outside of your comfort-zone. The big question is if I can be as entertaining in English? Time will tell, and please send me hate-emails if you think this shit sucks. Then I can bring them up in the next staff meeting at Karinkua, cry a little, decide that the test-project of blogging in English was a total failure, and start blogging in Chinese instead.

I present to you - The staff at karinkua.blogg.no:

So, let's start out with some background basics on me. My name is Karin Bruteig, I'm 25 years old and live in Oslo, Norway with my little dog Fanny. I have a bachelor in real-estate and have, until recently, been working at a real estate-agency in Oslo.

I'm part of a Norwegian poker team called Team Vimennpoker.no, I'm partly sponsored by Pokerstars Norway, and I blog for the Norwegian news site Side3.no. I learnt poker back in 2008, but didn't start to take it seriously until about a year and a half ago. I've had some small cashes in a couple of WSOP-events, EPT-side events and just recently had my best result, finishing 51st in EPT Barcelona. Online I mostly grind small-stakes SnGs, cash, and MTTs, with some bigger tourneys on Sundays.
What to expect on here?

There will be a lot of travelling this Autumn, and if I don't receive too many hate-emails from you people (or bust my bankroll after one month) there will be some (hopefully) entertaining blog-posts along the way. My first stop for a couple of weeks will be London, where I'll be flying out tomorrow (Oct. 4th). In London I'll be playing the UKIPT, a lot of side events to the EPT and maybe try to satellite into EPT main event. On the 17th there will be a Norwegian poker event in relation to EPT London, hosted by Vimennpoker.no, and there will be a bounty on me. You wish you were Norwegian now, right? (and if you are Norwegian, you should definitely join the fun! Check it out here) A lot of my friends live in London, so not only will I invade my friend Elisabeth's apartment (and empty her fridge) for a couple of weeks, but I will also try to ensure that all the other people I know there have many hungover days this October.

Here's Elisabeth and me:


In the start of November I'll be going to Las Vegas with a bunch of other Norwegians to rail my friend Felix Stephensen who's in the November Nine and will be playing the final table of the WSOP. I'm pretty sure that trip is going to be a 10 on the insane-o-meter (I'm a geek)

And so is Felix too (then it's ok, right?):

You can follow me on Twitter: @H_Montana13 (was a huuge Hannah Montana fan when I was younger, like a couple of years ago. Just kidding. Or maybe not) and on Instagram: @karinkua.

Time to pack my bags for London, laters haters!

Karinkua - last woman standing i EPT Barcelona

European Poker Tour Barcelona 2014 er i historiebøkene, og jeg sitter igjen med gode minner, masse lærdom og en aldri så liten slump med euro. EPT Barcelona viste seg å knuse alle rekorder, og main eventen ble den største noensinne holdt på europeisk jord med så mange som 1496 spillere til start.

Jeg kom på 52. plass, og ble med dette beste kvinne og nest beste nordmann etter Markus Garberg. Selv om man alltid skulle ønske at man klarte å karre seg helt til topps, er jeg kjempefornøyd med at jeg kom så dypt, og ikke minst veldig happy med spillet mitt og utviklingen min. Noen som husker at jeg blogget om hvor nerd jeg har blitt? Det lønner seg tydligvis. I dag kommer jeg til å være litt mer pokerteknisk enn jeg pleier her på bloggen, fordi dette er en turnering det er verdt å snakke om, og fordi jeg tror mange av dere som skjønner noe av lingoen kan synes det er interessant å høre hvordan det forløp seg og hvordan jeg tenkte.

Jeg startet å spille på dag 1 B. Bordet mitt var ganske sammensatt, med to spillere jeg anså måtte være profesjonelle, et par middels gode spillere, og ellers et noe lavere nivå på de andre. De føste timene, om ikke hele første dagen, med spill bærer preg av å være dag én av en maratonturnering som går over seks dager. Stackene er veldig dype, og det er ingen grunn til å bygge store potter og dermed øke variansen unødvendig på dag én. Jeg tok det ganske rolig, men løp tidlig inn i et tress med mine to par. Heldigvis ble ikke potten så stor, og mitt valubet på river ble bare synt, så jeg slapp en stor decision og en alt for stor pot feil vei. Jeg satt på bord med Nick Rampone hele dagen, en proff som lager videoer for treningssiden Run It Once og som kom på 22. plass i turneringen. Visste ikke før senere at det var Rampone som satt der, selv om jeg har sett flere av videoene hans, men jeg husker jeg la merke til at han spilte steinsolid. Det er faktisk helt uvurderlig god læring i å sitte så lenge å kunne observere gode spillere, og se hva de gjør i forskjellige spots. Ekstra kult var det han skrev til meg senere (brag!): I was asking Markus about you because I hadn't come across your name or picture or anything before, and I told him how is it possible there is a pretty girl in poker who plays pretty damn well? Haha. I thought you played strong on day 1. You did a good job in particular of putting pressure on preflop with some 3 bets and squeezes. Good run here yourself! Kult å kunne skryte av til dere, men også fint for en som kanskje trenger å få litt mer tro på egne evner rundt filten. Jeg avsluttet dagen med nesten akkurat gjennomsnittlig chipsstack.


(Lina Olofsson, Martin Finger og meg. Hadde heldigvis aldri Finger på bordet mitt)

På dag 2 var bordet mye mer aggressivt og løst. Jeg plukket opp AA ganske tidlig, og bustet en shortstack. Deretter bestemte jeg meg visst for å kjøre på med en 3-barrel bløff i SB mot en button raise fra en ganske aktiv spiller. 3-bettet pre med A3 suit, og han synte meg ned med tredjeparet til river, etter å ha tanket en evighet. Denne hånden har kvernet mye rundt i hodet mitt senere. Bordet traff min range godt, og jeg hadde ikke tidligere blitt synt ned, kun vist gode hender. Bet-sizingen min syns jeg var fin og balansert, og fram til han tanket på river var jeg ganske sikker på at jeg skulle få han av den type hånd han viste seg å sitte med. Eneste forklaring jeg har klart å komme fram til er at han hadde en fysisk tell, for jeg ble faktisk en smule nervøs. Et par hender senere plukket jeg opp JJ og 3-bettet en open fra button. Floppen kom QQ7 rainbow, og button check-callet mitt c-bet. Turn er nydelige J, og jeg fortsetter å bette. Jeg har hånden hvor jeg ble synt ned ganske friskt i minne, og prøver å size betsene mine omtrent likt, samtidig som jeg prøver å se nervøs ut som jeg kanskje gjorde i den hånden. Det funket tydeligvis, for jeg ble check-raiset all in av 7-2! Denne potten var ganske stor, og jeg var ikke lenger like irritert over at jeg ble synt ned noen hender tidligere, da jeg aldri hadde fått så godt betalt for mitt fulle hus ellers.


Rett etter brøt bordet, og jeg ble sittende rett til venstre for Pokerstars-proffen Liv Boeree. Hun var veldig short, og jeg doblet henne opp med min QQ mot hennes AK en gang før hun busta. Ellers var det et ganske tøft bord, og jeg tok det rolig siden jeg hadde ganske god stack og helst ville slippe å bli innblandet i noen store potter med bl.a. Team Pokerstars online proffen DaWarsaw som satt to plasser til høyre for meg, og den østeuropeiske gærningen som satt til høyre for han igjen.Plukket alikevel opp et par greie potter, og avsluttet dagen med litt under gjennomssnittsstack.

På dag 3 var det klart for boblespill. Det var ca. 80 spillere som skulle ut før vi var 239 igjen som ville få betalt. Jeg hadde skikkelig uflyt, og vant nesten ikke en pot før bobla, som var ganske nervepirrende siden jeg satt med 12 BB. Jeg kastet nesten alt i ca. 40 minutter til bobla sprakk og vi var i pengene. Deretter synte jeg et oppspill fra tidlig pos med 99 på button. Noen mener kanskje at jeg burde pushet her, men 10-12 BB er fortsatt en del chips, og et oppspill fra så tidlig posisjon kan fort tyde på en sterk hånd. Jeg ville derfor ta meg en flop, og dersom det var mange overkort i floppen hadde jeg fortsatt muligheten til å legge meg og finne en bedre spot å pushe i. Floppen kom derimot 774, jeg check-raiset all in og fikk syn av AQ. Hyggelig dobling. Fikk en like hyggelig dobling med AA mot nutflush- og hullstraightedrag all in på flop. Essene sto, åpenbart. Resten av dagen mener jeg at jeg spilte mitt absolutte A-game, jeg fant roen og jeg tok ned en del gode potter. Følte at jeg fikk et godt table image og aldri så lite fear-equity etter å ha fått noen gode hender til showdown og satt en del press preflop. Tapte en ganske stor pott mot slutten i en flip mot en shortstack, samt en litt mindre pott hvor jeg løp inn i hus med mitt tress, men avsluttet alikevel dagen med ca. 40 BB.


På dag 4 begynte det virkelig å dra seg til, og det var kun 106 spillere igjen. Dagen startet bra, og jeg bygget meg greit opp. Etterhvert som shortstackene røk kom det inn flere gode spillere med sine berg av sjetonger, og ting var ikke like gøy lenger. Særlig Dominik Panka, som kom inn som supershortstack, skulle vise seg å bli en skikkelig plage å ha på bordet etter at han vant hver flip, samt noen 30/70 situasjoner (i hans disfavør altså). Han var ikke glad i å folde, og jeg husker særlig en pot hvor han synte min midtpos-open fra BB. Jeg hadde 99, og floppen kom 10-8-X rainbow. Jeg c-better litt over halv pot, han syner. 2 på turn, jeg fortsetter å beite, han syner. Landet dame eller noe på river, det går check-check, og han mucker. Ble en ganske fin pot der, men det skulle bli siste store jeg fikk på en stund.

Fikk etterhvert chipleaderen rett til venstre for meg, og livet mitt ble vanskelig å leve. Ble hamret på av han hver gang jeg prøvde å åpne, og måtte bare tighte til. Det er dessverre ikke så lett når man ikke får noen spillbare hender eller gode spots, og jeg ble etter hvert nødt til å prøve å ta ned noen potter alikevel. Åpnet med QJ suit fra midtpos (tror jeg) og ble 3-betta av chippien til venstre (forøvrig en meget kapabel polsk spiller) som gikk til nesten 70 k. hvis jeg husker riktig. Med ca. 580 k i stacken går jeg til 160 k., kun for å bli bulldosa over med et 5-bet push. Da var det bare å rive seg i håret og kaste mens jeg mumlet ukvemsord til megselv.


Thor: "Nå må du ikke bløffe så mye da, jenta mi" Karin: "Neida, Thor, skal bare inn å 4-bet/folde QJ og litt sånt. Dette går veien skjønner du"

Jeg begynte å bli småshort, og ble etter hvert flyttet til TV-bordet. Etter å ha kastet en evighet plukket jeg opp KJ i ganske tidlig pos. Med tanke på at jeg ikke hadde spillt en hånd på evigheter, og at jeg åpnet i tidlig pos, tenkte jeg at jeg ville få mye respekt for denne raisen og at de andre tenker at rangen min her er 10-10/AQ og bedre. Fikk syn av blindene, bl.a. Panka i SB. Floppen kom lav med flushedrag, og jeg c-bettet. Noe jeg i retrospekt ikke er veldig happy med, for jeg better inn i to stykker med air, og med mindre de setter meg på en monster er det ikke mange hender jeg får av her. Samtidig har jeg lite i stacken. BB legger seg og panka syner. Tror turn var en nier eller noe. Det går check-check, og på river kommer det et ess, samt at flushen fyller. Jeg tenker at dette egentlig var et veldig godt kort for meg, for det er veldig sansynlig at jeg har AQ/AK her, og derfor kan få Panka av alle hender som ikke slår dette. Jeg better ut litt under halv pot, så det skal se ut som et valubet, men får litt deja vu når jeg kun blir møtt med en all in i fleisen. Da var det bare å rive seg i håret og kaste mens jeg mumlet ukvemsord til megselv. Satt med 10 BB og lette etter en hånd å pushe med da jeg plukket opp AK og øynet et håp. Med raise fra Panka og reraise fra button var jeg ihvertfall sikker på å få et syn, men jeg var ikke så veldig skremt av dette da dynamikken på bordet og de to imellom kunne tilsi at det var videre ranger ute å gikk enn bettingen kanskje skulle tilsi. Jeg fikk det på, og fikk syn av Pankas AA og buttons JJ. Elsket livet, rev meg i håret (neida, jeg var jo på tv! Men gjorde det senere, altså) og mumlet noen ukvemsord til megselv før jeg tok bena fatt og tuslet av scenen.


Kort oppsummert er jeg for det meste fornøyd med eget spill og prestasjon, selv om det alltid er hender man kunne spilt annerledes og feil man gjør på veien. Tror allikevel aldri jeg har spilt en turnering hvor jeg har lært så mye over 4 dager som jeg gjorde i Barcelona, og jeg tror heller ikke jeg overdriver når jeg sier at jeg har blitt en bedre spiller etter dette.


Til venstre for meg her sitter han som vant turneringen. Han hatet fortografene og det å være på Tv-bordet, og var ikke redd for å si ifra om det. Noterer meg også at han vant i samme outfit som han hadde på dag 4. Minst 3 dager i samme outfit altså. Men må si jeg forstår det litt da, den joggedressen var jo utrolig kul.

Siden jeg ble beste kvinne i turneringen ble jeg intervjuet av Pokerstars Tv senere på kvelden. De lagde også en feature på meg som kommer til å komme med i episodene fra Barcelona når disse blir sluppet.

Og dere! Jeg har blitt overveldet av massiv støtte mens jeg spilte, og gratulasjoner etterpå. Det var skikkelig hyggelig, og jeg må si det norske pokermiljøet (og dere vanlige vennene mine da, dere er ikke glemt) er noe for seg selv. Se, her får dere et hjerte fra meg: <3


Ps. Del gjerne meninger om hendene i kommentarfeltet.

Baluba i Barcelona

Vi er godt inne i pokerfestivalen i Barcelona, med både Estrellas Poker tour og Barcelona Cup bak oss. Ikke noe dypt run for meg i noen av dem, men en god prestasjon av Endre Sagstuen som endte på en 12. plass i Estrellas. Well played!

En annen prestasjon det står stor respekt av er Morten Kleins 7. plass i superhighrolleren. Feltet han møtte her er et av de aller tøffeste man kan møte, så vi var ganske stolte av Morten på railen selv om det dessverre ikke holdt helt inn når han møtte AA med sin AQ.

I dag har jeg spillt dag 1 b av EPT main event og er videre til dag 2 med 40 100 i stacken, rett under average. I morgen kl. 12 spiller vi 50/400/800, og du kan følge streamen på pokerstars.tv samt liveupdates på vimennpoker.no.

Jeg gar masse gode historier fra de siste dagene i Barca, men de sparer jeg til et litt mer utførlig reisebrev når jeg kommer hjem. Dere skal alikevel få noen bilder fra de siste dagene.

Elisabeth, meg og en fyr som sovnet før avgang fra Oslo (i bakgrunnen)

Vi har vært på gatefestival

Dette var det beste bildet fra Pokerstars-middagen. Nuff said. Følg meg på twitter for updates fra dag 2 i morgen. @H_Montana13.

Følg meg i Estrellas Poker Tour og vinn!

Om noen få dager, nærmer bestemt lørdag, setter jeg snuten mot Barcelona og Pokerstars Estrellas Poker Tour. Den vil jeg spille som en del av Team Vimennpoker.no og Pokerstars Norge, i likhet med Ørjan Skommo. Estrellas tar plass ifb. med European Poker Tour Barcelona, og det er lagt opp til en uke full av pokeraction og morro, med tusenvis av spillere fra hele verden.Estrellas er en 1100-euros turnering hvor det er forventet et massivt deltakerantall. I fjor var det nesten 1800 spillere, og i år vil jeg tippe det blir godt over 2000 (tror det er noe sånt som 60 nordmenn som tar turen, det er gøy!)

Jeg vil dele litt spenning med dere, mine kjære lesere, og samtidig gi dere sjansen til å vinne en skikkelig fin pokerpakke fra Pokerutstyr.no til en verdi av kr. 1 200,- Pakken inneholder bordplate, 500 sjetonger, og alt annet stæsj dere trenger for å spille poker hjemme. Her kan du se pakken, samt alle de andre fete pokerproduktene som Pokerutstyr.no tilbyr.
Det eneste du trenger å gjøre er å tippe hvilken plassering jeg får i Estrellas Main Event.

Den som kommer nærmest vinner pakken, og dersom flere skulle ha tippet riktig vil jeg foreta loddtrening mellom disse. (i fjor kom jeg på 79. plass)

Skriv svaret på Twitter; @H_Montana13 med hashtag #heiakua. Jeg starter å spille søndag 17/8 kl. 12.00, og tar imot svar helt frem til det. (jeg godtar også svar i kommentarfeltet dersom du ikke har Twitter, men da må du legge igjen mailadresse)

Du kan følge turneringen på vimennpoker.no, ved å følge meg på Twitter @H_Montana13, eller ta en titt på disse hashtaggene for updates fra de norske:

#pokerstarsno

#estrellasnor

#vimennpoker

Og dere! Jeg kan melde om gode vinnersjanser i denne konkurransen!

Konkurransen er sponset av pokerutstyr.no.


 

Kuas guide til poker for dummies del 2 - Det norske pokerforbudet

I første del av denne serien argumenterte jeg for at poker er et tankespill basert hovedsaklig på ferdigheter, og ikke flaks. Jeg viste til flere studier som underbygger dette, jeg skrev at poker er anerkjent som tankespill i IMSA (International Mind Sports Association) og  litt om hvor mange nordmenn som faktisk spiller poker i Norge. Hvis du ikke fikk med deg første del kan du lese den her.

Det er i dag ulovlig å spille poker om penger i Norge. Dette har bakgrunn i at poker i henhold til norsk lov er definert som lykkespill, og det følger av lotteriloven at det er forbudt å avholde lotteri uten tillatelse. Det finnes også en bestemmelse i straffeloven hvor det framsettes forbud mot lykkespill. Bestemmelsen med bakgrunn i straffeloven har dog vært omtvistet i det norske rettsaparat, og det ble i 2013 avsagt en dom i lagmannsretten der det framkom at turneringspoker ikke omfattes av denne paragrafen. Geir Egholm fra Drammen var tiltalt etter straffeloven for å ha arrangert en pokerturnering med forholdsvis lav innsats, og ble først dømt i tingretten, før han anket saken videre til lagmannsretten. Lagmannsretten kom til at tilfeldighetsmomentet hadde en underordnet betydning i poker, og at Egholm derfor ikke kunne straffes etter straffelovens §383, som forøvrig lyder slik:

§ 383. Den, som paa offentligt Sted foranstalter eller yder Husrum til Lykkespil, straffes med Bøder eller med Fængsel indtil 3 Maaneder.

Den, som paa saadant Sted deltager i Lykkespil, straffes med Bøder.

Istedetfor Inddragning af det vundne Udbytte kan Retten bestemme sammes Tilbagebetaling.

Som offentligt Sted betragtes ogsaa sluttede Foreningers Lokaler, naar enten Lykkespil indgaar i Foreningens Formaal, eller som Regel enhver eller enhver af en vis Stand, Næringsvei eller lignende kan opnaa Optagelse der, eller der erlægges særlig Betaling for Deltagelsen i Spillet.

Hele dommen kan du lese her. Her finner du en av mange omtaler av saken i norsk presse.

Geir Egholm under Vi Menns pokergalla i februar:Vi har de senere år kunnet se lignende dommer i våre naboland, blant annet Sverige, og det er absolutt et steg i riktig retning for å få avkriminalisert poker, samt for å få bredere aksept for en misforstått tankesport. Dommen har med andre ord vært en milepæl for alle de 331.000 nordmenn som spiller poker.

Flere har begynt å få øynene opp for at det norske regelverket som berører poker er basert på et feilaktig grunnlag, da det tar utgangspunkt i at poker er et lykkespill. Derfor har det begynt å skje en hel del politisk etter at vi fikk ny regjering, og i vinter ble Lotteritilsynet gitt mandat av Kulturdepartementet til å utarbeide forslag til nytt regelverk for turneringspoker. Departementet har utarbeidet dette høringsbrevet som skal behandles på stortinget i løpet av høsten.

Selv om dette også er et stort steg i riktig retning, er mange norske pokerinteresserte skuffet. Forslaget er voldsomt smalt, da det kun åpner for noen veldig få turneringer i året ifb. med Norgesmesterskap. Videre er det strenge begrensninger ifh. til hvem som får arrangere turneringene og hvilke pokervarianter som tillates. Mange reagerer også på at det er lotteritilsynet som har fått mandat til å utarbeide høringsforslaget, da dette tyder på at man enda ikke har anerkjent poker som en tankesport. Jeg syns likevel vi bør ta imot forslaget med åpne armer, og se på det som ørliten start på et fremtidig lovverk som forhåpentligvis yter spillet, og menneskene som har det som hobby eller profesjon, den rettferdigheten det fortjener.

Hvis du også synes at pokerforbudet må oppheves, bør du melde deg inn i Norsk Pokerforbund. Det er særlig viktig å støtte opp om forbundet nå som regjeringen er på gli, og de gjør en viktig jobb på vegne av mange pokerinteresserte i Norge. Her finner du nettsidene deres, og her er deres uttalelse om lotteritilsynets forslag til ny lovgivning.

Her er er Sigurd Eskeland, pokerspiller og leder i Norsk Pokerforbund:

Pokerinteresserte går en spennende høst i møte, og det kan se ut til at vi for første gang vil kunne spille NM i Poker på hjemmebane (Per Sandberg går så lang som å garantere det), et mesterskap som de siste årene har blitt avholdt i Dublin. Hvis du ikke har hatt gleden av å delta der enda, kan jeg fortelle deg at det er litt av en folkefest, med noe sånt som 1500 nordmenn samlet i litt over en uke. I neste del av serien vil jeg fortelle mer om denne poker- og folkefesten, samt gi noen tips til hvordan du kan lære deg å spille (dersom du ikke allerede kan det)

En liten smakebit fra NM i april: Her er tidligere Norgesmester i Heads-up poker Eirik Rud Iversen med Triana og meg.Og her er TV-bordet fra jenteturneringen under samme NM, fra venstre ser du Triana Iglesias, Torunn Smestad (litt skjult), Aylar Lie, meg, Elisabeth Hille, Linni Meister og Katja Spillum. 

Kuas guide til poker for dummies - del 1

De som ikke har særlig kjennskap til poker sitter ofte med et inntrykk av at det dreier seg om ren gambling, og at poker er et lykkespill på linje med lotto og blackjack. Dette er helt feil. Selv om poker er et spill som har elementer av flaks, er poker klassifisert som et tankespill på linje med sjakk og backgammon. Poker ble anerkjent som tankespill av Det Internasjonale Tankesportforbundet, IMSA, i 2010, og det er senere gjort flere studier som underbygger dette. Her er link til én av studiene: "Poker Superstars - skill or luck" og her finner du link til en studie fra Universitetet i Bergen som viser at poker er at av de tryggeste spillene med hensyn på spilleavhengighet. Mats Ulshagen har også skrevet en meget god artikkel om poker og flaks på vimennpoker.no.


(Foto: vg.no)

Har du noengang hørt om en profesjonell Lotto-spiller, eller noen som reiser verden rundt for å spille på spillemaskiner mens de lever det gode liv? Ikke jeg heller. Derimot finnes det mange profesjonelle pokerspillere, haugevis med strategi-bøker, coachingsider på web, forum med endeløse sider av strategi-diskusjon osv.En venn av meg, Ola Amundsgård utfordret i vinter samtlige stortingspolitikere til å spille poker mot han over 10 000 hender, for å vise at poker er et spill basert hovedsaklig på ferdigheter og ikke flaks. Utfordringen gikk ut på at dersom politikeren slo han over alle disse hendene ville han bla opp 1.000.000 norske kroner av egen lomme til denne personen. FrP-politiker Erlend Wiborg tok utfordringen, men endte opp med å måtte gi seg etter kun én dags spill, da han innså at han var sjanseløs. Mer om det kan du lese her.


(Foto: Privat/erlendwiborg.com)

Spilleproblem

Det finnes selvfølgelig også fallgruver ved poker, da det tross alt er et spill om penger og i noen tilfeller vil tiltrekke seg mennesker som har et spilleproblem og som spiller for mer penger enn de har råd til å tape. Som studien jeg linket til viser, er alikevel poker et av de minst "farlige" spillene i denne sammenheng, og har fått et mye mer negativt rykte i Norge enn det fortjener. Det bør nevnes at ifølge statistikk fra hjelpelinjen for spilleavhengige, gjaldt kun 61 av henvendelsene de mottok i andre halvår av 2010 poker. Med 331 000 pokerspillende nordmenn er dette et meget lavt tall (kilde til tall senere i artikkelen). I Norge er det dessuten forbudt å spille poker om penger, da det er klassifisert som lykkespill (dette er et regelverk som holder på å mykes opp, noe jeg skal komme tilbake til i senere artikler). Dette forbudet vil jeg sammenlikne med f.eks. alkohollovgivningen; skal vi forby alkohol fordi det er noen mennesker som vil misbruke det? Jeg tror de fleste vil svare nei på dette spørsmålet.

Folkesport

Mange er ikke klar over hvor stort poker er i Norge, og hvor mange nordmenn som anser dette som sin hobby. Ifølge en undersøkelse du kan lese mer om her, oppgir 21 % av de spurte i aldersgruppen 15-24 år at de spiller poker, og det fremkommer videre at totalt 331.000 nordmenn spiller poker. Kan ikke dette kalles folkesport, så vet ikke jeg. Utenom om det rent spillmessige er det også et sosialt aspekt; man treffer folk i alle samfunnslag, aldre og av begge kjønn, og alle stiller med samme utgangspunkt uavhengig av dette, samt eventuelle fysiske begrensinger. Se bare på Eirik Rud Iversen, en veldig god venn av meg, som sitter i rullestol grunnet medfødt beinskjørhet. Han er tidligere norgesmester i Heads Up-poker (én-mot-én), en meget god pokerspiller som har gjort dette til sitt levebrød. Her kan dere se en artikkel om Eirik, laget av TV2 under NM 2014. I likhet med meg har Eirik mange av sine beste venner i dette miljøet, noe som jeg er helt sikker på har beriket hans liv like mye som det har gjort mitt, og garantert mange fler med oss.

(Erik Rud Iversen, Thor Hansen og meg under Feeroll-NM/Vi Menns pokergalla i februar. Ikke akkurat en homogen gruppe mennesker, eller hva?)

Med dette håper jeg å ha fått oppklart vanlige misoppfatninger om poker, og i de neste delene av denne serien vil jeg skrive litt om forbudet mot å spille poker om penger, NM i Poker, Norsk Pokerforbund, samt hvordan du kan lære deg å spille selv.

 

Sin City og jenter på rommet - recap

I skrivende stund er det nesten en uke siden jeg kom hjem fra Vegas, jet-laggen har roet seg, leveren er tilbake til sitt gamle jeg og WSOP 2014 er i historiebøkene (med unntak av finalebordet som spilles i november). Turen sto til en sekser på terningen, og jeg har nå brukt den siste timen på å gå igjennom bilder fra to ukers strabaser i Las Vegas. To ting slår meg: 1. Jeg må seriøst begynne å bruke et ordentlig kamera. 2. Vi hadde det sykt fett.

Den første uken hadde jeg med meg mine to "sivilie" venninner (sivilie, som i non-poker friends) Ida og Stephanie. Her er hele trekløveret fra pool-party på Hard Rock:Vi bodde på Aria, og koste oss gløgg. Faren til Eirik hadde vært så grei å få tak i billetter til Cirque Du Soleil showet "One" - et helt show dedikert til Michael Jackson og hans hits. Da dette var tredje gang jeg var i Vegas, har jeg allerede fått med meg mange av disse showene, men vi klarte ikke å få biletter til "One" i fjor. Dette showet tok virkelig kaka, må være det beste jeg noengang har sett. Etter showet ble det som seg hør og bør en veldig hyggelig middag. Her er Leif Eddy, faren til Eirik. Makan til hyggelig fyr.Og her er Eirik (med entourage, Ida og meg) fra vi var på pool-party i huset som trønder-gutta hadde leid:

Ida koste seg også på poolparty:Samme gjorde Yngve, som hadde bestemt seg for å teste ut akademiker-looken. Yey or ney?

Espen, som var utsendt av Vimennpoker.no for å dekke poker-VM, koste seg også i poolen med sin tidligere vanntette telefon. Den ble hevet i poolen så mange ganger at baksiden sprakk og da var den plutselig ikke vanntett lenger. Tough luck!

På tross av diverse pool-parties og gode middager forsøkte vi å leve litt sunt. Dette varte i ca. 4 dager, da gikk det mye i Quest-proteinbarer:Og et par økter på treningssenteret, hvor vi var så heldige å få selskap av verdensmesteren i photobombing som jeg har valgt å døpe Ronny. (tror ikke det var det han egentlig het altså)

Ble jo selvfølgelig gamlet litt også:

Toro var med, og da de spurte meg om legitimasjon var han så behjelpelig å svare dealeren: "She's my daughter!" Utrolig nok funket det ikke, men heldigvis hadde jeg med passet mitt så vi fikk spille videre.Den 3. juli reiste mine kjære sivilister fra meg, og jeg flyttet inn på rommet til Elisabeth Hille, et par etasjer ned på Aria. Samme dag var det klart for den årlige norske festen, som jeg i år hadde tatt på meg å arrangere, da Frode Fagerli som vanligvis gjør dette ikke hadde tatt turen i år. Ble litt stress, da ting ble gjort på kort varsel, men det viktigste er jo å få folk samlet og det klarte vi!

Her er Kim fra Betsson, Henrik Tollefsen, Anders Meli og Lotto-Martin. Ved baren da, seff.

En gjeng blide bergensgutter hadde også tatt turen, til tross for at de skulle fly hjem kun noen timer senere. Kreds!

André inntok tidlig baller-posisjonen i sofaen. Dro du noen damer med dette, André?

Elisabeth og jeg prøvde å gjemme oss bak megadrinkene våreOg jeg skrøt av muggene mine til alle som ville høre påFesten fortsatte ute på Drais, et av Las Vegas' nyeste utesteder. Her er bildene enda mer blurry en før, grunnen til det kan du bruble over sjæl.

Felix og André i storform:


Her er et litt finere bilde av Felix fra da jeg ba han om å ta bilde av Elisabeth og meg. Ifølge han er det obligatorisk å ta selfie først:

Alle barna hadde det gøy...

...untatt Ørjan?


De neste dagene ble det litt spilling, og jeg cashet i Little One For One Drop turneringen. Ikke noe kjempescore, men pluss er pluss.Spilte litt cashgame:Og hang en del med Mikke Mus-klubben; Even (Mikke-mus mannen), Elisabeth, Yngve og meg. Her er vi på Sushi samba på Palazzo.

Kvelden fortsatte på casino med bl.a. craps, hvor dealeren søkte om medlemsskap i Mikke Mus-klubben, men ble avvist pga. mangel på awsomeness.

En av mine siste kvelder tilbragte vi på en off-strip restaurant med trønderne, samt wannabe-trønderen Henrik. Fantastisk mat, men ikke like lett å få taxi tilbake til Aria.

Vi ble derfor med hjem til trønderne for å vente på taxi her. Det tok forever, se bare her:Her er litt ymse bilder fra resten av turen:

Eirik og John Arne klare for å spille main event:I USA har de enorme pølser. Jeg var heldigvis så elskverdig å hjelpe Eirik med denne.Amerkianere klarer heller aldri å stå på riktig side av rulletrappen. Syns rulletrappregler bør få plass i pensum på amerikanske skoler.

Her spiller jeg satelitt til Main Event. Gikk åpenbart ikke veien.Og her er en random selfie av meg under pausen i Little One Drop. Narsissismen lenge leve!

Har dere forresten noengang sett noen bli så glad for en pils?

Han her skal jeg ringe neste gang jeg er i USA:

Og hvis du ikke er så heldig som meg, som fikk tilbringe to uker med jenter på rommet, kan du alltids ringe dette nummeret.

Avslutter denne kavalkaden med dette bildet, og for the record så vant jeg ingenting. Skal visst være ganske vanlig det på disse spillemaskinene.
Felix Stephensen - på finalebord i verdens største pokerturnering!

Natt til i dag tilbrakte jeg sittende i sengen med dobbelt sett av Ipader på fanget - på den ene oppdaterte jeg Twitter ca. hvert minutt, og på den andre gjorde jeg det samme med Pokernews.com og Vimennpoker.no. Grunnen til dette var at min gode venn og pokerspiller Felix, som jeg for ikke så mange dager siden sa hadet til i Vegas da jeg forlot byen, var blant de siste 27 spillerne i WSOP - World Series of Poker - Main Event, også kjent som VM i poker.

De hadde spilt ned til 27 spillere fra 6683 gjennom seks lange dager, og var nå klare for siste spilledag for denne gang hvor de ville spille ned til The November Nine - finalebordet i verdens mest prestisjetunge pokerturnering. Navnet November Nine kommer av at disse ni vil møtes til dyst i november, og vil spille fram til det kun gjenstår èn person som kan anse seg som verdensmester i turneringspoker og ta med seg $10 000 000 i samme slengen. Ikke så rart at jeg satt oppe med Ipadene mine hele natten, eller hva?

Det var ulidelig spennende flere ganger, og jeg tok meg selv i juble høyt hver gang Felix vant en pott eller doblet stacken sin. Hunden min som lå og snorket ved siden av meg skvatt like mye hver gang. Unnskyld, Fanny.

Da morgenen kom var jeg nødt til å dra på en befaring, det første jeg gjorde da jeg kom ut derifra var selvfølgelig å oppdatere Twitter, Pokernews og Vimennpoker.no, hvor jeg ble møtt med den fantastiske nyheten om at Felix hadde klart det- han nådde finalebordet og er en del av November Nine 2014! Det var uvirkelig og fantastisk, og jeg fikk faktisk aldri så lite gåsehud på armene. Facebook og Twitter eksploderte, og plutselig var det i alle norske medier, også. Dette er fantastisk stort for Felix, for oss som er venner av Felix og for hele Pokernorge. Jeg tror faktisk det er vanskelig for dem som ikke er involvert i poker å forstå hvor stort dette er.Kun én gang før har vi hatt en nordmann på et finalebord i WSOP Main Event, men det var helt tilbake i 1997 - før den store pookerboomen i 2003, som gjorde at denne turneringen vokste seg så stor som den er i dag. Dermed kan ikke prestasjonen fra 1997 sammenlignes med Felix' prestasjon i natt - ikke var det samme massive feltet i 1997, ei heller det høye nivået på spillerne som Felix i år har klart å navigere seg igjennom. Den eneste prestasjonen i nyere tid som i det hele tatt kan sammenlignes med dette, er da Elisabeth Hille kom på 11. plass i 2012, en rekord Felix nå har tangert. JEG ER SÅ STOLT!!

Her kan dere se intervju med Felix gjort av Pokernews.

(her er Felix som tok seg en liten chat med fotballspiller og kjæresten til Shakira, Gerard Piqué under WSOP)

Felix har ikke spilt mye store live-pokerturneringer, han trives best med å spille PLO (firekorts-poker) cashgames fra sin base i London. Han spilte WSOP Main event i fjor også, uten noe cash, men vi hadde masse gøy i de ukene vi var i Vegas. Blant annet et par uforglemmelige nach på Deal or No Deal-spillemaskinen på Venetian. (her finner dere innlegg med link til video fra en av Deal or No Deal-nachpielene i fjor) Jeg syntes vi burde få til dette i år også, og maste litt på Felix da han først sa at han var usikker på om han skulle ta turen over dammen i år. Det var visst et eller annet problem med å få ut fingeren, men den 26. juni skrev Felix at fingeren var ute, og han var på vei til Vegas - noe som skulle vise seg å bli profitabelt. Dette er fra norske middagen i Vegas i fjor:

Finalebordet spilles 10. og 11. november i Las Vegas, en happening jeg bare ikke kan gå glipp av. Dermed går altså turen til Vegas i november. Har på følelsen av at det kan bli en stor og høylytt norsk rail, det fortjener Felix! Her skal det heies fram til seier og manes fram gode kort!

Her er et par bilder, type episke, fra da Felix og jeg hadde to-manns cupcakenach i våres en gang. Jeg klarte å knipse to blinkskudd av cupcakemonsteret mens han satt og nøt herlighetene, og la ut denne facerapen (med bildene obv) som ingen skjønte var en facerape, noe som gjorde det hakket mer magisk:

Felix Vincent Stephensen: "Ahh elsker cupcakenach alene ass <3 si ifra hvis noen vil joine!!"Da gjenstår det bare å gratulere Felix uendelig mye, og å glede seg til november.

Før den tid står for min del Estrellas Poker Tour i Barcelona for tur om bare litt over en måned, hvor Felix nettopp sa at han også har tenkt seg for å spille EPT. Deretter har vi UKIPT og EPT i London, på Felix' hjemmebane hvor jeg regner med han stiller. (Hvis du også vil til Barcelona for å spille Estrellas finner du fortsatt satelitter på Pokerstars!)

Gleder meg forresten veldig til Barcelona, se så hygge vi hadde det i fjor: (her er det mye gode pokerspillere samlet rundt et bord! Fra venstre: Mads Åmot, Magrethe Løvbrekke, Jonas Gjelstad, Felix, Åge Ravn, Ola "Odd_Oddsen" Amundsgård, meg, Stefan Kjerstad, Ole-Kristian Nergård og Martin Bruteig)
Till then: VAMOOO!!!

I <3 Vegas

De første to turneringene gikk ikke min vei. Etter p ha bustet fra monsterstack og ladies event har det blitt shopping, ørlitegranne festing og til slutt et nytt forsøk i Little One for one drop-turneringen. Etter en skikkelig rollaercoaster-dag ved filten endte jeg på 12150 i stacken ved dagens ende. Spiller dag 2 i morgen, fredag. I kveld er det den norske festen, og jeg har lovt megselv å ikke ta den helt ut med hensyn til morgendagen. I dag forlot mine "sivile" jenter meg, og jeg har flyttet inn på rommet til Elisabeth Hille. Hun hadde det ryddigste hotellrommet jeg noengang har sett. Tror ikke hun visste hva hun gikk til da vi ble enige om å dele rom, jeg er jo ikke vant med å kunne se hotellrom-gulvet etter én dag.

Som en gave fra meg skal dere få en liten bildekavalkade fra de siste dagene, så kommer det en mer utførlig oppdatering fra dagens norske fest i morgen.

Fikk med oss en uteligger hjem. Eller bare Ida som hadde litt vonde sko en kveld?

Gikk bak Greg Raymer på vei inn til Rio. Luktet skikkelig promp.

Pool-party hos trønderne. Eirik 'Hefner' Rud Iversen koste seg.

Koste seg på buffet gjorde han også

Dårlig flyt

Hatt en dårlig start på oppholdet pokermessig, uten noen casher i de to wsop-turneringene jeg spilte, ladies event og monsterstack-eventen.

Har alikevel kost oss masse, vært ute en del:

I går var vi på poolparty. Jeg tror det var gøy. Våknet opp med en svær torne i lillefingeren, blåmerker og noe som kjennes som et forstuet håndledd. Jeg MÅ jo ha hatt det gøy i går.

I dag skal vi på Cirque de Soleil "One" med Eirik og pappaen hans, Leif Eddy. Gleder meg!

Hei Vegas!

Klokken 01.30 Vegas-tid landet vi endelig etter det som kjentes som en jorden rundt-reise. Nakken verket etter mye rare sovestillinger på diverse fly, bena var på størrelse med tømmerstokker, men humøret var på topp alikevel, for vi var jo framme i Vegas! På vei fra flyplassen til hotellet stoppet vi innom Rio så jeg fikk regget til dagens Monsterstack-turnering. Den var som forventet superpopulær, og hadde fyllt seg helt opp slik at de hadde satt opp hele to nye start-puljer. Jeg fikk plass i nr. 2, og skal derfor ikke spille før kl. 19.20 i kveld. Helt ok, da får vi opplevd litt av byen i dag. I skrivende stund er kl. 11, vi har trent og drukket kaffe, og hvert øyeblikk bærer det ut på Outlet-senteret for litt shopping.

Veldig god mat hos KLM!

Stephanie hadde også litt vondt i nakken i dag

 

Kua er superopplagt etter 24 timers reising

Måtte jo snappe at vi trente. Ække noe vits å gå på treningssenteret hvis du ikke kan skryte av det på sosiale medier, liksom.

Estrellas Poker Tour & EPT Barcelona - EPT nr 100 og konkurranse

Det er alltid litt tungt å komme hjem fra sommerferie og skulle ta fatt på hverdagen igjen. For min del blir det å lande i Oslo etter et langt opphold i Vegas litt antiklimaks, men hvis man har noe annet gøy å se fram til om ikke alt for lang tid er det mye lettere. Og det har jeg! Kanskje du også?

Den 16. august er nemlig kortene i luften på Casino de Barcelona, når Estrellas Poker Tour markerer starten på en pokerfestival av dimensjoner i Barcelona. Eventet fortsetter fram til 27/8 med masse sideturneringer, EPT Superhighroller og EPT Main som starter 21. august. Barcelona er forøvrig et av de aller mest populære stoppene på European Poker Tour, og i år feirer turen her sitt stopp nr. 100, noe som definitvt vil merkes.

Estrellas Main Event har en buy-in på 1 000 euro, og tiltrakk seg i fjor hele 1798 spillere, inludert megselv (dette var faktisk rekord for en 1k turnering utenom WSOP). Denne turneringen er midt i blinken dersom du har lyst til å prøve deg på en litt større, internasjonal turnering, kanskje for første gang. Nivået er på ingen måte avskrekkende, da majoriteten av deltakerne er spanske hobby-spillere. Ikke et vondt ord om spanjoler altså, men de er ofte greie å hanskes med rundt filten. Dessuten er strukturen god, og omgivelsene en klar sekser på terningen.

(meg under EPT Barcelona i fjor. Og ja, det var kaldt på casino)

Konkurranse

I år kommer det til å bli en haug med nordmenn som tar turen, blant annet fordi Pokerstars har kjørt kampanjen "Stjerner i Barcelona", som lar åtte nordmenn kvalifisere seg til Estrellas. Denne kampanjen er nå over, men du har fortsatt muligheten til å kvalifisere deg på Pokerstars, som kjører satelitter flere ganger om dagen. I tillegg vil jeg dele ut en billett til en 55 $ satelitt, med en pakke garantert i prizepoolen.

For å vinne må du svare på følgende, enten i kommentarfeltet eller på Twitter med hashtag #karinkua og #pokerstarsno:

Hvor mange spillere var det i Estrellas Main Event i fjor?

Husk å skrive ditt nick på Pokerstars.

For min del står nå Las Vegas for tur, og det er kanskje på tide å begynne å pakke kofferten. Jeg reiser tidlig onsdag morgen, og skal spille første turnering torsdag, som er Monsterstack-eventen med buy-in på 1500 $.

Kan love reiseblogg!

Husk også å følge med på Twitter; @H_Montana13 og Instagram: @karinkua

Bad beats og barna i Afrika

I dag har jeg tenkt litt på bad beat-stories, hvorfor de er så dørgende kjedelige å høre på og hvorfor vi har så stort behov for å fortelle om de til folk (kjenner trangen iblant selv, men prøver som regel å stå imot. Har dog lært meg at det er en fin måte å avslutte en samtale på med noen du egentlig ikke har så lyst til å snakke med, for de fleste blir ganske uintressert i å fortsette en samtale med deg hvis du drar bad beat story etter bad beat story).

For uinvidde kan jeg opplyse om at en bad beat i poker er når du enten taper en pot hvor du var matematisk storfavoritt, men motspilleren treffer en av få "outs", eller når du taper en pot med en veldig bra hånd, mot en enda bedre hånd. Dette er alltid kjipt, men alikevel en del av spillet og noe som skjer alle en gang iblant.

Typisk bad beat (sjekk uttrykket til Gill):

De fleste blir frustrerte når de blir bad beatet, særlig hvis det gjør at de ryker ut av en stor turnering, og det må være kunne være greit å nevne det en gang for så å være ferdig med det. Kortene får man ikke gjort noe med uansett, så det gjør ingenting positivt hverken for degselv eller omverden å fortsette å gnåle om det. Noen kan nok finne på å skryte på seg en bad beat story eller ikke fortelle hele sannheten fordi de spilte en hånd dårlig, og røk ut av turneringen.

Det skal jeg faktisk innrømme at jeg til en viss grad har gjort sjæl, da jeg røk ut av en 1K event i WSOP i sommer (hånden spilte segselv, så jeg vil ikke si jeg gjorde noe feil, men det var alikevel ingen bad beat). Vi var kommet godt inn i pengene og jeg var småshort. Pushet med QQ og møtte KK, hvor KK naturligvis er storfavoritt. Begge floppet set, noe som i denne situasjonen er helt irrelevant, annet enn at jeg kunne fortelle senere at jeg røk med set mot set. Det var litt deilig da.

Neste gang du får lyst til å whine over en bad beat story til gud og hvermann; tenk på barna i Afrika. Eller ofrene for tsunamier. DET er bad beats det!

Fortell heller om dårlige spill du har gjort så jeg kan le av deg, eller kanskje tilogmed lære noe.

[polldaddy poll=7970835]

 

Dårlig glid, fest og poker i bikini

20140410-210259.jpg

Ladies eventen endte brått med en 14. Plass, etter at jeg hadde klarte bygge meg opp til average stack ved å spille mange små potter. Siste hånden plukket jeg opp QQ, hvorpå jeg endte all in pre og møtte AA. Tungt, med tanke på at jeg hadde spilt veldig god poker lenge og hadde en god flow. I ettertid ser jeg at jeg burde vurdert sterkere å kaste denne hånden, men det er det ingenting å gjøre noe med nå.

Her er noen av de flotte chicksa jeg spilte med:20140410-210415.jpg

20140410-210458.jpg

20140410-210510.jpg

20140410-210531.jpg

20140410-210548.jpg

20140410-210607.jpg

20140410-210628.jpg

Gratulerer så mye til min kjære venninne Caroline Facius som vant turneringen, og kunne smykke seg med norgesmestertittelen. Utrolig vel fortjent, jeg satt lenge på bord med Caroline og hun var utvilsomt den jeg hadde mest trøbbel med. Well played!20140410-210724.jpg

Jeg måtte få opp humøret etter denne exiten, så da ble det ut i Dublin og feire Andreas Torbergsen sin 30-års dag. Fantastisk stemning og mye shots. Slipper ikke unna det når man feirer med nordlendinger.20140410-210819.jpg

20140410-210840.jpg

Da vi var tilbake fra byen bar det rett til pokerrommet og gratulere Caroline, og siden kvelden enda var ganske ung fortsatte vi festen der.

På tross av en kjip start på kvelden, endte den særs bra, og formen i dag er ikke helt på topp. Main event er nå igang, og jeg måtte starte dagen med å spille i bikini, fordi jeg tapte slankeveddemålet mot Ola Amundsgård. Se Ttv2v2 nett-tv sitt innslag om det her.

Og her kan du se hvor gøy det var i går:20140410-211107.jpg

20140410-211050.jpg

20140410-211042.jpg

20140410-211126.jpg

20140410-211141.jpg

20140410-211159.jpg

20140410-211209.jpg

(Fincken hadde det ikke så gøy tydeligvis)

Team vimennpoker.no

Da var katta ute av sekken, og det er offisiellt;

Jeg er en av 8 heldige som det kommende året skal være en del av Team Vimennpoker.no!

Foreløpig har følgende medlemmer blitt lansert, og det gjenstår nå bare èn til før vi er fulltallige:

-Ørjan Skommo, Norgesmester 2011 og profesjonell pokerspiller. En meget dyktig spiller, men også en veldig kul fyr. Ørjan spiller mye i store, internasjonale turneringer, og jeg husker godt da jeg spilte en WSOP- turnering i fjor, og havnet på bord med en australier. Etter litt prat kom det fram at jeg var norsk, og australieren sa han kjente en god, norsk spiller som han mente het noe han uttalte omtrent slik: "Åååårchæææn? Do you know Åååårchææn?" Tok litt tid før jeg skjønte at han mente Ørjan. (Vurdert å skifte navn til noe litt mer internasjonalt, Ørjan? Foreslår John. Eller David.)

Ørjan vil være kaptein på teamet.

-Henrik Tollefsen, også tidligere Norgesmester (2009). Han slo faktisk Ørjan heads-up i NM dette året. I likhet med Ørjan reiser også Henrik rundt og spiller store, internasjonale turneringer, og har for tiden base i Macau. Der går det visst mye i cash-games mot kineserne. Har ikke fått gleden av å bli godt kjent med han enda, men regner med at det blir andre boller nå som vi begge er med i Team Vimennpoker.no.

-Drea Utvik Karlsen, en veldig flink og populær blogger, som hadde gleden av å bli kjent med under NM i Dublin i fjor. Denne jenta er umulig å ikke like! I tillegg til at hun er en habil fotograf, er hun også en up-and-coming pokerspiller, med en stor interesse for spillet. Bloggen hennes kan dere se her.

-Fredrik Akerholt fra Vestfold har allerede fått kallenavnet "Junior", da han enda er et noe ubeskrevet blad i pokersammenheng. Men det kommer nok til å endre seg nå som han har fått plass på teamet! Fredrik kjenner jeg heller ikke så godt enda, men jeg vet at han har gått på BI i likhet med meg. Da har vi hvertfall noe å diskutere når vi møtes (håper ikke vi har hatt noen forelesninger sammen, for da har han garantert fått meg seg at jeg er hun dama som alltid kommer 15 minutter for sent, får alle på rad 14 til å reise seg mens jeg velter kaffekopper og cola-flasker på vei til den eneste ledige stolen i aulaen før jeg sovner ca. 25 minutter inn i forelesningen)

-Geir Egholm, også kjent under navnet "Kaffe-Geir". Denne mannen er en gammel traver, og godt kjent for de fleste i pokermiljøet. Han kjennetegnes ved sitt gode humør og rungende latter. Et veldig positivt element å ha med i teamet, og samtidig en mann som har gjort mye for poker-norge. Geir vant nemlig over påtalemyndigheten i Lagmannsretten, da han var tiltalt for å ha arrangert ulovlig lykkespill, og fikk dermed stadfestet i det norske rettsapparatet at poker ikke kan defineres som lykkespill i henhold til Straffeloven. Mer om "Egholm-dommen" kan du lese her.

-Stine Marie Bringsli er en skikkelig babe. Du må alikevel ikke la deg lure av den søte utsiden, for Stine har vært med i gamet en stund og har flere meritter å skryte av som pokerspiller. Blant annet kan nevnes en 9. plass i NM 2010, hvor hun samtidig debuterte i NM-sammenheng. Stine gjør seg godt foran kamera, og går under kallenavnet "poker-modell". Jeg gleder meg til å treffe Stine igjen i Dublin om en liten uke.

 

Her er forresten et bilde av (fra venstre) meg, Merethe, Stine og hennes forlovede Even fra Vegas i sommer.

 

Og så meg da; Karin Bruteig, den ekte Karinkua. Jeg skal være en del av Team Vimennpoker.no og samtidig representere Pokerstars. Jeg er veldig glad, litt stolt, og ikke så innmari lite spent på hva dette året vil bringe.

 

Jeg sier som Turboneger: LET'S GET IT ON!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ghxWYXnoGjY

 

Ps. Hvis du sier Vi Menn skikkelig fort, mange ganger etter hverandre, så blir det Women. Just sayin'...

Konkurranse! Vinn vinn!

Nå nærmer Poker-NM seg med stormskritt, og det finnes fortsatt muligheter for å kvalifisere seg via Pokerstars, som kjører satellitter helt fram til 30/3.

Alle satellittene, samt info om fordelene ved å spille for Pokerstars under NM kan du lese om hvis du klikker her.Jeg skal dele ut 5 billetter til €11-satellitter til noen heldige vinnere.

Besvar følgende spørsmål på Twitter, og hastag med #pokerstarsno og #karinkua:

Hva er premien til den beste Pokerstars-spilleren i poker-NM? (Lastlonger)

(Hint: du kan finne svaret via linken jeg la ut litt lenger opp)

Husk også å skrive ditt Pokerstars-nick.

Hvis du poster et kult bilde med Tweeten din vil du også kunne vinne en Pokerstars T-skjorte, og jeg vil poste bildet her på bloggen.

(Dette bildet ville jeg postet hvis jeg kunne vært med i konkurransen)Jeg vil kåre en vinner hver dag fra mandag.

Lykke til!Jeg har en kunngjøring!

I dag skal jeg fortelle dere en ting (nei, jeg er ikke gravid!)

Først skal jeg bare blogge litt om når jeg sto opp i dag, hva jeg spiste til frokost, dagens antrekk, hva jeg trente i dag, samt hvilken sjampo som er best å bruke på blondt hår.

(Tipper dere syntes det hørtes like kjedelig ut som jeg syns det var å stå opp i dag tidlig:)Neida! La oss gå rett på sak!

Jeg skal spille NM i Poker for PokerstarsFor dere som ikke vet det kan jeg opplyse om at dette eventet foregår i Dublin 5-13 april. Jeg er veldig stolt over å få representere Pokerstars, særlig når jeg er i selskap med disse menneskene, som også skal spille for Pokerstars under NM:Morten Ramm er nok godt kjent for de fleste, utenom de av dere som har bodd i en boks de siste årene, naturlig nok. Han spilte sitt første poker-NM allerede i 2007 i Gøteborg, og har deretter deltatt i Riga i 2011 samt i Dublin i 2012. I sommer traff jeg han i Vegas, da vi var på fest i Pokerstars-huset. Fin type, altså.Henrik Thodesen er også et kjent fjes, som spilte NM i Riga i 2012 og i Dublin i fjor. Han traff jeg også i Vegas i sommer, hvor han bodde i Pokerstars-huset, og spilte VM i poker (wsop). Her er et bilde fra en kveld vi var ute i Vegas, der det tok litt av.Henrik endte på solo-nachspiel på legevakten pga. et stort kutt i panna, og ingen av oss husket hva som egentlig skjedde. (Rimelig sikker på at det var jeg som påførte han det, men ikke si det til han a.)

Dette bildet la han ut på Instagram fra sykehuset.

Min kjære venn Thor spiller også for Pokerstars. Han har jeg nevnt her før, og har også lovt dere et eget innlegg om han. Det kommer!En annen morroklump som spiller for Pokerstars er Thomas Gullestad aka Fingern. Han spilte NM i Riga i 2011 og i Dublin i fjor.Fingern er så heldig å ha kapret drømmedama i Jenny Skavlan. Jenny kjenner jeg fra barndommen, siden vi vokste opp i samme gate på Bygdøy. Hadde ikke sett henne på mange år (unntatt i Se & Hør seff) da jeg traff henne og Fingeren i Pokerstars-huset i Vegas i sommer. De topper ihvertfall min liste over tidenes søteste par. (Etter mamma og stefaren min da, må skrive det siden de leser denne bloggen)Per Heimly skal også spille NM for Pokerstars. Han har jeg aldri møtt, men har hørt at han skal være en festlig type.Og selvfølgelig Johnny Lodden da, som er Pokerstars Pro. Her ser dere han fra Vegas i sommer (han som ser veldig glad ut, tror han hadde hørt rykter om at det skulle komme en dverg i en kake senere. Og det gjorde det faktisk)

For dere som har lyst til å se dvergen som kom ut av kaken kan dere trykke på denne linken: All in i Las Vegas

Der kan dere se alle episodene av nett-tv serien All in i Las Vegas, som ble filmet i Pokerstars-huset i Vegas i sommer. Nesten alle jeg har nevnt ovenfor er med, til og med jeg (episode 4).Og tilslutt: Karinkua. Kan ikke si jeg gleder meg mindre til NM nå. Noen som har en tidsmaskin å låne bort?Sjetong-leiar! Chippie! Brikkeleder! Shingfufong!

For dere som hverken kan kinesisk, nynorsk eller pokerspråket så skal jeg være så elskverdig å oversette denne overskriften.

Det betyr at jeg akkurat nå har mest sjetonger i turneringen Gratis-NM i poker.

En noe sliten,  men veldig glad ku.

Avsluttet dagen med 315 000 sjetonger, rett foran Lasse Breivoll og Eirik Rud Iversen (som allerede har figurert på denne bloggen opptil flere ganger, rett og slett fordi han er klovn) som endte dagen med noe sånt som 274 000 sjetonger.

Jeg skal ikke komme med noen lange hand histories eller andre utgreiinger (det skal jeg spare til den dagen dere ikke får sove og jeg skal dysse dere i søvn) men dere skal får noen bilder fra kvelden.

Startet på TV-bordet hvor jeg fikk gleden av å spille med både FRP-politiker Per Sandberg og regjerende norgesmester Anders Smådal (som jeg forøvrig slo ut av turneringen) Veldig hyggelig karer begge to, og kudos til Per for at han stilte opp og ga litt sårt tiltrengt positiv PR for Norsk Poker.

Etterhvert fikk vi også Pokerstars-proffen Johnny Lodden på bordet, men han var egentlig mest opptatt av å ta bilde av alle hønsa han hadde vært så heldig å komme på bord med (ja, du gjettet riktig, det var han som tok bildet lenger opp i bloggen).

Dessverre fikk de litt trøbbel med streamen etterhvert, tror kanskje de hadde glemt å sette i stikkontakten eller noe, så da ble vi fordelt rundt omkring på andre bord i lokalet.

Her er et bilde av loosers lounge, de var allerede i gang med å feire min bursdag tror jeg, fordi de bråkte fært og drakk ting med alkohol i.

Nedenfor kan du se Kaffe-Geir telle opp stacken min mens han ler skikkelig høyt, til tross for at han hadde stått på som en helt i maaaange timer.

Lasken og Shibby gjorde også en helteinnsats

Men helten sjæl er jo denne fyren, Frode Fropsy Fagerli, som har trommet sammen hele greia. Fin dress hadde han, også.

Avslutter med å si at jeg gleder meg til å ta alle chipsene til Eirik Rud Iversen og Rolf Woods (en av chipleaderne fra første startdag) på lørdag, men vil også si gratulerer til denne kule dama, Tonje, med at hun har bolle i ovnen og med at hun har tidenes desidert kuleste topp.

Ps. Her er forresten et bilde av kjekkasen John Carew (eller John Karin som jeg lenge trodde han het) på tv-bordet på onsdag. Fikk gleden av å sitte på bord med han under EPT Barcelona i august, og i tillegg til at jeg fant ut at han ikke het John Karin, så fant jeg ut at han var en skikkelig kul fyr.

TV-bord!

Starter på tv-bordet i Freeroll-NM med denne dama som dealer (og Per Sandberg i bakgrunnen). Håper jeg fikk tørket bort all spaghetti-bolognesen jeg hadde i håret etter middag.

Følg streamen på donkr.com om 20 min. (Ps si ifra hvis jeg har spaghetti bolognese i håret!)Odd_Oddsen for Karinkua.wordpress.com

Jeg liker å holde det jeg lover. (unntatt når jeg lover ting jeg ikke kan holde).

Derfor skal dere selvfølgelig få en eksklusiv Slots coaching-video fra stjerna Odd Oddsen. Han har som kjent hatt supersuksess med slots, og er et talent utenom det vanlige. Eller forresten, det var kanskje 4-korts poker han var spesielt god på. Uansett, mannen er en stjerne. Se bare her:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5pGzQRyw1a4&feature=youtube_gdata_player]

Nå har det seg desverre slik at Odd Oddsen har kontrakt med en annen coaching-site på internett, nemlig runitonce.com, og etter en kjapp telefon til sjefen der, Phil Galfond, ble det klart at jeg skulle få lov å vise hele coaching-videoen på min blogg hvis jeg bare bladde opp $100.000. Har dessverre bare $99.000 på kontoen min atm, så jeg prøvde å bestikke han med med norsk brunost og et bilde av meg i bikini. Han må være en meget spesiell fyr, for han klarte å avslå dette. Derfor har videoen blitt kuttet etter innledningen.

Har dog fått signaler om at slots-dronningen Merethe Krohn kan være interessert i å ta oppdraget for brunost og bikinibilde, men fram til det får vi bare kose oss med denne videoen.

Forresten, masse creds til Felix som var fotograf under opptaket av coachingvideoen. Dette er Felix (til venstre) en eller annen gang i Vegas når han drev og stalket Esfandiari og Oddsen.

Felix var superstolt da han dagen etter viste oss at han hadde fått Esfandiari sin autograf på venstre rumpeball. Pålitelige kilder vil ha det til at han ikke dusjet under resten av Vegas-oppholdet.

Gratis-NM i poker!

Stor dag i dag! Gratis-NM i poker går av stabelen i Posthallen med den første av tre startdager i kveld kl. 18.30.

Slik så det ut i fjor.

Ifølge NM-general Frode Fagerli ser det ut til å bli fullt alle dager, og dette blir en folkefest! Det er faktisk ventet over 1000 pers.

Dette er Frode. Han smiler som regel og sier at ting er "fløte". Fløte er en litt tyngre variant av melk.

For dere som ikke er helt inni poker (enda?) er dette en gylden anledning til å spille en stor og proff turnering, og attpåtil helt gratis! Stemningen kommer garantert til å bli god, bare du ikke havner på bord med noen av disse: (de blir så sure når (ikke hvis) de taper)

Her har nok Kjerstad tapt et eller annet.

Sjekk ut denne linken for mer info om gratis-NM/Freeroll-NM.

Og følg med her for live-stream på Donkr (fra kl. 19.30 i dag) og oppdateringer.

Jeg håper på at min gode venn (kanskje ikke SÅ god venn etter at jeg har lagt ut dette bildet) Maggy fra Sauda skal kommentere live-streamen.

Ifølge Wikipedia er det offisielle navnet på dialekten fra Sauda "Sausisk" (true story), og da jeg har en forkjærlighet for alt som har med saus å gjøre må jeg innrømme at jeg elsker dialekten. Og latteren til Maggy kan bare beskrives slik.

Martin Iversen, kalt Djay, er som regel hans partner-in-crime. Også en selsom figur, som sjeldent er kjedelig å høre på. Unntatt når han sender snaps hvor han synger til hits fra sin storhetstid, nemlig 80-tallet. Eller, det er egentlig ikke kjedelig, jeg måtte bare benytte anledningen til å disse han for for at hans storhetstid var 80-tallet.

Her er Maggy i kommentatorboksen under NM i fjor, sammen med PSB til høyre. Tror PSB sitt nick er forkortelse for Petter Som er en Baller.

Dette innlegget blogges direkte fra sengen, da jeg har pådratt meg noen Riga-basiller som ikke engang melk tar knekken på.

Ringte til Sats for å avlyse PT-time i stad. Samtalen gikk omtrent slik:

"Hei det er Karin (host). Jeg (hark) må addlyse PD-dimen i morgen. Er syk og dett i desa."

"Ok. Du er ikke helt i form nei. (Latter). Hører det. God bedring."

"Du kan le du ditt esel, men jeg dør fakddisk her"

Neida, det siste sa jeg ikke. Men var deilig å få skryte litt til dere av at jeg egentlig skulle ha PT-time i morgen.

Forresten, fint om alle kan folde hendene et lite sekund og be til vår alles overfar om at jeg blir frisk til i morgen, da jeg egentlig skal spille freeroll-NM. Og har bursdag på fredag. Og skal spille Vi Menns pokergalla-turnering lørdag. (Føkk Riga-basiller!!)

Vi Menns pokergalla går også av stabelen i Posthallen. (Til Vi Menn: kan dere plis skifte navn til "Vi Menn og noen schpaa damer"?) Mer om pokergallaen i senere innlegg. Sjekk forresten ut Vi Menns supre poker-side.

Nå skal jeg dra og tømme butikkhyllene for nesespray. Melk gidder jeg ikke engang kjøpe lenger.

Og dere; ikke gjør dette mot meg a:

Gallamiddag, hypnose og high fashion i Riga

Klarte ikke å vekke Tornerose Krohn (Krohnerose) på lørdag, og det var kanskje like greit for hun hadde bare blitt grinete, sånn som her: (de var tomme for bacon på buffeèn)

Tok meg en liten tur ut på byen alene etter å ha kjent på rastløsheten. Eller, jeg var ikke helt alene da. Hadde en litt mørk person som fulgte etter meg. Denne personen var omtrent like pratsom som Krohnerose så det ble litt kleint.

Er ikke ofte jeg går ut på shopping og kommer hjem like tomhendt som jeg gjør når jeg har spilt slots på casino, men det gjorde jeg denne lørdagen. Merker at Latvierne kanskje har litt andre preferanser når det kommer til high fashion, så kan vel forklares med det.

Var i tillegg ganske sliten etter et noe stort inntak av melk kvelden før, så jeg bestemte meg for å ta massasje istedet. Der hadde de sans for high fashion ihvertfall! Dette snasne antrekket fikk jeg på massasjestedet.

Kledde meg faktisk veldig godt, bare se: (beklager at nederste del av bildet falt ut)

Massasjedamen var kjempeflink, og jeg våknet etter ca. 45 minutter av at jeg siklet.

Fant ut at jeg var rett rundt hjørnet for hotellet da jeg skulle tilbake, og tenkte at det må være voldsomt med enveiskjørte gater i Riga siden taxisjåføren som kjørte meg bort dit i stad brukte ca. 10 minutter. Vandret tilbake i ganske fint vær.

På lørdagen var det Thor Hansen storytelling i toppetasjen. Hvis det er noe denne mannen er nesten like god til som å spille poker, er det å fortelle gode historier fra hans glansdager i Statene. Jeg har hørt mange før, men blir faktisk aldri lei.

Dersom noen av dere har hørt Thor fortelle historier før, så har dere sikkert hørt om den gangen Thor ble intervjuet av Fox News, rett før han skulle i ilden på et finalebord med 1 mill. dollar garantert til vinneren. Thor ble spurt hva han ville gjøre med pengene hvis han vant, og svarte at han ville betale ned litt gjeld. "Men hva med resten, da?", fulgte reporteren opp med, hvorpå Thor repliserte; "De får vente".

Tilbake på hotellrommet var Krohnerose back in business, hun hadde fått fram melken igjen, og vi brukte en liten stund på å gaule til Merethes fjortiss-musikk mens vi la på sparkel og limte på oss gallakjolene.

(Foto: Pål C. Nikolaisen)

Gallaen var supervellykket, mest oppsiktsvekkende var nok Torgrim Holtes hypnoseshow.

(Foto: Pål C. Nikolaisen. Gjengitt med tillatelse)

Vidar ble fascinert.

I tillegg til dette var det diverse andre konkurranser, loddtrekning og utdelinger. Det ble tilogmed servert mat. Og melk.

10 poeng til Gaminghill-gjengen.

Merethe og jeg delte ut priser. Måtte gi fra meg alkohol :(

Turen gikk etterhvert ut og videre til en klubb jeg ikke husker navnet på. Mye blide ansikter og topp stemning.

På søndag var mange ganske slitne, og jeg var ikke noe unntak. Kjøpte en burger, men kan ikke huske at jeg bestillte 4 kg. pommes frites til. Heldigvis kom Thor, og spurte hva jeg skulle gjøre med resten av pommes fritesen. Jeg sa "Den får vente". Da lo han og spiste opp alt.

Av annet nevneverdig som skjedde denne søndagen kan jeg nevne følgende:

Camilla Rørholt vant highroller-turneringen etter å ha vunnet innkjøpet i invitasjons-freerollen Clash of The Champions. Hun satt fortsatt og spilte tre-veis da vi sto opp søndag morgen. For en speller. Og for ei dame.

Camilla tapte forøvrig i Bergensstud på fredagen, og endte opp med å måtte betale middagen. Attpåtil var hun ikke der da det ble spilt, for hun hadde stukket for å spille turnering. Nå skjønner vi at det var en høyere mening med det.

Freeloaders. Untatt Camilla da. Thomas, til venstre, er slots-pro.

Og tydeligvis litt poker-pro også, siden han havnet på finalebordet i hovedturneringen, og endte opp med en rimelig respektabel 4. plass. Grattis! Vant gjorde forøvrig Torgeir Sørli Ravlo. WP og gratulerer!

Møtte noen ganske funny folk fra Sunndalsøra. Folk fra Sunndalsøra ler mye og høyt, pluss at de snakker ganske rart. Da ler jeg mye og høyt.

Vi spiste litt mat.

Og lekte med resten. Ny delikatesse ble oppfunnet. Cocktailbær med hva-sa-de og ingefær.

Vidar kjøpte seg Bloody Mary. Jeg fikk smake, og sa jeg syns den var sterk. Vidar melder "Nei, nei den er ikke så sterk skjønner du, det er bare all tabascoen oppi som er ganske sterk". Det henger kanskje på greip på Sunndalsøra, men for oss andre hang det ikke helt på greip.

Skulle egentlig spille en 100-euros turre på kvelden, men det var det visst 100 andre som hadde tenkt til også, så jeg fikk ikke plass.

Da må vi fram med arkivfoto fra forrige turre.

Dermed ble det slots istedet, og jeg vant faktisk 150 juuros. Takk til slots-pro Merethe for coaching på Elite-nivå. Regner med at du kommer med noen coaching-videoer etter hvert, kanskje på nivå med Odd Oddsen sin fra Vegas.

(TEASER: Det vil komme en eksklusiv slots-coaching video med Odd Oddsen etter hvert)

Ble en del melk på søndagen også, men vi slapp ikke til på dansegulvet i Skybaren. Der var det nemlig en delegasjon med norske langrennsutøvere som hadde noe som så ut til å være deres årlige utblåsning. Var egentlig nok underholdning i å overvære det, så det gjorde ikke så mye. (Snikfoto. Du ser dem i bakgrunnen)

Mandag var det klart for hjemreise, og jeg kan oppsummere morgenen med dette bildet. Nuff said.

Vel framme på Gardermoen skulle jeg gå å hente bilen. Tok feil buss og fikk en noe ufrivillig sightseeing rundt på Gardermoen. De har mye fine gatenavn rundt der, har lært meg alle nå.

Fant til slutt bilen, og fikk enda mer ufrivillig sightseeing rundt på Gardermoen da jeg ikke fant veien til E6.

Jeg hadde begynt å infinne meg med min skjebne, og så etter et passende sted å campe for natten, da Merethe endelig spotta skiltet med E6 og vi suste av gårde mot O-town.

Vil helt til slutt takke alle i Gaminghill og Nordicbet for en helt fantastisk tur. Særlig Morten Antonsen og Johnny Johansen, som hadde stått på som helter, både før og under arrangementet, samt Kim og Anders i Nordicbet. Kim skal forresten gifte seg snart, og jeg ønsker han lykke til! Fikk se bilde av dama hans, hun var en klar 10'er, så her er det er bare å gratulere.

Takk, takk og takk, vi ses til neste år!

Ps! Merethe har også blogget fra turen på www.krohnespoker.com. Sjekk det ut.